Εκδήλωση Έναρξης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Τεχνολογίες και Αξιοποίηση Ενεργειακών Πόρων” του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.

14 Δεκεμβρίου 2016
09:42
Κανένα σχόλιο

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ξεκινά επίσημα τον πρώτο κύκλο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (επιπέδου Μάστερ) με έδρα την πόλη της Καστοριάς και αντικείμενο:

Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων”

(Energy Technologies and Management)

Αυτή η πρώτη ανοικτή εκδήλωση, θα γίνει την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6.00 μμ στην Καστοριά, στο Ξενοδοχείο Esperos Palace. Στην εκδήλωση θα εξειδικευτούν οι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του προγράμματος.

Επίσημος Προσκεκλημένος Ομιλητής είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικης Κος Μάρκος Ασσαέλ με θέμα «Ατυχήματα κατά τη μεταφορά υδρογονανθράκων με βυτιοφόρα ή τρένα. Συμβαίνουν? Μπορούμε να τα προβλέψουμε? Να υπολογίσουμε επιπτώσεις?».

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη και προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στις τεχνολογίες διαχείρισης και αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων, Ορυκτών και Ανανεώσιμων. Έμφαση δίνεται στο Φυσικό Αέριο, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει βασική πηγή ενέργειας κατά τη μεταλιγνιτική περίοδο, λόγω της διέλευσης του ∆ι-Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), που αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού Νότιου Διαδρόμου (South corridor). Η εισαγωγή του Φυσικού Αερίου, συνεπάγεται την προσαρμογή των υφιστάμενων και την ανάπτυξη νέων υποδομών, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση της περιοχής.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποκτά πλέον το δικό της πρώτο Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα Σπουδών στον χώρο της Ενέργειας και των Ενεργειακών Συστημάτων και είναι καλύτερα προετοιμασμένη να επωφεληθεί των θετικών εξελίξεων.

Παράλληλα, οι νέες και οι νέοι που θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα θα αποκτήσουν τις δεξιότητες εκείνες που θα τους επιτρέψει να είναι ανταγωνιστικοί και να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις νέες ευκαιρίες απασχόλησης που ανοίγονται στον ενεργειακό τομέα.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ξεκινά στις 16 Δεκεμβρίου 2016 στην πόλη της Καστοριάς και όλες οι εξελίξεις αυτού του προγράμματος βρίσκονται στην ιστοσελίδα entex.uowm.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.