H ανακοίνωση από την Astra Airlines για τις ακυρωμένες πτήσεις

11 Νοεμβρίου 2019
19:15
Κανένα σχόλιο

Εντείνεται η αγωνία για την τύχη της εταιρείας Astra Airlines – Δεν υπάρχει δυνατότητα κράτησης για κανέναν προορισμό, νεκρό το τηλεφωνικό της κέντρο

Ώρα με την ώρα αυξάνεται η αγωνία για την τύχη της Astra Airlines, η οποία βρίσκεται σε άκρως δυσχερή θέση.

Πέρα από τις ακυρώσεις των προηγούμενων ημερών η αγωνία εντείνεται καθώς πλέον μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της θεσσαλονικιώτικης εταιρείας δεν υπάρχει δυνατότητα για κράτηση για οποιονδήποτε από τους προορισμούς που εξυπηρετεί, ενώ το τηλεφωνικό της είναι «νεκρό».

Η εταιρεία, όπως είχε γράψει η Voria.gr, φέρεται να ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα που δεν της επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία της. Mάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί των ιδιοκτητών της εταιρείας γεγονός που επιτείνει την οικονομική ασφυξία της.

Η Astra Airlines, που φέτος συμπλήρωσε 11 χρόνια ζωής, φέρεται να έχει δανεισμό που αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, φέρεται να έχει οφειλές περί το 1,5 εκατ. ευρώ στην Goldair.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως πληροφορείται η Voria.gr, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ενημερωθεί για τις εξελίξεις από τη διοίκηση της εταιρείας με συνέπεια να έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους καθώς δεν γνώριζαν την έκταση των οικονομικών δυσχεριών που αντιμετώπιζε η εταιρεία.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον Σκάι μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα της αεροπορικής εταιρείας και σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών προχώρησαν στην κατάρτιση επιχειρησιακού πλάνου. «Υπήρξε συζήτηση με τις υπόλοιπες εταιρείες που κάνουν δρομολόγια και συνεργασία κυρίως με την Aegean, ώστε κανένας πολίτης ο οποίος έχει εισιτήριο να μην έχει κάποιο πρόβλημα» διαβεβαίωσε.

Λιτή ανακοίνωση για την προβληματική λειτουργία

Πάντως, στη λιτή ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της για τις ακυρώσεις πτήσεων, η Astra Airlines δεν αναφέρεται στους λόγους στους οποίους οφείλεται η προβληματική λειτουργία της ούτε στο τι μέλλει γενέσθαι.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η εταιρεία ενημερώνει το επιβατικό κοινό σχετικά με τις πτήσεις που ακυρώθηκαν πρόσφατα ότι τα αιτήματα για την αποζημίωση των επιβατών θα εξεταστούν και θα απαντηθούν μέχρι την 15-11-2019. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε και εργαζόμαστε για την ομαλή και εύρυθμη συνέχιση των πτήσεων μας».
Υπενθυμίζεται ότι η Astra Airlines εκτελεί απευθείας πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη, προς Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Ηράκλειο και Κω, καθώς και από Αθήνα προς Χίο, Κοζάνη, Καστοριά και Ικαρία. Ο στόλος της αποτελείται από τέσσερα ιδιόκτητα αεροσκάφη.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/se-keno-aeros-i-astra-airlines—anakinosi-gia-tis-akiromenes-ptisis?fbclid=IwAR3k0NJEi7rOcj4ib32YtuVotYzMPNi-JGzVhJktFZ40sdcnB9WcC4__qa0

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.