kozan.gr: Κοζάνη: Δράση της ομάδας “Fridays For Future” με μηνύματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή (Φωτογραφίες & Βίντεο)

29 Νοεμβρίου 2019
20:00

 

Δράση της ομάδας “Fridays For Future” με μηνύματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 29/11, μπροστά στο Δημαρχείο της Κοζάνης. Σήμερα Παρασκευή διοργανώνονται στην Αθήνα και σε 20 άλλες ελληνικές πόλεις μεταξύ αυτών και η Κοζάνη, κινητοποιήσεις έναντι της κλιματικής κρίσης.

7 σχόλια

  • Αρχές δεκαετίας του 80 αναμένονταν χαμηλές θερμοκρασίες και επιστροφη εποχής των παγετώνων. Με στοιχεία.. Από επιστήμονες..

    Μετά λειψυδρία. Μετά η τρύπα του όζοντος. Μετά το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μετά η υπερθέρμανση του πλανήτη.
    Πάλι με στοιχεία.. Από επιστήμονες..

    Η τρομοκρατία καλά κρατεί. Να φοβόμαστε για όλα, αλλά και να πληρώνουμε. Γιατί εγώ κι εσύ, καταστρέψαμε το περιβάλλον. Και αυτοί οι πονόψυχοι μας δινουνε τη λύση. Στην δήθεν κλιματική αλλαγή που τόσο προωθούν.

    Όσο για την έξαρση σεισμών, πυρκαγιών και πλημμηρων, κάτι μου λέει πως 9 στις 10 δε μιλαμε πλέον για ”φυσικά” φαινόμενα.
    Αλλά ξέχασα. Είναι που εγώ κι εσύ καταστρέψαμε το περιβάλλον.

  • Καλή η προσπάθεια να σωσετε τον πλανήτη!!!Συμφωνώ με το να μάθουμε στα παιδιά μας να πετανε τα στην ανακύκλωση αλλά θεωρώ ότι αυτά ειναι για το θεαθήναι!!!Όταν ο κάποιος κάνει πυρηνική δοκιμή σε 5 λεπτά δες το μανιτάρι πως απλώνεται στον ουρανο!!!αυτα ειναι για να περνανε την ωρα τους

  • Σε 11 χρονια λεει η κατα τα αλλα συμπαθεστατη κυρια στο βιντεο, η βλαβη θα ειναι μη αναστρεψιμη. Ως ποτε θα κατεβαζετε αμασητα τα δηθεν επιστημονικα στοιχεια των δηθεν ερευνων? Ας βαλουμε το μυαλο μας να σκεφτει επιτελους. Τιποτα απο αυτα δεν εγινε. Δε μπορουμε να ξερουμε αν εγινε. Ουτε υπερθερμανση, ουτε τρυπα οζοντος, ουτε κλιματικη αλλαγη. Τα ”επιστημονικα” δεδομενα ειναι κατα κυριο λογο ψευτικα για να δημιουργηθουν συγκεκριμενες αντιδρασεις. Και μετα να μας επιβληθουν προστιμα και νομοι.

    Οι προσεκτικα επιλεγμενοι οροι που χρησιμοποιουνται τις τελευταιες δεκαετιες, διαρκουν τοσα χρονια, οσα χρειαζεται για να γινει η πλυση εγκεφαλου μεσα απο τα ΜΜΕ. Μετα για εναν περιεργο λογο δεν ξανααναφερονται αυτοι οι οροι. Γιατι? Μηπως δεν συνεβησαν ποτε?

    Κι αν οντως γινει καποια καταστροφη, παλι στη ανθρωπινη ασυδοσια θα το αποδοσουν. Την οποία ομως εκαναν τα παντα για να καλλιεργησουν: μολυνση της ατμοσφαιρας με εργοστασια, εξατμισεις των αυτοκινητων, ρυπανση των θαλασσων κ.ο.κ. Ενω στη συνεχεια προσφερεται η λυση. Παλι απο τους ιδιους. Μια λυση που περιλαμβανει ΠΑΝΤΑ ή χρηματικη συνεισφορα απο εμας ή περιορισμο ατομικων ελευθεριων.

    Το ιδιο σεναριο εφαρμοζεται και στην αντιμετωπιση <<>> καταστροφων, οι οποιες αυξανονται συνεχεια τα τελευταια χρονια.

    Επισης στοχευουν πολυ στη νεα γενια. Φυσικα, αφου αυτοι ειναι οι μελλοντικοι φοβισμενοι πολιτες, οι υπακουοι φορολογουμενοι. Ολα στο βωμο της κλιματικης αλλαγης, για την οποια οι νεοι θα μαχονται πλεον με νυχια και με δοντια απο μονοι τους. Αρα αποστολη εξετελεσθη.

    Η γη κατα τη γνωμη μου, εχει τη δυνατοτητα να επανερχεται στην αρχικη της κατασταση και να κρατα ισορροπιες. ΑΝ την αφησουνε ησυχη.

    Δε λεω οτι δεν εχουμε εμεις καμια ευθυνη. Ναι εχουμε ευθυνη. Να αρχισουμε να σκεφτομαστε. Και να μη φοβομαστε. Με αγαπη…

  • Αν δς θέλετε πλημμύρες σταματήστε το κάψιμο των δασών, το μπάζωμα των ρεμάτων και το ανεξέλεγκτο χτίσιμο χωρίς σωστούς αγωγούς ομβρίων. Αυτή είναι η αιτία των καταστροφών.

    • Το καψιμο των δασων παγκοσμιως προερχεται ειτε απο εμπρησμο ειτε απο ενεργειακα οπλα. Παρατηρηστε οτι σε καποιες χωρες δε συμβαινουν ποτε πυρκαγιες. Οσο για το μπαζωμα και το λαθος χτισιμο, καποιοι δωσανε τις αδειες ή απλα κανουν τα στραβα ματια. Εαν ο νομος εφαρμοζοταν προς οφελος του πολιτη ή προς οφελος του περιβαλλοντος θα μπορουσε να αποφευχθει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.