Χατζηδάκης: Κλείνει η μονάδα της ΔΕΗ στο Αμύνταιο – Ως το Δεκέμβριο το χρονοδιάγραμμα εξυγίανσης

1 Νοεμβρίου 2019
13:49

Έως το Δεκέμβριο θα γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα για την εξυγίανση της ΔΕΗ τόνισε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης, με μείωση υπαλλήλων και κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων αρχής γενομένης από τη μονάδα του Αμύνταιου. Όπως αναφέρει το skai.gr, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είναι σήμερα 17.000, θα μειωθούν λόγω απολιγνιτοποίησης και άλλων διαρθρωτικών αλλαγών, κι αυτό θα δώσει ανάσα στην εταιρεία.

Η ΔΕΗ πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, γιατί δεν πρέπει οι αρμόδιοι υπουργοί να ζητούν κάθε τόσο αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος από τον κόσμο επειδή έχει μεγάλο κόστος λειτουργίας. Γι’ αυτό είπαμε τέλος στις μονιμότητες των νεοπροσλαμβανόμενων σχολίασε, αναφερόμενος στα μέτρα εξυγίανσης της επιχείρησης που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη.

Όταν λέμε μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά… Δεν μπορεί η ΔΕΗ να ανταγωνιστεί τους απέναντι όταν πηγαίνει με τον αραμπά. “Τα παιδιά του ΟΤΕ δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού σε σχέση με τα παιδιά που θέλουν να δουλέψουν τη ΔΕΗ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. “Εμπνεόμαστε πολύ από το μοντέλο του ΟΤΕ σε διάφορα πράγματα”. “Ο νεοπροσλαμβανόμενος θα αμείβεται με όρους αγοράς” ξεκαθάρισε ο υπουργός. Η επιχείρηση θα κάνει την προκήρυξη για τις προσλήψεις και ο ΑΣΕΠ θα κάνει έλεγχο νομιμότητας διευκρίνισε.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι η κατάργηση του εκπτωτικού τιμολογίου όπως ίσχυε μέχρι σήμερα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ οι οποίοι είχαν έκπτωση 75% στο συνολικό τιμολόγιο. Επίσης, διατηρείται σε ποσοστό 5% η έκπτωση στους συνεπείς καταναλωτές.

“Η ΔΕΗ έχει βγάλει τη μύτη της έξω απ’ το νερό το λέει και ο ορκωτός ελεγκτής” σημείωσε.

 

energypress.gr

8 σχόλια

  • ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Η ΔΕΗ.ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΜΕ ΚΑΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΜΕΣΑ

  • ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΑΜΙΛΗΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΠΙΑΤΕ;ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ;

  • Ο ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΡΟΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ, ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.

  • Οι λαλιστατοι βουλευτες τις περιοχης που βρισκονται;;; Τα ηξεραν ολα αυτα;;; ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΛΑΜΕ… ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΕΞΙΑ!

    • Φιλε μου δεν θελω να σε προσγειωσω αποτομα αλλα με το σχεδιο της κυβερνησης συμφωνει η πλειοψηφια του κοσμου,εκτος απο τους δεητζηδες βεβαια για προφανεις λογους!!!!

  • Είμαι εργαζόμενος στη ΔΕΗ.Δώσαμε την εξουσία στο ΣΥΡΙΖΑ για τέσσερα χρόνια και μας υποχρεωσε μέσω των ΝΟΜΕ να πουλάμε το ρευμα που παραγουμε,στους μεγαλοκαρχαρίες κατω του κόστους παραγωγής καταστρεφοντας την ΔΕΗ.

  • Καλησπέρα στον αναγνώστη (καστοριανό μάλλον), ο οποίος περιμένει τουρισμό από Αμύνταιο μέσω σήραγγας Κλεισούρας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.