Τα τσιράκια της εργοδοσίας με τον τίτλο «Εργοταξιακό Σωματείο Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας» χρεώθηκαν από την συνδικαλιστική μαφία να επιτεθούν στο ΠΑΜΕ με αφορμή το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο (ΠΟΕΜ).

Στην ανακοίνωση τους υποκριτικά δείχνουν να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, που το ΠΑΜΕ όπως λένε, τους αφήνει χωρίς αιρετούς εκπροσώπους.

Ποια όμως είναι η δράση αυτού του σωματείου για την υπεράσπιση των εργαζομένων; Το εν λόγω σωματείο η μόνη δράση που έχει μέχρι σήμερα είναι:

  • Να κατεβάζει τους εργαζόμενους σε απεργία όταν διατάζει η εργοδοσία για να πιέσει την ΔΕΗ Α.Ε. στην κόντρα τους, στερώντας τους εργαζόμενους μεροκάματα για τα συμφέροντα του αφεντικού.
  • Οι αντιπρόσωποι του με την ψήφο τους απέκλεισαν με γελοίες δικαιολογίες τον αντιπρόσωπο του ΣΕΕΕΝ από το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας.
  • Ο πρόεδρος του σωματείου που υπογράφει την κατάπτυστη ανακοίνωση είναι μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ Φλώρινας που επανειλημμένα βραβεύει επιχειρήσεις.

Έτσι αντιλαμβάνεται η συνδικαλιστική μαφία την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Όσον αφορά τα περί δημοκρατίας ας ψάξουν στην παράταξη τους την ΠΑΣΚΕ για τους χιλιάδες νόθους ψηφίσαντες στα σωματεία μετάλλου της περιοχής (ειδικά στο Ε.Κ.Πτολεμαίδας) που ψηφίζουν σε 3-4 σωματεία ο καθένας και αλλοιώνουν τον πραγματικό συσχετισμό.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΔΑΣ Μετάλλου για την αποκατάσταση της αλήθειας για το Συνέδριο:

«Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία για άλλη μια φορά κάνει το άσπρο μαύρο.

Χρησιμοποιούν την τακτική του Γκέμπελς. Πες – πες κάτι θα μείνει.

Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου οι δυνάμεις του Εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού προχώρησαν στη διάλυση του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της.

Έτσι έχουν μάθει όταν δεν τους βγαίνουν τα κουκιά. Όταν συνειδητοποιούν ότι ο κλάδος στο Μέταλλο τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Ονομάζουν τραμπούκους και τρομοκράτες τους εκλεγμένους συνέδρους από τα σωματεία. Έχουν μάθει πίσω από κλειστές πόρτες να λειτουργούν. Έτσι έκαναν και με τη στήριξη όλων των μνημονίων, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων.

Γι’ αυτό και κρατάνε σε απαξίωση τα συνδικάτα. Γιατί αυτή η πρακτική συμφέρει την Εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της που στήριξαν και στηρίζουν.

Ξεχνούν σκόπιμα να πουν ότι:

  • Δεν ήθελαν να γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων στον κλάδο και αυτό το ονομάζουν Δημοκρατία.

  • Ήθελαν να γίνει ένα συνέδριο fasttrack μόνο για να ξανακαθίσουν στις καρέκλες τους και να προωθούν τα συμφέροντα των σιδηροβιομήχανων.

  • Δεν ήθελαν να γίνει καμιά συζήτηση στο συνέδριο για την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων.

  • Έφεραν να ψηφίσουν αντιπρόσωποι από σωματεία ανύπαρκτα, κοινώς μαϊμούδες.

Μόνο που πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη όταν:

α) εργαζόμενος μέσα στο συνέδριο κατήγγειλε ότι τον εμφανίζουν να ψηφίζει σε σωματείο όταν ο ίδιος την ίδια στιγμή ήταν σε διακοπές.

β) όταν αρκετοί ακόμη εργαζόμενοι έχουν υπογράψει σε δηλώσεις ότι δεν ψήφισαν ποτέ.

γ) όταν σωματείο έφερε πλαστογραφημένο μητρώο .

δ) όταν έφεραν σωματεία για να νομιμοποιήσει χωρίς Μητρώο που κανείς δε γνωρίζει ποιοι ψήφισαν και αν πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα, κι αν έχουν ψηφίσει σε ένα, σε τρία ή και τέσσερα ακόμη σωματεία.

Όσο για την δήθεν άσκηση τρομοκρατίας στον δικαστικό αντιπρόσωπο σημειώνουμε τα εξής : Ο ίδιος είχε ετοιμάσει καταστάσεις, ψηφοδέλτια και κάλπες για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, παρόλα αυτά με εντολή του προέδρου και του γραμματέα της Ομοσπονδίας η διαδικασία αυτή ακυρώθηκε.

Παρά τις επίμονες προσπάθειές τους το σώμα του συνεδρίου αποφάσισε και απέκλεισε τους νόθους αντιπροσώπους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κανένας αντιπρόσωπος δεν τους πίστεψε. Ούτε όσοι έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια τους.

Όσο για το ότι θα μείνουν οι εργαζόμενοι χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας εδώ γελάει και ο κάθε πικραμένος, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα η ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας Μετάλλου στήριζαν και στηρίζει τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, το φθηνό ρεύμα για την μεγαλοεργοδοσία του κλάδου στο όνομα της «ανάπτυξης».

Καλούμε τα Συνδικάτα, τους μεταλλεργάτες για νέες πρωτοβουλίες για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Να πάρουν μαζικά μέρος την μάχη ενάντια στα δουλεμπορικά γραφεία, στις άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες στους τόπους δουλειάς.

Παρακολουθήστε τις παρεμβάσεις των στελεχών των συνδικάτων στον κλάδο του μετάλλου στους παρακάτω συνδέσμους:

https://youtu.be/t-Mx94nXPlE

https://youtu.be/LVreAsQTn3w

https://youtu.be/f_HQ_YGiku8

https://youtu.be/oUWgMK3Q4sQ