Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: 14 Νοεμβρίου 2019 – Ώρα 15.20’ – ΚΕΠ Κέντρο (μη) Εξυπηρέτησης Πολιτών, πόλεως Κοζάνης – Μια στιχομυθία και μερικά γιατί;

14 Νοεμβρίου 2019
21:23

 

–Ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο Σερβίων, παρακαλώ.

__Πού θα το χρησιμοποιήσετε; ρωτάει η μόνη (απογευματινή) υπάλληλος του ΚΕΠ.

__Στο Πανεπιστήμιο, απάντησα.

__Η υπηρεσία να το ζητήσει αυτεπάγγελτα, μου λέει.

__Μα, η αυτεπάγγελτη αναζήτηση θεσμοθετήθηκε για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης, αντέτεινα. Σας παρακαλώ δεχθείτε το αίτημά μου, αφού ήρθα- ταλαιπωρούμαι ήδη- μη με ταλαιπωρείτε κι άλλο.

__Α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι, μου λέει. Είναι απόφαση του Δημάρχου. Να πάτε στα Σέρβια να το πάρετε, με προτείνει, ή ελάτε αύριο στο διευθυντή.

__Λυπάμαι, είπα και αναχώρησα αγανακτισμένος.

Κύριε (νυν) Δήμαρχε από σας ή από τον προηγούμενο Δήμαρχο α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι η εξυπηρέτηση του πολίτη στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Κοζάνης; ή μήπως είναι απόφαση του διευθυντή του ΚΕΠ; Στο Νόμο 3013\1-05-2002 διαβάζουμε, το ΚΕΠ <<παραλαμβάνει αιτήσεις πολιτών για τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους από τις υπηρεσίες του Δημοσίου>>. Βέβαια για να μη θεωρηθεί ότι αγνοώ το συμπλήρωμα του Νόμου ΔΙΑΔΠ\Α\28032\8-12-2006 για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών σας υπενθυμίζω ότι και εκεί προτάσσεται η εξυπηρέτηση του πολίτη, και σίγουρα είναι καλύτερα έτσι. Aλλά , για σκεφθείτε έναν υπάλληλο να αναζητά 8000 πιστοποιητικά, γιατί τόσες είναι οι αιτήσεις για σίτιση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όλους τους Δήμους της Επικράτειας; Να γιατί ζήτησα εξυπηρέτηση από το ΚΕΠ της πόλης μου αλλά μηδέν εξυπηρέτηση. Διαμαρτύρομαι ακόμη γιατί άλλα ΚΕΠ(Θεσσαλονίκη) είναι πραγματικά Κέντρα Εξυπηρέτησης αφού δέχονται τις αιτήσεις και εξυπηρετούν τους πολίτες, – το πιστοποιητικό το έλαβε ο γιος από εκεί άμεσα.

Γιατί η απαξίωση αυτή του πολίτη στην Κοζάνη;

Είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

Ο αγανακτισμένος πολίτης

Καραγιάννης Παναγιώτης

8 σχόλια

  • Να γνωρίζει ο Κ.Καραγιάννης ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται από όλες τις υπηρεσίες η λεγόμενη αυτεπάγγελτη αναζήτηση.Εφαρμόζεται ήδη από την Α/θμια Β/μια εκπαίδευση και από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά το πλείστον και από όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες.Είναι καθολική η εφαρμογή του νόμου.Λυπάμαι ενημερωθείτε καλύτερα.ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΕΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!!!ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

    • Δεν νομίζω να κατανοείτε καλά πως “δουλεύει” η αυτεπάγγελτη αναζήτηση!

      Η υπηρεσία που θα διενεργήσει την αυτεπάγγελτη αναζήτηση, οφείλει να ενημερώσει τον πολίτη ότι μπορεί να αναζητηθούν αυτεπάγγελτα κάποια δικαιολογητικά, και αφού πάρει την συγκατάθεση του πολίτη, τότε μόνο μπορεί να τα αναζητήσει! Αυτό όμως, δεν απαγορεύει τον πολίτη να αρνηθεί και να τα αναζητήσει από μόνος του, για τους δικούς του λόγους (π.χ. για την επίσπευση της διεκπεραίωσης της αίτησής του από την αρχική υπηρεσία).

      Να κάνετε το κόπο να διαβάζετε ολόκληρους του Νόμους και να μάθετε να αντιλαμβάνεστε το σύνολο και την ουσία τους και να μην στέκεστε μόνο στις λέξεις που σας κάνουν εντύπωση!! Έτσι ώστε, να μην πετάτε κοτρόνες, παπαγαλίζοντας συνεχώς, τις διαστρεβλωμένες και λάθος απόψεις σας!

  • ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ Η ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ Η ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΜΕ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΕΠ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ Ο Κ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

  • Για όλα τα ΚΕΠ? Για τα πάντα τα ΚΕΠ? Να μην κουράζονται στο Πανεπιστήμιο και να κάνει την δουλειά τους το ΚΕΠ δηλαδή. Επίσης να μην κουράζονται οι φοιτητές και χαλάνε τον ύπνο τους, στέλνουν τους γονείς για όλα…και τους φταίει το ΚΕΠ ή η κάθε υπηρεσία που προσπαθεί να εφαρμόσει τον νόμο.

  • Ο πρόεδρος του χωριού μας έδινε πιστοποιητικά μόνιμης κατοικίας σε ανθρώπους που δεν έμεναν στο χωριό.
    Οι άμεσα θιγμένοι πρόσφυγα με σε δικηγόρο και σε καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία,οκτώ άτομα από κοινού.
    Μας απάντησαν μετά από οκτώ μήνες με γράμμα λέγοντας ότι εξέτασαν τα δικαιολογητικά και τα βρήκαν γνήσια και νομότυπα.
    Όταν απευθυνθηκαμε στον ίδιο τον πρόεδρο μας είπε ότι έδωσε τις βεβαιώσεις διότι τους λυπήθηκε…
    Μείναμε τόσα άτομα άδικα χωρίς δουλειά,και τώρα δίνουν τις βεβαιώσεις μόνο από τον εκάστοτε δήμο.
    Μας προδίδουν καθημερινά και μεις τους ψηφίζουμε…
    Καληνύχτα Ελλάδα!!!

  • Λάζαρε διάβασε καλά τον νόμο και μην παπαγαλίζεις.Η εφαρμογή του νόμου είναι καθολική για όλες τις υπηρεσίες.Διάβασε και λιγάκι φτωχέ μου ελληνα….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.