Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδας Πτολεμαΐδας θέλει να συγχαρεί, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοβούνου ‘’ΚΡΕΜΙΤΣΑ’’ για την εξαιρετική και πολύ σημαντική τους πρωτοβουλία να προμηθευτούν και να εγκαταστήσουν στην κοινότητα ένα Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή

27 Νοεμβρίου 2019
13:35
Κανένα σχόλιο

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδας Πτολεμαΐδας θέλει να συγχαρεί, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοβούνου ‘’ΚΡΕΜΙΤΣΑ’’ και όλους τους κάτοικους της Δ.Κ. Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας, για την εξαιρετική και πολύ σημαντική τους πρωτοβουλία να προμηθευτούν και να εγκαταστήσουν στην κοινότητα ένα Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή.

Με υπευθυνότητα, σωστό προγραμματισμό και πάνω από όλα με σεβασμό και ενδιαφέρον για την ζωή κάθε συνάνθρωπου τους, αναλάβανε μια πολύ σπουδαία πρωτοβουλία η οποία μπορεί να χαρίσει την ζωή, σε μια κρίσιμη στιγμή .

Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής είναι μια μικρή, ελαφριά, αξιόπιστη συσκευή που ανιχνεύει αυτόματα τον καρδιακό ρυθμό και έχει την ικανότητα να καθορίσει, αν απαιτείται απινίδωση (χωρίς παρέμβαση από τον χειριστή) σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής.

Φορτίζεται αυτόματα και προτρέπει τον χειριστή με φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά, να χορηγήσει ηλεκτρική ενέργεια, με σκοπό την επαναλειτουργία της καρδιάς.

Τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή χειρίζεται οποιοσδήποτε πολίτης είναι παρών στο επεισόδιο Καρδιακής Ανακοπής, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στην Kαρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, αλλά και από αυτούς που δεν έχουν εκπαιδευτεί σύμφωνα με το ΦΕΚ 219/τΒ /22-2-2007

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης η εφαρμογή βασικής Kαρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με χρήση του αυτόματου εξωτερικού Απινιδωτή, στα πρώτα 1-2 λεπτά, από την κατάρρευση του θύματος ( λόγο καρδιακής ανακοπής ) αυξάνει την πιθανότητα επαναλειτουργίας της καρδιάς στο 70-80%. 

Σημειώνεται ότι τα πρώτα λεπτά μετά την Καρδιακή Ανακοπή είναι κρίσιμα και καθοριστικά για την επιβίωση του θύματος και την ποιότητα της ζωής του.

Σ’ αυτό τον πολύτιμο χρόνο δίπλα στο θύμα της Καρδιακής Ανακοπής θα βρεθεί ο απλός πολίτης.

Γι’ αυτό επιβάλλεται ο γενικός πληθυσμός, με έμφαση στις ειδικές ομάδες “πρώτης επαφής”, να εκπαιδευτεί στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και να υπάρχει δημόσια πρόσβαση στην Απινίδωση.

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, μέσα από συνεχή πιστοποιημένα σεμινάρια που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια έχει πιστοποιήσει στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας πάνω από 1.200 άτομα με πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης

Μετά την εγκατάσταση:

  1. Από τον Δήμο Εορδαίας δύο (2) Απινιδωτών σε δημόσιους χώρους
  2. Το Πολιτιστικό Σύλλογο Καρδιάς ‘’Η ΜΕΡΑ ‘’ ενός (1) δημόσιου Απινιδωτή
  3. Το ΕΠΑΛ Πτολεμαίδας ενός (1) Απινιδωτή για τις ανάγκες των μαθητών
  4. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας για την εγκατάσταση ενός (1) Απινιδωτή
  5. Την εγκατάσταση Απινιδωτών, από μια σειρά ιδιωτών στους χώρους τους.
  6. Την προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη πολλών ακόμα σχολείων της Εορδαίας, για την προμήθεια απινιδωτών , όπως επίσης και άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων
  7. Το πρόγραμμα εγκατάστασης που είναι και αυτό σε εξέλιξη της Περιφερείας Δυτικής Μακεδονίας για την εγκατάσταση 120 Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε πόλεις και χωριά της Περιφέρειας

δεν μπορεί να μην νιώθουμε υπερήφανοι για τον αγώνα και την προσπάθεια μας, όλα αυτά τα χρόνια για να γνωστοποιήσουμε σε όλους την ανάγκη εκπαίδευσης των πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στην Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 27-11-2019

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Τριανταφυλλίδης Δημοσθένης

Η Γ. Γραμματέας

Κάβουρα Παρασκευή

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.