Απάντηση της ΔΕΔΑ στο αίτημα του Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη για επίσπευση των εργασιών κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία.

27 Νοεμβρίου 2019
09:24

 

Την πραγματοποίηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου οι εργασίες για την κατασκευή των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία να ξεκινήσουν εντός του 2020 δεσμεύεται γραπτώς ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη. Με γραπτή επιστολή του στις 22/11/2019 επισημαίνει την δέσμευση αυτή με την προϋπόθεση ότι ο ΔΕΣΦΑ θα υλοποιήσει την πρόθεση του να επισπεύσει τις εργασίες εγκατάστασης των απαραίτητων υποδομών στη θέση Πορειά εντός του 2021.

Η ίδια επισήμανση γίνεται από τον κ. Τσάκα και για την περίπτωση του δικτύου που θα κουμπώσει, εφόσον ενταχθεί στο σχεδιασμό του ΔΕΣΦΑ ο σταθμός αποσυμπίεσης στον Περδίκκα στην ομώνυμη τοποθεσία.

Επιπλέον γίνεται λόγος και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι και από τα δυο ενδιαφερόμενα μέρη για την χρηματοδότηση του έργου.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Κασαπίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του και την ελπίδα του, ότι και ο ΔΕΣΦΑ θα τηρήσει τα υπεσχημ ένα σχετικά με την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών στη θέση Πορειά Καστοριάς και τη μια θέση στον Περδίκκα Εορδαίας εντός του 2021.

Τέλος, όπως τόνισε ο κ. Περιφερειάρχης τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με τους ενεργειακούς δήμους θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την τεκμηρίωση του νέου σταθμού στον Περδίκκα και την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση και των δυο σταθμών στη Δυτική Μακεδονία εντός του 2021.

Ακολουθεί συνημμένα το πλήρες κείμενο του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Τσάκα.

19 σχόλια

    • Επειδή λες μπράβο για ένα έγγραφο που αποδεικνύει ότι όσα είπε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν μπαρούφες, και ότι απλά πρέπει να συνεχίσει από εκεί το είχε φτάσει ο προηγούμενος, που δεν πετούσαν αετό και δεν πήγαν σε συνέδριο κανενός κόμματος, αναρωτήσου γιατί ο σημερινός Περιφερειάρχης θέλει να καταδικάσει τους πολίτες της Περιφέρειας – που τόσα τους περιμένουν από τον πολυχρονεμένο σου Π/Θ, με το κλείσιμο της ΔΕΗ – να πληρώσουν σημαντικά ποσά για τη σύνδεση με Φ/Α, μόνο και μόνο για να περάσει σε ιδιώτες το έργο (πχ των Γρεβενών);

      • Στο έγγραφο αναγράφεται κατά λέξη πως υπήρχε πρόγραμμα μόνο για την Πορειά Και ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το πρόγραμμα για να συμπεριληφθεί η πρόταση Κασαπίδη για τον Περδίκα. Τσάμπα προσπαθείς να σώσεις την ανικανότητα 5 χρόνων!

        • Αν το έγγραφο το ήθελε και χωρίς την Πορειά, να είσαι σίγουρος ότι η νέα διοίκηση, θα του το έδινε κι έτσι.
          Σε συμφωνίες αποτυπωμένες σε έγγρααφα άλλων θα δίσταζε, όταν νόμοι καταργούνται ή φτιάχνονται κατά παραγγελία από την κυβέρνηση των ΑΡΙΣΤΩΝ;

          • Λες να υπήρχε ο Περδίκας στο σχέδιο, και να τον διέγραψαν για να τον ξαναπροσθέσουν; Αυτά μόνο κάτι συριζοτρόλ τα σκέφτονται.. Πάντως ο προηγούμενος περιφερειάρχης δε μας έδειξε κανένα έγγραφο…

      • Όταν οι περιφεριαρχης είχαν συνάντηση για τον κάθετο άξονα που ενώνει την Εγνατία με τον Ε65 ο περιφεριαρχης μας ήταν στην Αθήνα για το συνέδριο του σύριζα.

  • Γιώργο με τη Συμφωνία των Πρεσπών τι θα κάνεις; Ο Κυριάκος είπε θα τη σεβαστει και ο Δένδιας χτες μιλησε με τα καλύτερα λόγια….

