Τίτλοι τέλους στην συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με τον Λευτέρη Γιοβανίδη

9 Δεκεμβρίου 2019
00:02

Ακέφαλο θα παραμείνει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση δεν έδωσε παράταση στην συνεργασία και δεν συμφώνησε  στην ανανέωση της σύμβασης του καλλιτεχνικού Διευθυντή  Λευτέρη Γιοβανίδη, που η θητεία του λήγει στα στις 14 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Κ. Γιοβανίδης θα αποχωρήσει από το τιμόνι του καλλιτεχνικού οργανισμού με την Διοίκηση να πρέπει να προκηρύξει άμεσα τη θέση του, ώστε  να προλάβει να κατατεθεί ο σχεδιασμός  από τον νέο καλλιτεχνικό Διευθυντή, για τη νέα περίοδο, και να μην χάσει το  ΔΗΠΕΘΕ  Κοζάνης, την επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Λευτέρης Γιοβανίδης, εισηγήθηκε την παράταση της σύμβασης στο Διοικητικό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε  το περασμένο Σάββατο, με στόχο την συνέχεια του προγραμματισμού και την εύρυθμη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, η οποία και δεν έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία.

Αρνητική ψήφο έλαβε η παράταση της σύμβασης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ Νίκο Κέφαλο καθώς  και τα μέλη Ζαχαρούλα Δεμερτζίδου, Τάνια Βεντούλη, Κώστα  Κυτίδη, Ρούλα Μαλούτα – Παπαδημητρίου, Βάγια Τσαγγαδούρα, Νίκο Χατσίδη. Υπέρ της παράτασης ψήφισαν οι Χάρης Κουζιάκης και Παύλος Σαπαλίδης, ο οποίος ζήτησε  να καταγραφεί στα πρακτικά, η αρνητική τοποθέτηση των μελών  ώστε να αναλάβουν την ευθύνη όπως είπε σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Γιοβανίδης ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής με θητεία μόλις ενός έτους την μικρότερη από όλους τους καλλιτεχνικούς Διευθυντές που πέρασαν από το ΔΗΠΕΘΕ, οι συμβάσεις των οποίων ήταν τριετούς  διάρκειας. Αφήνει  πίσω του σημαντικό έργο, με εξαιρετικές παραγωγές, συνεργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου ξεχωρίζουν  μεταξύ άλλων η  συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο Κροατίας,  και με την Εθνική Λυρική Σκηνή, καθώς και οι παραστάσεις με το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, ενώ συνέβαλλε για την ανακαίνιση της Αίθουσας του ΔΗΠΕΘΕΑΤΡΟΥ κσι στην ανανέωση του site.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:

26 σχόλια

  • Πρέπει να προσέξουμε το εξης:
    θα αποχωρήσει ο διευθυντής από το τιμόνι του οργανισμού με την Διοίκηση να πρέπει να προκηρύξει άμεσα τη θέση του(μιλάμε για ένα 8 μηνο από σημερα), ώστε να προλάβει να κατατεθεί ο σχεδιασμός από τον νέο καλλιτεχνικό Διευθυντή, για τη νέα περίοδο, και να μην χάσει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, την επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

  • Όταν αλλάζεις τη θέση του χριστουγεννιάτικου δέντρου για να είναι διαφορετικη η γιορτή απο από τους προηγούμενους, ειναι αναμενόμενο να αλλαζεις και διευθυντή το ΔΗΠΕΘΕ. Αυτο λέγεται εμπειρία στη διοίκηση

    • Τα πράγματα είναι πολύ απλά . φέραμε πίσω το παλιό το κατεστημένο γιατί ο Ιωαννίδης ήταν ότι χειρότερο είδαμε.

      • Σωστά.. τοσα χρέη αφησε.. τι οχι;; εκδηλωσεις χριστουγεννων οπως οι φετινές τις εκανε και ο Λάζος το 2014.. Τι οχι;; την Πανδώρα την αναβάθμισε ο Λάζος. Τι οχι;; τη βιβλιοθήκη την έκλεινε ο Ιωαννίδης.. Τι οχι; και πολλά πολλά άλλα.. το ποιος ειναι ότι χειρότερο θα το δουμε σε λιγο καιρο..

        • Λόγια του αέρα ( και έργα τους αέρα , κάνατε καλύτερη την Πανδώρα !!!! ) όπως αρμόζει στα παιδιά του Ιωαννίδη γιατί απλά δεν έχουν να επιδείξουν το παραμικρό σαν έργο . Έκτος εάν θεωρείτε έργο ότι κατεβάσατε τον σταυρό από τον ιστό στην πλατεία .

