Γ. Ιωαννίδης: “Σκουπίδι.. Για άλλους βάρος.. Για άλλους ευκαιρία”

18 Νοεμβρίου 2019
12:24

Σκουπίδι.. Για άλλους βάρος.. Για άλλους ευκαιρία.. Γίνεται κουβέντα τις τελευταίες μέρες για την ομόφωνη απόφαση της ΔΙΑΔΥΜΑ να δεχθεί ποσότητες σκουπιδιών από την Κέρκυρα. Είναι λογικό όταν ακούμε τη λέξη σκουπίδια να είμαστε επιφυλακτικοί και σε ένα βαθμό αρνητικοί..Τι συμβαίνει όμως πραγματικά στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.. Στον πίνακα θα δείτε τα ποσοστά ανακύκλωσης και κομποστοποίησης καθε χώρας της ΕΕ καθώς και τα ποσοστά Υγειονομικής ταφής. Θα παρατηρήσετε ότι έχουμε το 2ο μεγαλύτερο ποσοστό στο “θαψιμο” πίσω από την Μάλτα!! Η διαχείριση των σκουπιδιών, η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση μέσω της Κυκλικής Οικονομίας ειναι πλέον δεδομένη και έως ένα σημείο μονόδρομος.. Στη Γερμανία ανακυκλώνεται το 87% των οικιακών απορριμάτων με τα οφέλη για το Κράτος και τον πολίτη να είναι πολλαπλά (μείωση ρύπανσης, θέσεις εργασίας, επαναχρησιμοποίηση υλικών κλπ). Καλό είναι πριν βγάλουμε αβίαστα συμπεράσματα να κάνουμε μια μικρή έρευνα.. Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό.

 

10 σχόλια

  • Στη Γερμανία που αναφέρετε σαν παράδειγμα, γνωρίζετε τι υποδομές και παροχές υπάρχουν? Πως ασκείται η δημόσια διοίκηση? Οι μισθοί των εργαζομένων? οι παροχές υγείας? κλπ κλπ.
    Τελείως άκαιρο και μέγα λάθος να αναφέρουμε τις άλλες “Ευρωπαικές” χώρες όπου μας βολεύει.

  • Χώρες όπως η Γερμανία , Σουηδία έχουν άψογη οργάνωση , Δεν μπορούμε να συγκριθούμε ούτε στο ελάχιστο άρα είναι άκρως παραπλανητικό ότι επειδή παίρνουν τα σκουπίδια και δεν μολύνουν το περιβάλλον την περιοχή πρέπει να τα παίρνουμε και εμείς

  • Γιαννάκη, σε λίγο θα μας πεις ότι εσύ και η παράταξή σου οραματιστηκατε και υλοποιήσετε τη ΔΙΑΔΥΜΑ;

  • Και σε ποιες ευρωπαϊκες πόλεις υπάρχουν αυτές οι εγκαταστάσεις?

    Σε μια πόλη σαν την Κοζάνη με τόσο επιβαρυμένη ατμόσφαιρα ας φέρουμε και τα σκουπίδια.

    Όπως έγραψε και ο ανώνυμος 12:48,οπου μας βολεύει Ευρώπη..

    • Πήγαινε να δεις τις εγκαταστάσεις.. Και μετά σχολίασε.. σε ευρωπαϊκές πόλεις υπαρχει επεξεργασία και στα όρια των πόλεων..

      • Δεν θα πάρω την άδεια σου για να σχολιάσω,αν εσύ θέλεις σκουπίδια καλώς,υπάρχουμε και άλλοι τόσοι που δεν θέλουμε..

  • ρε παιδιά , είναιι ασφαλείς οι εγκαταστάσεις. οκ. είναι κερδοφόρες. οκ. δεν ρυπαίνουν .οκ

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΚΗΦΙΣΙΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΠΕΡΑΙΑ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ;;;;;;

    τα ίδια ακριβώς λένε και για τους χυτυ : αλλά ποτέ δεν τους κάνουν στις κυριλέ περιοχές!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.