      • Γαργάρα ο Λιμένας Ξηράς και τα Κινηματογραφικά στούντιο της ΔΕΗ, τσάμπα οι φιέστες του Αλέξη στα Κοίλα…

        • Ταρτουφο πεταξες ανοησια μεγατονων αστο πουλακι μου δεν το εχεις , κανει μπαμ απ αυτο που ειπες ποσο ασχετος εισαι..

          Τι σχεση εχει η συμφωνια που ολοι σκιζατε τα ιματια σας και μιλουσατε για δηθεν προδοσιες με τα στουντιο της Δεη που ειτε γινουν ειτε δε γινουν ζαμαν φου.. σιγα το κοσμοιστορικο γεγονος δε θα στεναχωρηθουμε κιολας , αλλα εσεις τι κερδισατε με τον αριστο οδοστρωτηρα πρωθπουργο και τον Γιωργη περιφερειαρχη να ασχολειται με γεφυρες και σε ολα τα αλλα μουγκα? Τιποτα!
          Καθιστε με αυτους και σε λιγοτερο απο 2 χρονακια (ισως εβαλα και πολυ) θα τους βριζετε οτι σου λεω!

    • Κοιτα πρωτα μην σου παρει την πρωτη κατοικια ο αριστος οδοστρωτηρας και σε κανει να ζεις με 300 ευρω ταιζοντας σε σανο οτι ειναι αναγκαιο για να σωθει ταχα η Ελλαδιτσα που τοσο αυτος οσο και το σοι του την κατεστρεψε… και ασε τον Συριζα ο Συριζα ουτε δραχμη σε εφερε (ασχετα αν μπορουσε) γιατι και να το εκανε παλι θα τον βριζατε και θα λεγατε ειναι δραχμιστης ειχε κρυφο σχεδιο…. το αφησε το ευρω και παλι τον κραζατε αρα δεν φταιει κανενας τσιπρας αν εσεις ολοι εχετε θεμα στον εγκεφαλο..
      ουτε επισης σε εκανε να ζεις με 300 ευρω…
      αντιθετα σου δωσε.. ηθελες ομως αριστεια και κανονικοτητα ε παρτην λοιπον και μην παραπονιεσαι μελλοντικα
      Δες την κανονικοτητα που ψηφισες…

      1) Κλεισιμο ΔΕΗ
      2) Γαργαρα η Συμφωνια
      3) Απωλησεις
      4) Διορισμοι ημετερων
      5) Αβαντα στους ναρκεμπορους
      6) Siemens
      7) Novartis
      8) Ξεπουλημα οσο οσο σε ιδιωτες

      Να σου πω κι αλλα η θα ταραχτεις πιο πολυ?

  • Μπραβο στον κασαπιδη και την ομαδα του που ετρεξε γρηγορα ενα τοσο σημαντικο θεμα.Οσο για τους προηγουμενους αστο καλυτερα,5 χρονια φρου-φρου και αρωματα,αποτελεσμα μηδεν,ξυπνησαμε και τους στειλαμε σπιτια τους.

    • Ναι ναι τρομερο εργο αλιμονο εσωσε ολο το νομο για τουλαχιστον 1 αιωνα ο Γιωργης για τους φιλους ο με λενε Ριζο και οπως θελω τα γυριζω

      Γνωριζουμε πολυ καλυτερα τι εστι Κασαπιδης
      αστο.. φρουφρου και αρωματα ειναι αυτος και οι παρατρεχαμενοι του Τσιουμαρης και σια…
      εσεις φατε σανο οτι ταχα με μια γεφυρα και ενα σωληνα – που αναθεμα τελικα αν γινει κι αυτα εν τελη – λυσατε ολα σας τα προβληματα! Περαστικα!

  • ΑΚ Μετά το επικοινωνιακό φιάσκο του κ. Καρυπίδη που δεν ζήτησε επίσημα τίποτα ούτε πρότεινε κάτι ολοκληρωμένο με μελέτες ώστε να τον πάρουν σοβαρά στα σχέδια τους οι εκάστοτε πάροχοι

  • Μία πρώτη νίκη σε αυτό το φλέγον ζήτημα. ΠΡΟΣΟΧΗ, το θέμα δεν έχει κλείσει, απαιτούνται επιπλέον ενέργειες.

    Κύριε Περιφερειάρχη είστε στο σωστό δρόμο, συνεχίστε με αμείωτη ένταση, γιατί τίποτα δεν έχει τελεσφορήσει ακόμη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.