Στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940, το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης πραγματοποίησε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 την σχολική του γιορτή – τιμή προς τους ήρωες του Έπους του 1940 στην αίθουσα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ». Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Μαυρίδου Ελένη, Γκατζαβέλλα Σταυρούλα, Ποζουκίδου Χαρίκλεια, Ζυγούρη Αναστασία και Καλέας Λάζαρος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την 9η Ταξιαρχία του Στρατού (Γ΄ΣΣ/ΔΕΠΣ) και ιδιαίτερα τον Ταξίαρχο κο Παπαδόπουλο Αλέξανδρο για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας «ΦΙΛΙΠΠΟΣ», τον Διευθυντή της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης κο Βότση Σιδέρη για το ενδιαφέρον και τις διευκολύνσεις τις οποίες μας παρείχε, όπως και το προσωπικό της Λ.Α.Φ.Κ. Ευχαριστούμε, επίσης, την θεατρική ομάδα Σερβίων «Κόκκινη Κουίντα», ιδιαίτερα τα μέλη της Λεπίδα Γεώργιο, Μπασδέκη Ιωάννη, Παπαδημητρίου Ραφαήλ, Παπαδόπουλο Γεώργιο και Πάσχο Στέλλιο για τα σκηνικά, τα κοστούμια και τη φροντίδα του φωτισμού και του οπτικοακουστικού συστήματος. Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για τον δανεισμό θεατρικού εξοπλισμού. Τον τηλεοπτικό σταθμό top channel και τα τοπικά ιστολόγια, kozan.gr, prlogos.gr, kozanimedia.gr, xronoskozanis.gr για την προβολή της εκδήλωσης

Θερμά ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης για την αμέριστη συμπαράσταση και την οικονομική χρηματοδότηση της γιορτής. Τέλος συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που μέσω της βιωματικής συμμετοχής και μάθησης, απέδωσαν φόρο τιμής στους ήρωες του ’40, υπηρετώντας με το δικό τους τρόπο την ιστορική μνήμη.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης