Ανακοίνωση για το συλλαλητήριο για την κοινωνική ασφάλιση – Δίνουμε “παρών” στο συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 12:30 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης – Αναχώρηση λεωφορείου στις 11:30 από την λαϊκή αγορά Πτολεμαΐδας.

27 Νοεμβρίου 2019
10:21
Κανένα σχόλιο

 

 

Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και της ιδιωτικοποίησης της κάθε εργαζόμενος πρέπει να αντισταθεί. Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει έχει ως στόχο – όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις- να κάνει ακόμα ένα βήμα στο να βρεθεί πιο κοντά η πλήρης κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Επιδιώκουν να μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση την κοινωνική ασφάλεια, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την σύνταξη και μια σειρά από άλλες κοινωνικές παροχές που κατακτήθηκαν με αγώνες. Θέλουν να απαλλάξουν το κράτος από αυτήν την ευθύνη, ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για πλήρη ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης από μεγάλες ασφαλιστικές επιχειρήσεις ου επιδιώκουν να βγάλουν τεράστια κέρδη στις πλάτες των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ Α.Ε έχουν πικρή πείρα από την διάλυση του ασφαλιστικού τους, από την ληστεία των αποθεματικών των ταμείων, από τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει παραπέρα ιδιωτικοποίηση και ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης.

Διεκδικούμε:

  • Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

  • Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης.

  • Κατάργηση όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων.

  • Επαναφορά συντάξεων και ορίων ηλικίας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.