ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Ο Ούσκο, ο μαχητής της ζωής, που κατάφερε να γίνει η πρώτη αρκούδα στον κόσμο που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, δεν ZEI πια

28 Νοεμβρίου 2019
13:56
Κανένα σχόλιο

Με βαριά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Ούσκο, ο μαχητής της ζωής, που κατάφερε να γίνει η πρώτη αρκούδα στον κόσμο που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, δεν βρίσκεται στη ζωή.

Στον Ούσκο διαγνώστηκε νεφρική ανεπάρκεια. Πριν από λίγες ημέρες η κατάστασή του είχε ραγδαία επιδείνωση και τελικά την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου υπέκυψε.
Ο Ούσκο ήταν μία αρκούδα πρότυπο για όλους και σύμβολο θέλησης. Η αναπηρία στα πίσω πόδια του δεν στάθηκε εμπόδιο αλλά ούτε και περιόρισε τη διάθεσή του για ζωή και παιχνίδι.


Αγαπήθηκε από χιλιάδες κόσμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ιστορία του συγκίνησε πάρα πολλούς ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι με τη συνδρομή τους υιοθέτησαν τον Ούσκο και υποστήριξαν τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στο δύσκολο έργο της φροντίδας του. Συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ελληνικών και διεθνών Μέσων Ενημέρωσης όπως το BBC, το National Geographic, το Γαλλικό και το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ιστορία του και η δύναμη με την οποία αντιμετώπισε τις δυσκολίες άγγιζε ιδιαιτέρως τις ψυχές των μικρών παιδιών. Ο Ούσκο έγινε ο αγαπημένος τους αρκούδος, του έστελναν λιχουδιές και ζωγραφιές με το πορτρέτο του, ρωτούσαν για τα νέα του, εμπνέονταν από την αποφασιστικότητά του.

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.