Ξεκινούν οι συνεδριάσεις προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης με μαθητές (Βίντεο)

26 Νοεμβρίου 2019
15:49

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του θεσμού, πρόκειται να πραγματοποιήσει συνεδριάσεις προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου με μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στις 2, 3,9 και 10 Δεκεμβρίου 2019, από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, μικροί μαθητές πρόκειται να βρεθούν στα έδρανα του Κοβεντάρειου μαθαίνοντας να γίνονται ενεργοί πολίτες, νε έχουν άποψη και να συμμετέχουν στα κοινά.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Κοζάνης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 26 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Κοζάνης, «ο Δήμος Κοζάνης ξεκινά μια προσπάθεια να φέρει τους νέους πιο κοντά στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Η στόχευση είναι αυτοδιοίκηση και νέοι πολίτες, νέοι και λειτουργία θεσμών ».

Η δράση αποτελεί μία πρωτοβουλία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, Νούλας Τουμπουλίδου η οποία υπογράμμισε πως «καμία κοινωνία δεν δικαιούται να σχεδιάζει το μέλλον της μακριά από τη νέα γενιά, έτσι λοιπόν ο Δήμος Κοζάνης ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές».

Αξίζει να σημειωθεί πως την 3η Δεκέμβριου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Κοβεντάρειο θα υποδεχθεί τους μαθητές των ειδικών σχολείων σε μία διαδικασία εξοικείωσης με τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δείτε το βίντεο:

5 σχόλια

  • Θετικο και σωστό. Αν είχατε έρθει και πέρυσι στην προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου που έκανε το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο θα ήταν περισσότερη πειστική η επιχειρηματολογια

  • Προφανώς ενοχλήθηκες, για αυτό ειδικά εσύ πρέπει να έρθεις σε αυτές τις δράσεις !
    Για να διαπιστώσεις ότι όσα θα γίνουν με τα σχολεία , ποτέ δεν έγιναν από το προηγούμενο συμβούλιο όπως και ποτέ στο παρελθόν.
    Όσα δε ακολουθήσουν με τα παιδιά της προσομοίωσης (ηλικίες άνω των 18 εως και 25 ) θα σε αφήσουν άφωνο.
    Σε περιμένουμε λοιπόν!!

    • Εγώ θα έρθω όπως πήγα και πέρυσι. Το θέμα είναι οτι εσεις, όπως αποδεικνύεται και απο τη σύγκριση που επιχείρησατε, κανετε πολιτική με αυτό

  • Πρέπει να διασαφηνιστεί ότι αυτή η δράση δεν έχει καμία απόλυτος σχέση με την περσινή προσομοίωση ! Η προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου που έγινε πέρυσι έγινε μετά από μελέτη και με συγκεκριμένο κανονισμό τον οποίο ακολουθούν όλες οι παρόμοιες δράσεις στις άλλες πόλεις ! Βασίζετε σε ένα πανελλήνιο πλαίσιο το οποίο έχει δημιουργήσει από νέα παιδιά από όλη την Ελλάδα ! Είναι κρίμα που η «δράση» του δήμου χρησιμοποίησε το ίδιο όνομα χωρίς να σκεφτεί το πρόβλημα που θα προκαλέσει στους συντελεστές τις πραγματικής προσομοίωσης …

  • Οι προσομοιώσεις είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό. Google search δεν είναι δύσκολο για να μην εκθετετε και τους συνεντευξιαζομενους

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.