kozan.gr: Αμφίβολη η σύνδεση της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, της Φλώρινας και του Αμυνταίου με το φυσικό αέριο – Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, δεν υπάρχει στο στρατηγικό σχεδιασμό του ΔΕΣΦΑ, για το 2020 – 2029, η έξοδος-αναμονή φυσικού αερίου στον Περδίκκα

2 Νοεμβρίου 2019
18:44

 

Συνάντηση με τους ενεργειακούς δημάρχους (Κοζάνης, Φλώρινας, Αμυνταίου & Εορδαίας) είχε το μεσημέρι του Σαββάτου 2/11 ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Γ. Κασαπίδης, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών κι υπηρεσιακών παραγόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους πως η έξοδος-αναμονή φυσικού αερίου στον Περδίκκα δεν έχει ενταχθεί στο στρατηγικό σχεδιασμό του ΔΕΣΦΑ (δηλαδή του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), για το 2020-2029, εξέλιξη που ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο  τη σύνδεση με φυσικό αέριο για την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα,  το Αμύνταιο και τη Φλώρινα. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε απ’ όλους τους δημάρχους στις 13 Νοεμβρίου να μεταβούν όλοι μαζί στην  Αθήνα προκειμένου να πιέσουν τη διοίκηση της ΔΕΣΦΑ να συμπεριλάβει στο στρατηγικό της σχεδιασμό 2020-2029 τη συγκεκριμένη  έξοδο-αναμονή φυσικού αερίου στον Περδίκκα.

kozan.gr

23 σχόλια

  • Λιγνίτης τέλος.
    Φυσικό αέριο τέλος.
    Δάση δεν έχουμε για ξύλα.
    Πίσω στο πετρέλαιο και την μολυσμένη ατμόσφαιρα…

  • Σας εκμεταλλεύθηκαν με το η Μακεδονία είναι ελληνική και θα σας ρημάξουν. Και από ότι φαίνεται πρώτους και καλύτερους.

  • Χα Χα Χα.
    Ειναι που ο Καρυπιδης ελεγε καθε λιγο και λιγακι οτι σαν περιφερειαρχης Κυβερνησης Συριζα εχει κανονισει να ερθει το φυσικο αεριο στη Δ.Μ.
    Φατε σανο….

  • Όταν περνάει οποιοσδήποτε αγωγός από τα εδάφη σου τους χορεύεις όπως θέλεις, αλλά τους Έλληνες πολιτικούς τους χορεύουν στα γόνατα, που μπορούν να σηκώσουν ανάστημα. Καληνύχτα δυτική Μακεδονία.

  • Γιατί κ. Κασαπιδη, επιτρέπετε να περάσει από εδώ το φυσικό αέριο, εφόσον δεν υπάρχει όφελος για την περιοχή; Ως πότε θα είμαστε τα γιουσουφάκια του καθενός; Ένας άξιος πολιτικός δεν θα βγει από αυτόν τον τόπο;

    • Δηλαδή, σώσαμε ενεργειακά την χώρα με τον λιγνίτη και τώρα που αυτός θα αντικατασταθεί με το φυσικό αέριο, μας κάνανε πέρα;
      Δεν με νοιάζει ποιος φταίει.
      Εάν δεν υπάρχει παροχή για την Δυτική Μακεδονία, όλοι οι πολιτικοί άρχοντες να μεταναστεύσουν …ΧΘΕΣ!

  • ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΝΟΙ ΤΗΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΠΑΡΟΧΗ Φ.Α. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ;ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Φ.Α. ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η Δ.Μ. ΠΟΥ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΗ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΑΠ ΑΚΡΗ Σ`ΑΚΡΗ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΛΑΕ ΞΥΠΝΑΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΣΙ ΜΗ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ.

  • ΑΡΕ Θοδωρε παραμυθατζή ????

    https://kozan.gr/archives/60859

    Έμμεση απάντηση Καρυπίδη σε δηλώσεις Σημανδράκου για το θέμα του φυσικού αερίου σε Καστοριά και Γρεβενά: «Να σοβαρευτούμε κάποια στιγμή» (Βίντεο)

  • Όταν οι “πολιτικοί” μέσα από την ελλειψη ορθής κρίσης, την υπεκφυγή λογω του πολιτικού κόστους ώστε να μη γίνονται δυσάρεστοι, της κρυψίνοιας, της ασυνέπειας και της παντογνωσίας, ΤΟΤΕ στην προσπάθεια τους να φανούν χρήσιμοι στην ουσία υπονομεύουν ολόκληρες περιοχές!!

  • Μα ο Καρυπιδης είχε κανονίσει για αναμονές στην Δ Μακεδονία. Λέτε να έλεγε ψέματα ; Ρε δεν ντρέπονται καθόλου

    • μην αφήνεις την εμπάθεια να σε τυφλώνει.
      Οι προβλεπομενες αναμονές το ΤΑΥ υπάρχουν σε όλο το μήκος του αγωγού όπως προβλέπεται και εκεί τελειώνει η ευθύνη του ΤΑΡ . Το Πρόβλημα ξεκινάει από εκεί και μετά.

  • Χωρίς λιγνίτη, θα γονατίσει η Δυτική Μακεδονία και όλη η χώρα. Όποιος κλείνει τα λιγνιτωρυχεία διαπράττει έγκλημα.

  • Περιφερειάρχη, άσε τις Κλεισούρες και τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες και ζήτα ευρείες συναινέσεις για να έρθει το Φ. αέριο.

    Κατεβείτε όλοι μαζί Αθήνα, ειδάλλως ουδείς ασχολείται με το τρέχον περιφερειακό συμβούλιο.

    Χρειάζεται ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ παρουσία στην Αθήνα. Τα πολιτικά κεφάλαια του τόπου ΔΕΝ υπάρχουν πια, μόνη λύση η συντονισμένη κάθοδος στο κέντρο των αποφάσεων.

    Μιλάμε για ζωτικό ενεργειακό στοιχείο του παρόντος το οποίο θα έχει ολέθριες συνέπειες αν δεν βγει έξοδος για Δ. Μακεδονία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.