kozan.gr: Οικόπεδο έκτασης 9 στρεμμάτων, σε περιοχή του Αγ. Ελευθερίου, η πρόταση του Δήμου Κοζάνης, για την κατασκευή νέου Καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς – Θα κοστίσει 450.000 ευρώ

3 Δεκεμβρίου 2019
08:35

Σε οικόπεδο έκτασης 9 στρεμμάτων (ιδιοκτησίας του Δήμου Κοζάνης), σε περιοχή του Αγ. Ελευθερίου, θα δημιουργηθεί το νέο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς,  πρόταση που θα υποβάλει ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”.  Το καταφύγιο θα προβλέπει και τους απαιτούμενους χώρους για συστέγαση δημοτικού κτηνιατρείου ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες λειτουργίας του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς με το βέλτιστο τρόπο. Το κόστος υποβολής της πρότασης είναι 450.000 ευρώ. Το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ χρηματοδοτεί την πρόταση μέχρι ύψος 300.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό,  150.000 ευρώ, θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Β. Βασιλακόπουλο, που εισηγήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, το συγκεκριμένο οικόπεδο (που βρίσκεται κοντά σε πρώην πεδίο βολής), κρίθηκε ως το  καταλληλότερο, γιατί έχει πρόσβαση στο δρόμο, σε ηλεκτρικό και νερό, ενώ θα περιέχει περίπου 40 κλουβιά. Σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της Κυβέρνησης να τερματίσει το πρόγραμμα  “ΦιλόΔημος”, πρόγραμμα από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί κι η εν λόγω πρόταση, ο κ. Βασιλακόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς φαίνεται πως δεν υπάρχει πρόβλημα  με τη συγκεκριμένη πρόσκληση του προγράμματος, αφού εκεί είναι εξασφαλισμένες οι χρηματοδοτήσεις. Σε  ό,τι αφορά τη μη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου, στην περιοχή του Καπνοχωρίου, πρόταση που προωθούσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ο κ. Βασιλακόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις της μείζονος αντιπολίτευσης (παράταξη Λ. Ιωαννίδη), ανέφερε πως δεν είναι κατάλληλο το κτήριο που είχε επιλεγεί κι υπάρχουν πολεοδομικά θέματα και ζητήματα στατικότητας του κτηρίου, ενώ δεν υπήρχε και συναίνεση της τοπικής κοινωνίας του χωριού. Γι’ αυτό, ως εναλλακτική λύση, αποφασίσθηκε το αίτημα  προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για παραχώρηση κτίσματος του πρώην Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Κοζάνης, στη Λευκόβρυση. Mάλιστα ο κ. Βασιλακόπουλος, απαντώντας στον κ. Ιωαννίδη ο στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να γίνονται 1000 στειρώσεις το χρόνο, όταν όλη την προηγούμενη πενταετία είχαν γίνει συνολικά 1000.

kozan.gr

Ένα σχόλιο

  • Ο ενας χειροτερος απο τον αλλον.Θα κανει 1000 στειρωσεις τον χρονο λεει ο ονειροπολος που τους παιρνεις τηλεφωνο για να στειρωσουν και δεν ερχονται ποτε,τα ζωα ξερετε για να στειρωθουν πρεπει να ερθει και καποιος να τα παρει δεν θα παρουν τον δρομο για το κτηνιατρειο μονα τους!Με εναν υπαλληλο,ο Θεος να τον κανει,τελος παντων θα κανει 1000 στειρωσεις τον χρονο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.