Μάθετε για τον κόσμο των Μανιταριών στην 2η ΕΚΘΕΣΗ & ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ στην Κοζάνη στις 29, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

21 Νοεμβρίου 2019
15:53
Κανένα σχόλιο

Έχεις φανταστεί πόσα οφέλη μπορεί να έχει μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές, τα μανιτάρια;?‍?

? Έχουν λίγες θερμίδες, επειδή αποτελούνται μέχρι και 90% από νερό.

? Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Γι’ αυτό συνιστώνται στη διατροφή, ειδικά για εκείνους που ακολουθούν μια δίαιτα απώλειας βάρους.

?Εχουν όλα παρόμοια ποσότητα υδατανθράκων (πηγή ενέργειας) και πρωτεΐνης (για αποκατάσταση των κυττάρων).

Περιέχουν δύο πολύτιμα αμινοξέα, την τρυπτοφάνη, ένα πρόδρομο της σεροτονίνης, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή ποιότητα ύπνου και ικανή να απομακρύνει φυσικά την επιθετική συμπεριφορά και την ευερεθιστότητα, και τη λυσίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των χόνδρων και την ασβεστοποίηση των οστών

?Οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των βασικών αμινοξέων, είναι υψηλής ποιότητας, πολύ ανώτερες από τις φυτικές πρωτεΐνες, πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωικών πρωτεϊνών.

?Παρέχουν πολλές βιταμίνες, ειδικά του συμπλέγματος Β. Για παράδειγμα, η βιταμίνη Β2, η οποία διατηρεί υγιείς τους βλεννογόνους στο πεπτικό και το αναπνευστικό, βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και προστατεύει τα μάτια και το δέρμα.

?Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στην επιθεώρηση International Journal of Molecular Sciences, τα μανιτάρια έχουν αποδεδειγμένη δράση κατά των αλλεργιών και της υψηλής χοληστερίνης, ενώ έχει βρεθεί πως διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως η χιτίνη, α- και β- γλυκάνες, μαννάνες, ξυλάνες και γαλακτάνες.

? Επιπλέον, τα μανιτάρια είναι μια φυσική πηγή πρεβιοτικών, ιδανικά για υγιές πεπτικό σύστημα

Η συλλογή μανιταριών αποτελεί μια υπέροχη εμπειρία μέσα στο δάσος?

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΣΤΗ 2η Έκθεση & Συνέδριο που διοργανώνoυμε στην Κοζάνη στις 29,30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Πληροφορίες https://medherbswesternmacedoniagreece.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.