Η εκδήλωση «2ο Αφιέρωμα: στον Δυτικό Πόντο» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων (Βίντεο)

18 Νοεμβρίου 2019
23:08
Κανένα σχόλιο

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:30μ.μ., πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη κόσμου αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων, Ημερίδα-Διάλεξη με θέμα «2ο ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΝΤΟ ¨Γλωσσική Διαφοροποίησ稻  σε συνέχεια του περσινού.

 Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Σερβίων όπου χαιρέτησε τους εκπροσώπους συλλόγων-φορέων και ο χαιρετισμός του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυλάκκου. Ακολούθησε η ομιλία του διδάκτορα Ιστορίας κ. Θωμά Αλεξιάδη με θέμα την Γλωσσική Διαφοροποίηση του Δυτικού Πόντου χωρισμένη σε τρείς ενότητες . Παράλληλα ακούστηκαν τραγούδια του Πόντου από την Χορωδία του «Ευξείνιου Κύκλου» με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας και ανάγνωση περικοπών-κειμένων στο τέλος της τρίτης. Ακολούθησε μεικτό χορευτικό τμήμα των συλλόγων που διοργάνωσαν την εκδήλωση , παρουσιάζοντας διάφορους χορούς του Πόντου. Στο τέλος ο κ. Αλεξιάδης δέχτηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

   Την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης είχαν : η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερβίων , ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθυλάκκου , ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Μεσιανής , ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λευκάρων και η Εύξεινος Λέσχη Σερβίων.

   Ακολουθεί ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης :

ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ 2ου ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΝΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΒΙΩΝ 16-11-2019.

ΠΗΓΗ https://cerbiwnfrouros.blogspot.com

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.