Όνειρο στο κύμα… (του Δημήτρη Ψευτογκά)

14 Δεκεμβρίου 2016
10:56

Η λεπτή, “ευώδης” οσμή των εκλογών ολοένα και περισσότερο διέρχεται από τις ανεπαίσθητες λεπτές χαραμάδες της καθημερινότητας που είναι θωρακισμένη με την αδιαπέραστη ιογόνο, ηλεκτρική “κουρτίνα” των σωρευμένων προβλημάτων αλλά και της αχνής εορταστικής εκκινήσεως μετο αφθόνου χαρμολύπης των νεοελλήνων της “αρπαχτής”που λατρεύουν τις καθε είδους εορτές και πανηγύρεις….

Η πρωθυπουργική αναίσχυντη παροχολογία από κάθε βήμα στερεάς και νήσου συνδυαζόμενη με αναβαπτίσεις επιδομάτων ως δεκατοτρίτων μισθών, αποτελεί προανάκρουσμα δηλωτικό μιας πρακτικής του παρελθόντος.
Ουδείς αμφιβάλει για την νησιωτικότητητα και τα προβλήματά της.
Η Συνταγματική κατοχύρωση του αυτονόητου δεν επιφέρει την λύση των προβλημάτων όπως αποδεικνύει η ζωή και με τους άλλους τομείς που άπτονται του Πολιτειακού ενδιαφέροντος όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Κοινωνική Πρόνοια, η Εργασία…
Ουδείς όμως αμφιβάλλει ότι οι πολλαπλές νησίδες παλαιοκομματισμού του κυβερνητικού στρατοπέδου όπως και η τρικυμία εν κρανίω που επιφέρει το ιδεολογικοπολιτικό αριστεροδεξιό της δίπολο, είναι μια από τις κύριες αιτίες των πολιτικών αδιεξόδων που επικρέμμανται ως πελέκεις στον ακάλυπτο αυχένα της πατρίδος και των δυστυχών κατοίκων της.
Τα “ζάρια” είναι ένα είδος παιχνιδιού στο οποίο αρέσκονται οι πλέον εξαρτημένοι παίχτες του τζόγου και αυτοί που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στην καταστροφή και στον αφανισμό.
Δεν έχουν καμία σχέση με το ζατρίκιο..
Δεν είναι παιχνίδι για συνετούς και υπεύθυνους κυβερνήτες.
Ο κ. Τσίπρας έχει λάβει τις αποφάσεις του.
Άλλωστε ο ίδιος κρατάει και το μαχαίρι και το πεπόνι.
Βαδίζει ατάραχος σε έναν δρόμο διγλωσσίας που έχει προεπιλεγεί.
Άλλη γλώσσα στο εσωτερικό άλλη προς δανειστές.
Προφανώς δεν θέλει να ψηφίσει καθόλου ή μόνος του τα επώδυνα μέτρα του ΔΝΤ.
Θα επιδιώξει την ευρύτερη πλειοψηφία των 180;
Προφανώς!
Ο κ. Τσίπρας εφάρμοσε την ίδια μέθοδο προ διετίας περίπου και παρά τα δεινά που έφερε στους άλλους (3ο μνημόνιο, κάπιταλ κοντρόλς, κόφτης κλπ) στον ίδιο απέφερε κέρδη και δύο εκλογικές νίκες με πλήρη εκκαθάριση της ενοχλητικής εσωτερικής αντιπολίτευσης.
Μόνο που τώρα τα πράγματα δεν είναι όπως το καλοκαίρι του 2015.
Η χαρά των εταίρων έχει περιοριστεί όχι μόνο από τα δικά τους ενδογενή προβλήματα αλλά και από την προκαθορισμένη χρονική διάρκεια αντοχής του “εργαλείου”!
Ο κ. Τσίπρας  απρόσμενα εκτέλεσε πιστά ένα μεγάλο μέρος των θελημάτων-επώδυνων μέτρων που ο εχέφρων “αριστερός ιδεολόγος” θα απέρριπτε μετά βδελυγμίας…
Η συνεργασία κρίνεται επιτυχής!
Καλό θα είναι ως έπαινος ευαρέσκειας να του επιτραπεί η ηρωική και νομιμοποιητική έξοδος:
Με το “φωτοστέφανο” του μαχητή  αφού ” έκαστον των πριν υπαρξάντων, συμφώνως προς το τελευταίο εκβάν, κρίνεται” και του “Ρομπέν των φτωχών” αφού τους έστρωσε το με ισχυρό συμβολισμό για τον Λωτοφάγο Έλληνα οικογενειάρχη, Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Ο αντικαταστάτης και χειρότερος δυνάστης έχει ευρεθεί και έχει προπαρασκευασθεί επιτυχώς- αν και ανεπαρκής- να εκτελέσει την αποστολή του…
Ο νέος που θα φορέσει τον δηλητηριώδη χιτώνα της Δηιάνειρας είναι πανέτοιμος και χαρούμενος!
Γόνος οικογενείας πιστής με μεγάλη ιστορία και προσφορά στο Διεθνή Μινώταυρο!
Ως τζιχαντιστής της Δεξιάς μεταμορφωμένος σαν ένα καλοσυνάτο ,γλυκό παιδί με παιχνιδιάρικο βλέμμα, θα τραβήξει αιφνιδιαστικά την περόνη της παγιδευμένης χώρας!
“…Καθώς ο σκύλος, ο δεμένος με πολύ σχοινίον εις την αυλήν του αυθέντου του, δεν ημπορεί να γαυγίζη ούτε να δαγκάση έξω από την ακτίνα και το τόξον τα οποία διαγράφει το κοντόν σχοινίον, παρομοίως κ’ εγώ δεν δύναμαι ούτε να είπω, ούτε να πράξω τίποτε περισσότερον παρ όσον μου επιτρέπει η στενή δικαιοδοσία, την οποίαν έχω εις το γραφείον του προϊσταμένου μου….”
Δυστυχώς, κυρ Αλέξανδρε!
Δεν είναι όνειρο στο κύμα…

Δημήτρης Ψευτογκάς

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.