Πρόσφατες δραστηριότητες της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης Καλλιόπης Βέττα για ζητήματα αθλητισμού

5 Δεκεμβρίου 2019
15:34

 .

«Η Δημοκρατία και η ισότητα στον Αθλητισμό είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες και όχι ιδεοληψία»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε χθες το απόγευμα σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τον αθλητισμό. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Γιάννης Μπουρνούς, Βουλευτής Λέσβου και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ιούλιος Συναδινός, πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και ο Γιώργος Γάσιας, Συντονιστής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Βέττα, αναφέρθηκε αρχικά στην  πολιτική συγκυρία όπως αυτή διαμορφώνεται με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ειδικότερα, ανέδειξε τις επιθέσεις που γίνονται στα εργασιακά δικαιώματα, τις διαψεύσεις των προσδοκιών των πολιτών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις αβελτηρία και τις παλινωδίες της κυβέρνησης στο προσφυγικό και τα Ελληνοτουρκικά.

Στη συνέχεια, ανέδειξε τα ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό δίνοντας έμφαση στη κατάργηση των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων ​του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η απλή αναλογική, η ποσόστωση φύλου, η μειωμένη σταυροδοσία και η απαγόρευση ψήφου δι΄αντιπροσώπου, μέτρα που είχαν εισαχθεί έπειτα από διαβούλευση με τη βάση του ελληνικού αθλητισμού. Για την ποσόστωση φύλου, ένα μέτρο που θα άνοιγε την πόρτα στις γυναίκες για να διεκδικήσουν την είσοδο τους στις διοικήσεις των αθλητικών οργανισμών (σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών) η κ. Βέττα ανέφερε ότι, σε αντίθεση με την δημόσια άποψη του Υφυπουργού, ο όποιος χαρακτήρισε τις δημοκρατικές τομές ως «ιδεοληψία και απολιθώματα του ΣΥΡΙΖΑ», είναι ένα μέτρο που θα διευκόλυνε το άνοιγμα του αθλητισμού στις γυναίκες και τον συνεπακόλουθο εκδημοκρατισμό του.

Κοινοβουλευτική Ερώτηση στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι η κ. Βέττα, απηύθυνε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, σχετικά με τα προβλήματα στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και την καθυστέρηση που παρατηρείται στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας αθλητισμού από το Υπουργείο. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, που είχε δρομολογηθεί πλήρως από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα οριστικοποιήσει  τον χάρτη των αθλητικών σωματείων της χώρας, άρα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, γεγονός που θα προωθούσε τη πλήρη διαφάνεια στον αθλητισμό.

Σας  επισυνάπτουμε την ερώτηση, η οποία συνυπογράφηκε από 27 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Βράβευση στην εκδήλωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η κ. Βέττα παρευρέθηκε την Τρίτη στη τελετή βράβευσης των διακριθέντων αθλητών, αθλητριών και προπονητών για το 2019 που διοργάνωσε η Ε.Π.Ε. και  Ε.Α.Ο.Α.με.Α..

Στον χαιρετισμό της η κ. Βέττα, που είναι μέλος της Ε.Π.Ε. επί σειρά ετών,  ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα μας υπενθυμίζει αφενός τον διαρκή αγώνα των ανθρώπων με αναπηρία και των οικείων τους για ποιοτική ζωή, χωρίς αποκλεισμούς και περιθωριοποιήσεις και, αφετέρου τις υποχρεώσεις της Πολιτείας για την υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την διευκόλυνση τους στην καθημερινότητα και, στην περίπτωσή μας, στην άθληση. Αποτελεί αναφαίρετο και συνταγματικό δικαίωμα, το οποίο δεν πρέπει να περισταλεί.  Συγχαίρω τους αθλητές, τις αθλήτριες και τους προπονητές τους για τις σπουδαίες επιτυχίες που σημείωσαν, επιτυχίες που στέλνουν το μήνυμα σε όλους ότι ο αγώνας, το πείσμα και η επιμονή τελικά υπερνικούν τα εμπόδια της ζωής.»​

Σήμερα η κ. Βέττα, θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του Φορολογικού Νομοσχεδίου.

4 σχόλια

  • Αγαπητή κα Βέττα, δεν ξέρω ποιός σας συμβουλεύει αλλά πιστέψτε με σε μια περιοχή που έχει τόσο σοβαρά προβλήματα, με εξελίξεις να τρέχουν κάθε μέρα, το να μας ενημερώνετε για τις εκδηλώσεις που παρίστασθε και τις θέσεις για τον αθλητικό νόμο, ουδόλως ενδιαφέρουν. Το αυτό και για τους αγαπητούς βουλευές της ΝΔ, που εκτός από έναν, είναι εξαφανισμένοι στας Αθήνας.

  • ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΥ ΣΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

  • Φίλε σχολιαστη η δεν παρακολουθείς καθόλου το σοβαρό καθημερινό ενδιαφέρον και έργο της κ Βετα για τα σοβαρά η μικρότερα προβλήματα του νόμου Κοζανης , η για κάποιο δικό σου λόγο σκόπιμα προσπαθείς να απαξιώσεις το έργο της και αυτό είναι άδικο …δε νομίζεις ..!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.