2,20 ευρώ, αντί 2,40, τα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης στην Εγνατία Οδό

20 Νοεμβρίου 2019
17:13

 

Σε λειτουργία τίθενται από σήμερα τα διόδια στο Ωραιόκαστρο, στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσουν στις αρχές Δεκεμβρίου τα διόδια Ασπροβάλτας και στη συνέχεια τα πλευρικά διόδια στον Στρυμονικό. Η λειτουργία των νέων σταθμών θα επιφέρει μικρές αλλαγές στο ύψος των διοδίων λόγω της μεταβολής της απόστασης που «χρεώνουν» οι γειτονικοί σταθμοί.

Χθες, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 4183Β) η τέταρτη απόφαση τροποποίησης του ύψους των διοδίων από το 2012, οπότε και η Εγνατία Οδός πέρασε στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ. Η απόφαση αφορά τη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων Θεσσαλονίκης (στο Ωραιόκαστρο) από σήμερα: ο σταθμός θα χρεώνει τη διέλευση 0,30 στις μοτοσικλέτες, 0,50 ευρώ στα Ι.Χ. και 1 ή 1,50 ευρώ στα μεγάλα οχήματα. Η λειτουργία του νέου σταθμού συνοδεύεται με μείωση των διοδίων Πολύμυλου (ενδεικτικά: τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 2,20 αντί 2,40 ευρώ έως σήμερα) και στα διόδια Προμαχώνα (για τα Ι.Χ. 2 ευρώ από 2,40 ευρώ σήμερα).

Επεται στις 4 Δεκεμβρίου η λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων στην Ασπροβάλτα, ο οποίος θα χρεώνει 0,60 ευρώ στα δίκυκλα, 0,90 ευρώ στα Ι.Χ. και 2,30-3,20 στα μεγάλα οχήματα. Τέλος, έως τις 15 Ιανουαρίου θα τεθεί σε λειτουργία και ο πλευρικός σταθμός διοδίων στο Στρυμονικό, με χρέωση 0,70 για τα δίκυκλα, 1 ευρώ για τα Ι.Χ. και 2,50-3,50 ευρώ για τα μεγάλα οχήματα. Οταν τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός Ασπροβάλτας, θα μειωθούν τα διόδια στον σταθμό Ανάληψης (ενδεικτικά στα Ι.Χ. 1,80 ευρώ από 2,40 ευρώ σήμερα).

Με τη λειτουργία των μετωπικών διοδίων Θεσσαλονίκης (Ωραιοκάστρου) και Ασπροβάλτας, οι σταθμοί διοδίων της Εγνατίας Οδού αυξάνονται σε δεκατέσσερις. Σήμερα στην Εγνατία και στους κάθετους άξονες λειτουργούν δώδεκα μετωπικοί σταθμοί διοδίων: Τύριας (ενδεικτικά για τα Ι.Χ. 2,10 ευρώ), Παμβώτιδας (1,20 ευρώ), Μαλακασίου (2,10 ευρώ), Πολυμύλου (2,40 ευρώ), Μαλγάρων (1,20 ευρώ), Ανάληψης (2,40 ευρώ), Μουσθένης (2,40 ευρώ), Ιάσμου (1,90 ευρώ), Μέστης (1,70 ευρώ), Ιεροπηγής (2,10 ευρώ), Ευζώνων (1,80 ευρώ) και Προμαχώνα (2,40 ευρώ).

Πάντως, την προηγούμενη εβδομάδα ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εγνατίας Οδού κατήγγειλε ότι η Τράπεζα Πειραιώς εξακολουθεί να δεσμεύει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τα διόδια, έχοντας εισπράξει ήδη 320 εκατ. ευρώ για δάνειο 250 εκατ. ευρώ. Η Εγνατία Α.Ε. έχει στραφεί κατά της τράπεζας για τη μονομερή μεταβολή προς το δυσμενέστερο των όρων αποπληρωμής του δανείου και η αγωγή της συζητήθηκε προ δεκαπενθημέρου.

9 σχόλια

    • Πως φαινεται ότι δεν εχεις οδηγησει ποτε σου. Σημερα για να πας Θεσσαλονικη πας από Ωραιοκαστρο? Ξυπνα Βασιλη τα διοδια μεχρι Θεσσαλονικη μειωιηκαν

      • Εσύ που έχεις οδηγήσει, εάν εννοείς μέχρι θεσσαλονίκη το να πας για ψώνια στην τσιμισκή ναι μειώθηκαν. Αλλά εαν θέλεις να πας κάπου χωρίς να κάνεις 2 ώρες επιπλέον στην κίνηση του κέντρου τότε εσύ πρέπει να ξυπνήσεις μάλλον.

      • Στον Μεγάλο Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης εννοεί. Ξεκίνησαν νέα διόδια που πρέπει να πληρώσει όποιος πηγαίνει προς αεροδρόμιο κλπ.

  • Πώς φαίνεται ότι δεν εχεις οδηγήσει ποτέ σου μέχρι το νοσοκομείο Παπανικολάου, να πας κάποιον δικό σου για χημειοθεραπείες καθημερινά.Να μην σου τύχει ποτέ

    • Αρα να μην λες στη Θεσσαλονίκη να λες στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Εσυ εκανες το λάθος κΑι όχι εγώ. Εσυ συμπεριελαβες όλη την Θεσσαλονικη και όχι εγω. Αρα το ξαναλέμε ότι τα διοδια μειωθηκαν προς την Θεσσαλονίκη εκτός όσων χρησιμοποιουν την Περιφερειακη Οδο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.