Δ. Μακεδονία: 14 αιτήσεις-επενδυτικά σχέδια προς χρηματοδότηση με επιχορηγούμενο προϋπολογισμό  4.272.183,77€ , στο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας / Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων ΜμΕ μεταποίησης και τουρισμού»

2 Νοεμβρίου 2019
07:11

Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα την Πέμπτη 31-10-2019 στις 14:00 η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης από τις υφιστάμενες και υπό σύσταση Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , στους τομείς Μεταποίησης και Τουρισμού στο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας / Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων ΜμΕ μεταποίησης και τουρισμού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και κατ’ επέκταση να βελτιωθεί η θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.Το θεσμικό πλαίσιο της Δράσης είναι ο Κανονισμός (ΕE) 651/2014. Στο πλαίσιο της δράσης χρηματοδοτείται αποκλειστικά η αρχική επένδυση για ίδρυση νέας επιχείρησης ή η αρχική επένδυση υφιστάμενης επιχείρησης.

Συνολικά, υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά 14 αιτήσεις-επενδυτικά σχέδια προς χρηματοδότηση με επιχορηγούμενο προϋπολογισμό  4.272.183,77€ και αναλογούσα δημόσια δαπάνη 1.922.482,63€.

Οι προτάσεις και οι κλάδοι που υποβλήθηκαν, ανά Περιφερειακή Ενότητα, είναι:

3 ΚΑΣΤΟΡΙΑ 8 Μεταποίηση 8 ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ
6 ΚΟΖΑΝΗ 6 Τουρισμός 5 ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ
4 ΦΛΩΡΙΝΑ 1 ΝΕΑ
1 ΓΡΕΒΕΝΑ

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης.

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.