          • Λόγια για σένα.. αγορα οργάνων (που κοροιδευεις) ειχε να γίνει απο το 1994!! Τόση αγάπη για την Πανδώρα οι διοικήσεις που είχαμε.. Εκτός Ελλάδας σε διαγωνισμό απο Ιωαννίδη.. σε χαλάνε.. Αλλά αυτά έγιναν.. Όπως πολλα άλλα..

        • Κοζάνη τόπος να ζεις και να ονειρεύεσαι ότι θα κάνει έργα ο Ιωαννίδης . Ιωαννίδης ο δήμαρχος που άφησε εποχή με τα συμβούλια και κόντρα συμβούλια και πάλι συμβούλια . Μήπως πληρώνονται για τα συμβούλια ; Όποιος βαριέται να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει

  • Μικροπολιτικές και ξεπερασμένες μικροκομματικές νοοτροπίες. Ντροπή και κριμα. Τέτοια μικροψυχία εχουμε χρονια να δούμε. Πολλα χρονια πιςω μας πάνε αυτες οι συμπεριφορές.

  • Θλιβερό.
    Ο καλύτερος , με διαφορά, καλλιτεχνικός διευθυντής που είχε το ΔΗΠΕΘΕ. Θα έπρεπε τουλάχιστον να τον αφήσουν να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του για το πρώτο εξάμηνο του 2020.

  • ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ,ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΗ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ.

  • Ενας άνθρωπος που όταν σου μιλούσε χαμογελουσαν τα μάτια του, δεν μπορεί παρά να προκαλεί θλίψη η μεταχείρισή του μ αυτό τον τρόπο. Ένας άνθρωπος με όραμα για το ΔΗΠΕΘέατρο όπως το μετονόμασε. Φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι είχε πολύ αγάπη για την πόλη μας. Κρίμα για μας και ντροπή στους υπεύθυνους.

  • Θέλουμε τον παλιό καλλιτεχνικό διευθυντή, τον παλιό αρχιμουσικό, την παλιά ταμία και να εξαφανιστεί το λογότυπο και η τοιχογραφία !!

    • Δηλαδή τους άλλαξε όλους ο Ιωαννίδης ? Γιατί δεν κράτησε τους παλιούς ? Το να αντικαταστήσει το παλιό λογότυπο που είχε η πόλη μας ήταν το σωστό για εσάς με τις ιδεοληψίες σας ?

  • Τα πράγματα είναι απλά, ο πρόεδρος, ως σκηνοθέτης, θα ήθελε να είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής. Καλλιτεχνικός Διευθυντής μέχρι και αν έρθει καινούριος, και ήταν όλοι χαρούμενοι! ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ βέβαια μπορεί να μην έχουμε άλλα αυτά είναι λεπτομέρειες!

  • Εμμονή.. δύσκολη κατάσταση.. Δυστυχώς για κάποιους τα πράγματα θα είναι μετρήσιμα.. ειδικά στη θέση του Γιοβανιδη.. βέβαια δεν περίμεναμε κατι διαφορετικό. Εκδηλώσεις οπως σας έδειξαν ότι γίνονται.. εγκαταστάσεις ανοικτές για να τις δουλέψετε.. υπηρεσιες με iso.. αναβαθμισμένες δομές.. το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε ένα λιθαράκι και εσείς και όχι να ξηλώσετε οτι θυμιζει Ιωαννίδη..

  • Ποιος θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα της φετινής σεζόν? Ο Κέφαλος? Α…σωστά! Έχει δική του ομάδα. Επιτέλους. Μήπως δεί και όλη η Ελλάδα την Ρωξάνη. Παγκόσμια πρώτη στην Κοζάνη. Επιβάλλεται να το δει η χώρα!Πόσο ΠΙΣΩ θα πάμε?

  • ποιος θα ειναι επομενος αραγε???

    ΥΓ. το Δηπεθε το επιχορηγει χοντρα ο Δημος, τζαμπα δουλευει, κ μας δουλευουν…

  • Μα όταν λήγει μια σύμβαση ,γιατί γίνεται τόσος ντόρος?Προφανώς η θέση θα επαναπροκηρυχθεί και ο καθένας ,και ο νυν, εαν το επιθυμεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον.Καταλαβαίνω λάθος?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.