kozan.gr: Ο Δήμος Εορδαίας “έβαλε μπρος” την εκπόνηση «Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» (ΣΒΑΚ) – Υπεύθυνος ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Νικόλαος Φουρκιώτης

1 Νοεμβρίου 2019
10:52
Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στη συγκρότηση Ομάδας ∆ιοίκησης Έργου του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του ∆ήμου Εορδαίας, αποτελούμενη από υπαλλήλους του δήμου, προχώρησε η Δημοτική Αρχή.

Κατά το στάδιο της προετοιμασίας, ήτοι πριν την ανάπτυξη του ΣΒΑΚ και ακολούθως στη Φάση Εκπόνησης του σχεδίου, η Ομάδα Εργασίας έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες: Στάδιο Προετοιμασίας

•Την επιδίωξη της συνεργασίας του ΟΤΑ με ∆ίκτυο Φορέων με στόχο την υπογραφή του Συμφώνου Συμμετοχής με κατά το δυνατόν περισσότερους εμπλεκόμενους φορείς και ιδίως δε με τους Φορείς Παροχής Συγκοινωνιακού Έργου, όπως Συλλόγους ΑΜΕΑ, Ποδηλατιστών, Εμπορικά Επιμελητήρια, κ.λπ.

•Υποστήριξη του αναδόχου στη συλλογή και αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων και γενικότερων πολιτικών κατευθύνσεων σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο που αφορούν την περιοχή παρέμβασης του ΣΒΑΚ.

•Τον προσδιορισμό των δυνατοτήτων του ΟΤΑ για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ με την κατάρτιση της σχετικής έκθεσης αυτό-αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού και οικονομικών πόρων.

•Την κατάρτιση του αρχικού χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ, καθώς και την αναζήτηση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησής του βάσει της κείμενης νομοθεσίας και των εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Φάση ανάπτυξης ΣΒΑΚ

•Το συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών του ΟΤΑ, το ∆ίκτυο Φορέων, την Επιτροπή ∆ιαβούλευσης ΣΒΑΚ και άλλους εμπλεκόμενους Φορείς για την ανάπτυξη του Σχεδίου.
•Την τήρηση των σχετικών πρακτικών από τις συναντήσεις του ∆ικτύου Φορέων.
•Την παροχή αναφορών στην ανώτερη διοίκηση του ΟΤΑ.
•Την σε καθημερινή βάση, υποστήριξη των απαιτούμενων ενεργειών για την ανάπτυξη του Σχεδίου.
•Τον συντονισμό και τις επαφές με τους όμορους ΟΤΑ αναλόγως των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων και της τυχόν δικής τους εμπλοκής/συμμετοχής.
•Τον έλεγχο και την αξιολόγηση του τελικού εγγράφου ΣΒΑΚ του ΟΤΑ για την καθορισμένη περιοχή παρέμβασης.
•Έλεγχο όλων των απαιτούμενων παραδοτέων
Υπεύθυνος ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Νικόλαος Φουρκιώτης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.