kozan.gr: Την προσφυγή ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, για χρήματα που καλείται να επιστρέψει στην ΔΕΗ Α.Ε., ως φορέας του ιδιωτικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας, στο πλαίσιο της απαλλοτρίωσης του οικισμού της Μαυροπηγής, μετά τη μερικώς δεκτή αίτηση αναίρεσης, στον Άρειο Πάγο, του Δήμου Εορδαίας κατά της ΔΕΗ Α.Ε., αποφάσισε σήμερα Πέμπτη 7/11, το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας – Δικηγόρος εξ Αθηνών, με αμοιβή 10.000 ευρώ, ανέλαβε την υπόθεση

7 Νοεμβρίου 2019
16:51
Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, την προσφυγή ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, για χρήματα που καλείται να επιστρέψει στην ΔΕΗ Α.Ε., ως φορέας του ιδιωτικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας, στο πλαίσιο της απαλλοτρίωσης του οικισμού της Μαυροπηγής, μετά τη μερικώς δεκτή αίτηση αναίρεσης, στον Άρειο Πάγο, του Δήμου Εορδαίας κατά της ΔΕΗ Α.Ε., αποφάσισε σήμερα Πέμπτη 7/11, το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, σε συνεδρίαση που έγινε δια περιφοράς.  Με την υπ’ αριθμ. 322/2019 απόφαση του Δ’ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου έγινε μερικώς δεκτή η αίτηση αναίρεσης του Δήμου Εορδαίας κατά της ΔΕΗ Α.Ε., κάνοντας δεκτό τον δεύτερο και τέταρτο λόγο της αίτησης.  Ο Δήμος Εορδαίας, ως φορέας του ιδιωτικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας, το οποίο πλήττεται από αποφάσεις των ημεδαπών δικαστηρίων και ειδικότερα από την 110/2014 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας και την υπ’ αριθμ. 322/2019 απόφαση του Δ’ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, αποφάσισε την προσφυγή Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, αφού η προθεσμία για την κατάθεση της εν λόγω προσφυγής είναι έξι μήνες από την δημοσίευση της προσβαλλόμενης απόφασης 322/2019.

Η εκπροσώπηση του Δήμου Εορδαίας ανατέθηκε σε εξειδικευμένο δικηγόρο του οποίου η αμοιβή ανέρχεται στο ποσό των 10.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.