Αίτημα ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο για την παραχώρηση της ξυλείας από το απαλλοτριωμένο άλσος δυτικά του οικισμού Ποντοκώμης από τη ΔΕΗ Α.Ε., στους κατοίκους της περιοχής

13 Νοεμβρίου 2019
10:15

Η ενεργειακή πολιτική της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων και η καπιταλιστική οικονομική κρίση των προηγούμενων χρόνων έχει οδηγήσει το 30% του ελληνικού λαού σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας. Το πρόβλημα αυτό είναι πιο έντονο στην περιοχή μας λόγω κλιματολογικών συνθηκών και ιδιαίτερα σε οικισμούς που δεν έχουν τηλεθέρμανση, με αποτέλεσμα μεγάλα τμήματα των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων να μην μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για θέρμανση.

Τα προηγούμενα χρόνια η ΔΕΗ Α.Ε έχει προχωρήσει στην απαλλοτρίωση του οικισμού Ποντοκώμης καθώς και των γύρω χωραφιών και δασικών εκτάσεων για τις ανάγκες επέκτασης των ορυχείων. Τα τελευταία χρόνια η πρακτική της ΔΕΗ Α.Ε είναι να δίνει την ξυλεία από αυτές τις εκτάσεις σε εργολάβους εξυπηρετώντας την κερδοφορία της καθώς και τα κέρδη των εργολάβων.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση και να διεκδικήσει από τη ΔΕΗ Α.Ε. η ξυλεία που θα προκύψει από το άλσος να παραχωρηθεί στα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά των οικισμών του πρώην Δήμου Δημήτριου Υψηλάντη αντί να παραχωρηθεί σε εργολάβο, σαν ελάχιστη συμβολή στην ανακούφιση των οικογενειών που στενάζουν κάτω από την αντιλαϊκή πολιτική που τους στερεί εν έτη 2019 την ικανοποίηση αυτής της βασικής ανάγκης.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι

Στολτίδης Νόντας

Δημαράκη Δώρα

6 σχόλια

    • Εσένα αν πάρουν την περιουσία σου δωστην δωρεάν έξυπνε, εμάς που είμαστε αγρότες κ μας την πήραν από αυτό ζούσαμε όπως μας πήραν κ τα σπίτια κ αναγκάζομαι να ξεκινήσω από το μηδέν κ δν είναι εύκολο δυστυχώς, όσο για την ξυλεία ναι να την δωσουν στις οικογένειες που δν αντέχει η τσέπη τους να πληρώνει πετρέλαιο φαντάζομαι ούτε αυτό το πληρώνετε γιατί έχετε την τηλεθερμανση κ δν ξέρετε πόσο ακριβό είναι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.