Γιώργος Αδαμίδης: «Ο κ. Μητσοτάκης, ο σημερινός πρωθυπουργός δεν σέβεται ούτε τη συλλογική σύμβαση του πατέρα του»

1 Νοεμβρίου 2019
12:36

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο σημερινός πρωθυπουργός δεν σέβεται ούτε τη συλλογική σύμβαση του πατέρα του», διαμήνυσε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ αναφορικά με την απόφαση του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων με την επιχείρηση.
Επιπλέον ο κ. Αδαμίδης, απαντώντας σε ερώτηση για τη μείωση της έκπτωσης στους λογαριασμούς των εργαζομένων τόνισε ότι η έκπτωση αυτή «δεν ήταν κάτι που προέκυψε από μία οικιοθελή παροχή της εταιρίας, ήταν μια διαδικασία διεκδίκησης και προϊόν συλλογικής σύμβασης», που σύμφωνα με τον ίδιο «την έχουμε υπογράψει με την κυβέρνηση  του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη». Επιπλέον, αναφορικά με την συγκεκριμένη έκπτωση δήλωσε πως αυτή φορολογείται και παρέχεται έναντι μισθού γεγονός που δεν την καθιστά προνόμιο.
«Θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν να μην υιοθετηθεί (σ.σ. η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων), γιατί μία εταιρία όπως είναι η ΔΕΗ ή οι θυγατρικές της, ο ΔΕΔΔΗΕ, δεν μπορεί να έχει εργαζομένους δύο ταχυτήτων, δηλαδή κάποιοι με συλλογική σύμβαση και κάποιοι άλλοι χωρίς σύμβαση», επεσήμανε ο Γίωργος Αδαμίδης.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αναφέρθηκε και στις μονιμοποιήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά, πως «ήταν ατυχής η έκφραση για εκκαθάριση μονιμότητας, διότι αυτήν την έχει καταργήσει ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης το 2012 με το δεύτερο μνημόνιο. Εκεί υπήρχε μία διαδικασία όπου καταργήθηκαν όλες οι συμβάσεις μονιμότητας ή που υποκρύπτουν μονιμότητα».
«Τώρα ξαφνικά επιτρέπονται οι προσλήψεις; Αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο σημερινός, έχει πει ότι εγώ θέλω να επαναφέρω το καθεστώς πέντε να αποχωρούν και ένας να προσλαμβάνεται», διερωτήθηκε ο κ. Αδαμίδης και πρόσθεσε, ότι «μετά την τελευταία τροπολογία που ψηφίστηκε το ότι θα απολύεται (σ.σ. κάποιος εργαζόμενος) και χωρίς αιτιολόγηση, τότε μιλάμε για την πλήρη απαξίωση της εργασίας».
Αναφερόμενος δεικτικά στη διοίκηση της εταιρίας ο κ. Αδαμίδης δεν δίστασε να αφήσει αιχμές κατά του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου, Γεώργιου Στάσση,  λέγοντας, πως «έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε ορίσει έναν πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο πολύ καλά αμειβόμενο σε σχέση με τους προηγούμενους, γιατί μιλάγαμε και πριν για τα golden boys, και δεν κάνει απολύτως καμία δουλειά, τα κάνει όλα ο κ. Χατζηδάκης»
Υπενθυμίζεται ότι στις 12:30 η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα πραγματοποιήσει συνάντηση  με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη

Κλικ εδώ για το ηχητικό

6 σχόλια

  • Η απωλεια των προνομιων βλεπω φερνει ταραχη και παραληρημα!!Δεν πειραζει θα το συνηθησετε!!
    Ολα τα ωραια καποτε τελειωνουν ετσι ειναι η ζωη!!!

    • Κραξε λιγο την Δεη και το δημοσιο κατα συνεπεια
      η νεα μοδα αλλωστε αυτη ειναι…
      οτι δεν μπορεσες να καταφερεις μετα το βριζεις και το λοιδορεις.
      Υπαρχουν και τα εσπερινα… αν δεν εχεις πτυχιο και δεν μπορεις να μπεις στην Δεη πηγαινε παρτο 3 χρονακια ειναι δεν ειναι πολυ… και στα επομενα 8μηνα θα εισαι μεσα.

  • ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΟΜΑΤΩΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΡΩΤΟΣ

  • Αδαμίδη σιγά σιγά χάνεις το ποίμνιό σου…Το ’28 δεν θα έχεις λόγο ύπαρξης.Γι’αυτό άρχισες να το παίζεις Συριζαίος τώρα. Για το προσωπικό σου βόλεμα και μόνο!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.