Τα θέματα που θα περιλαμβάνει το ημερολόγιο, για το 2020, του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΛΙΑΚΜΩΝ» περιοχής Τσαρτσαμπά

10 Δεκεμβρίου 2019
17:56
Κανένα σχόλιο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΛΙΑΚΜΩΝ» περιοχής Τσαρτσαμπά κάνει γνωστό στα μέλη, τους φίλους και το ευρύτερο κοινό ότι μέσα στις Γιορτές θα κυκλοφορήσει το Ημερολόγιό του, για το έτος 2020, το πέμπτο στη σειρά, ως τώρα, με θέματα, όπως αυτά φαίνονται παρακάτω:

ΕΤΟΣ ΠΕΜΠΤΟ

2020

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

«Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ» ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΣΑΡΤΣΑΜΠΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ» ή «ΤΣΑΡΤΣΑΜΠΑΣ» , όπως επικράτησε να λέγεται, ιδρύθηκε το 1977 και το καταστατικό του εγκρίθηκε με δικαστική απόφαση, στις 11-2-1978. Εδώ και τέσσερα χρόνια, εκδίδει αυτό το ημερολόγιο, με διαφορετικά θέματα κάθε φορά. Το φετινό είναι το πέμπτο στη σειρά. Σ’ αυτό ασχολείται με τα έργα, τα πιο μεγάλα, που έγιναν κατά τον 20ο αιώνα και κράτησαν το νομό Κοζάνης και γενικότερα τη Δυτική Μακεδονία σε οικονομική ακμή.

Τα έργα αυτά είναι:

1. α ΑΗΣ Πτολεμαϊδας

β. ΑΗΣ Καρδιάς

γ. ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

δ. ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα

ε. ΑΗΣ Μελίτης

2. Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Λίμνης Πολυφύτου

3. Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο λίμνης Ιλαρίωνος

4. Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας

5. Ιστορικό-Λαογραφικό και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Π.Ε. Κοζάνης

6. Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

7. Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στον Μπούρινο

8. Εγνατία οδός

9. Φράγμα Πραμόριτσας-Βοϊου

10. Αρδευτικό Σισανίου-Βοϊου

11. Τηλεθέρμανση Κοζάνης-Πτολεμαϊδας

12. Βιολογικός Καθαρισμός Κοζάνης

Η παρουσίασή τους γίνεται, με βάση το χρόνο που έγιναν. Ωστόσο, σε κάθε φύλλο, φροντίσαμε η φωτογραφία να συνοδεύεται κι από ένα σύντομο ιστορικό, για να βοηθάει στην καλύτερη γνώση του κάθε έργου.

Μέσα στον 20ο αιώνα ιδρύθηκαν σ’ όλα τα αστικά κέντρα, όπως και σ’ όλα σχεδόν τα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας Πολιτιστικοί Σύλλογοι. Κι είναι σημαντικό το έργο που προσφέρουν. Αυτή που βγαίνει κερδισμένη, σε κάθε περίπτωση, είναι η παράδοση, χωρίς την οποία ένας τόπος δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον.

Το δ.σ. και τα μέλη του Συλλόγου μας ευχαριστούν όλους εκείνους που, κατά καιρούς, στήριξαν τις παραπάνω μεγάλες προσπάθειες, που, δίχως άλλο, μόνο πρόοδο και προκοπή έφεραν στην περιοχή μας και στους κατοίκους της.

Μικρότερα έργα, με τη σημασία του το καθένα, είναι και τα παρακάτω: Στρατόπεδο Μαυροδενδρίου Κοζάνης, ΑΕΒΑΛ, ΜΑΒΕ, Εργοστάσια χρωμίτη Σκούμπτσιας και Χρωμίου, Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, Χιονοδρομικά Κέντρα Βασιλίτσας και Πισοδερίου, Στρατόπεδο και Φυλακές Γρεβενών. Κάποια απ’ αυτά δε λειτουργούν σήμερα (ΑΕΒΑΛ, ΜΑΒΕ, εργοστάσια χρωμίτη Σκούμπτσιας και Χρωμίου).

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σημείωση: Το Ημερολόγιο τιμάται 5 ευρώ για ενίσχυση του Συλλόγου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.