Το Δημοτικό Σχολείο Λευκοπηγής στην Ουαλία με το πρόγραμμα ERASMUS+

2 Δεκεμβρίου 2019
15:11
Κανένα σχόλιο

 

 


Το χρονικό διάστημα 25 έως 28 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σουόνζι της Ουαλίας η πρώτη κινητικότητα των σχολείων-εταίρων της στρατηγικής σύμπραξης Erasmus+
2019-1-UK01-KA229-061892 με τίτλο «I speak for rights». Σκοπός του έργου είναι η γνωριμία των μαθητών με την Χάρτα των Δικαιωμάτων του Παιδιού της UNICEF, η ευαισθητοποίησή τους σχετικά με αυτά και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της ιδιότητας του πολίτη του κόσμου μέσα από τη συνεργατικές δραστηριότητες μεταξύ των σχολείων των χωρών που συμμετέχουν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα σχολεία Ysgol Gynradd Gymraeg Tirdeunaw (συντονιστικό σχολείο) και στο Ysgol Gymraeg Parc y Tywyn της Ουαλίας και συμμετείχαν, εκτός από το σχολείο μας, τα σχολεία Scoil Mhuire Baile an Bhothair της Ιρλανδίας και το Vehmasmäen Koulu της Φιλανδίας.

Κατά την επίσκεψη στα δύο σχολεία, εκπρόσωποι τω μαθητών ξενάγησαν τους επισκέπτες στους χώρους των σχολείων τους και παρουσίασαν το εκπαιδευτικό σύστημα της Ουαλίας. Οι επισκέπτες εκπαιδευτικοί συνομίλησαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς και παρακολούθησαν μέρος των μαθημάτων τους. Στις εκπαιδευτικές συναντήσεις που ακολούθησαν πραγματοποιήθηκε εισαγωγή σχετικά με το θέμα των Δικαιωμάτων του Παιδιού και τη Χάρτα των Δικαιωμάτων του Παιδιού της UNICEF, αποφασίστηκε η διδακτική μεθοδολογία που θα εφαρμοστεί και ορίστηκαν οι αρχές που θα διέπουν τη συνεργασία. Πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση σχετικά με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες που θα χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία, την καταγραφή, την ανταλλαγή των πόρων και τη διάδοση των αποτελεσμάτων. Τέλος, καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες και ο ρόλος του κάθε σχολείου και αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν με τους μαθητές στο προσεχές διάστημα μέχρι την επόμενη συνάντηση.

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δράσεις οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα αξιοθέατα της περιοχής, όπως το γραφικό λιμάνι της περιοχής Mπέρυ Πορτ, το κάστρο Κιντγουέλλι και το Κάρντιφ, πρωτεύουσα της Ουαλίας.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τις εκπαιδευτικούς Τσιαρτσιώνη Ελένη, συντονίστρια του προγράμματος, Μπλιούμη Βασιλική και Δούφλια Αναστασία, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου. Η επόμενη συνάντηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στη Φιλανδία την άνοιξη του 2020.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.