“Να αγριέψει το μάτι μας…” (του Θεόφιλου Παπαδόπουλου)

10 Δεκεμβρίου 2019
10:27

Λόγια, που ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων Δ.Ε.Η. ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» κ. Μόσχο Μόσχου, στην διάρκεια της εκδήλωσης για το μέλλον της περιοχής των Μπουτζακίων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στην Κοινότητα Κοιλάδας. Σε μία εκδήλωση που κινήθηκε σε πολύ υψηλά στάνταρ σε ότι αφορά το επίπεδο των εισηγήσεων αλλά και γενικά τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε στον διάλογο που ακολούθησε.

Η αγωνία για την επόμενη ημέρα μετά την βίαιη απολιγνιτοποίηση που προωθεί η Κυβέρνηση, είναι πολύ φυσιολογικό να απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας όχι μόνον των Μπουτζακίων αλλά ευρύτερα του Νομού Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το Οικονομικό περιβάλλον που οικοδομήθηκε τα προηγούμενα χρόνια με βάση την ενεργειακή ταυτότητα λόγω Δ.Ε.Η. (βλέπε μονοκαλλιέργεια), σήμερα έχει πάρει την «κάτω βόλτα». Κοινώς ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση χωρίς όμως να υπάρχουν προβλέψεις για την αναπλήρωση της χαμένης δυναμικής που είδη βιώνουμε.

Παθογένειες, μορφωτικό κενό σε όλα τα επίπεδα, κομματικός δογματισμός, κομματικοί στρατοί, λογικές του  «δώσε και σε μένα μπάρμπα», πρώτα εγώ, η οικογένεια μου και μετά τίποτα… αλλά και πολλά άλλα, ήταν αυτά που κυριάρχησαν και μας οδήγησαν σε αυτήν την τραγικότητα – στενωπό.

Το ερώτημα αν μπορούμε να βγούμε δεν θα απαντηθεί ποτέ γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε. Η ευμάρεια και ο ωχαδερφισμός των προηγούμενων ετών θα είναι το «φάντασμα» της περιοχής στα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι η πραγματικότητα όσο σκληρή και αν φαντάζει – είναι. Η Αλήθεια να λέγεται.

Σε ότι αφορά τώρα στα συμπεράσματα της εκδήλωσης, αυτό που κυριάρχησε είναι ότι η ευρύτερη περιοχή των Μπουτζακίων πρέπει να αλλάξει την παραγωγική της ταυτότητα και να πορευθεί με βάση τον πρωτογενή τομέα με μία σειρά άμεσων παρεμβάσεων αρχής γενομένης με το Αρδευτικό Μπουτζακίων που κάποιοι τα προηγούμενα χρόνια έριξαν στις καλένδες των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και τοπικισμών.

Να αγριέψει το μάτι μας…αργήσαμε, δυστυχώς πολύ…

Κοιλάδα 10/12/2019

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Πολίτης

4 σχόλια

    • Έτσι κάνει ο θεοφιλος μόλις δυσαρεστηθεί με κάτι γυρνάει αμέσως την πλάτη.. Τον ξέρουμε πως λειτουργεί τόσα χρόνια. Θεωρία και μόνο θεωρία πράξη μηδέν.

  • ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΘΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΘΣΘ ΤΡΑΓΙΚΑ.Ο ΗΛΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.