Εκπρόσωποι του Δήμου Εορδαίας συναντήθηκαν, σήμερα Τρίτη 12/11, με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη – Eντός του επόμενου μήνα θα επισκεφθεί την περιοχή μας

12 Νοεμβρίου 2019
20:01

 

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη. Στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Δήμου Εορδαίας, ήταν παρόντες οι βουλευτές του Νομού Κοζάνης : Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Αμανατίδης, ενώ τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Καθαριότητας και Πρασίνου Χρήστος Κεσκερίδης, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Ιωάννη Καραβασίλη. Επίσης παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαυροπηγής Ευάγγελος Καραγεωργίου, μέλη του συμβουλίου της Κοινότητας, καθώς και ο νυν και ο πρώην Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κοζάνης Χρήστος Δημητρόπουλος και Βασίλης Τσιότσιας αντίστοιχα.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε μεταξύ των παρόντων παρουσιάστηκε στον κ. Χατζηδάκη, κατόπιν διεξοδικής συζήτησης, το πρόβλημα που έχει ανακύψει κατόπιν των αποφάσεων του Αρείου Πάγου με τις οποίες δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις αναίρεσης του συνόλου των κατοίκων της Κοινότητας Μαυροπηγής, κατά της 110/2014 απόφασης του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είδε με απόλυτα θετική διάθεση το ζήτημα και κατανόησε, αφού του τέθηκαν ισχυρά επιχειρήματα, την ανάγκη εξεύρεσης λύσης αναθέτοντας στην νομική υπηρεσία του Υπουργείου την όλη διερεύνηση των προτάσεων, δεσμευόμενος παράλληλα για απάντηση στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Εορδαίας έθεσε στον Κωστή Χατζηδάκη μια σειρά από ερωτήματα, σχετικά με την απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας όπως: Οι θέσεις εργασίας, η λειτουργία της τηλεθέρμανσης, η λειτουργία της μονάδας 5 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, οι μετεγκαταστάσεις Κοινοτήτων και οι αποκαταστάσεις εδαφών. Ακόμα ο Παναγιώτης Πλακεντάς επέδωσε υπόμνημα στον υπουργό, το οποίο περιείχε αναλυτική πρόταση για την διασφάλιση λειτουργίας της τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα, στις εργατικές κατοικίες και στον οικισμό της Καρδιάς.

Ο κ. Χατζηδάκης λαμβάνοντας τον φάκελο με το υπόμνημα, υπογράμμισε ότι θα είναι σε θέση να απαντήσει συγκεκριμένα όταν ετοιμαστεί το ολοκληρωμένο σχέδιο που απεργάζεται η Κυβέρνηση για την απολιγνιτοποίηση, ενώ τόνισε ότι πιθανότατα εντός του επόμενου μήνα θα επισκεφθεί την περιοχή μας.

 

4 σχόλια

      • Όχι, ο Γιώργος Νταλαρα.. μην κάνετε του κινέζους Στον Αμανατίδη αναφέρετε ο κύριος. Τα περί δουλειάς ο καθένας να κοιτά τη δουλειά του. Όλοι γνωριζόμαστε στην Κοζανη. Πρέπει όμως να μαθαίνουν και οι νεότεροι..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.