Συμμετοχή του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στο EUandU Conference θΕΕσσαλονίκη edition

12 Δεκεμβρίου 2019
12:22
Κανένα σχόλιο

 

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ο φορέας υποδοχής του, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, συμμετείχαν ενεργά στις εργασίες του EUandU, ενός διήμερου διαδραστικού, ενημερωτικού – αλλά και ψυχαγωγικού – συνεδρίου, που διοργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Το συνέδριο έλαβε χώρα στις αποθήκες Γ & Δ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 29 & 30 Νοεμβρίου 2019. Στο συνέδριο φιλοξενήθηκε πληθώρα ομιλητών, μεντόρων και εκπαιδευτών οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους ακροατές, πληροφόρησαν και ενέπνευσαν τον κόσμο.

 

Την έναρξη του Συνεδρίου #ΕUandU για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε., κήρυξε ο Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης. Την πρώτη μέρα, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την επιχειρηματικότητα, για την υποστήριξη που παρέχει η Ε.Ε., και είχαν επιπλέον την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, και να μάθουν την ιστορία επιτυχημένων νέων επιχειρηματιών. 

 

Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στην απασχόληση. Στην εκδήλωση παρέστη η Υφυπουργός Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία  συζήτησε με τους συμμετέχοντες για το παρόν και το μέλλον της Απασχόλησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες, μέσα από συνεδρίες mentors and/or trainers, θεατρικά δρώμενα, διαδραστικά παιχνίδια και πολλές ευκαιρίες δικτύωσης, είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να γράψουν ένα εξαιρετικό βιογραφικό και πώς να πετύχουν σε μια συνέντευξη εργασίας. Επίσης, γνώρισαν εργοδότες και ενημερώθηκαν  για ευκαιρίες εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για τις δυνατότητες απόκτησης δεξιοτήτων για ευκολότερη εύρεση εργασίας στην ψηφιακή εποχή και πολλά άλλα καίρια ζητήματα που αφορούν τους νέους του σήμερα.

Και τις δυο ημέρες του συνεδρίου υπήρχαν περίπτερα εταιρειών που αναζητούσαν προσωπικό και ενημέρωναν αντίστοιχα για νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, υπήρχαν και άλλα ενημερωτικά περίπτερα φορέων και οργανισμών. 

 

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας και νόμιμος εκπρόσωπος του Edic Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, μέσα από υπηρεσίες Coaching παρείχε συμβουλές για την εξεύρεση εργασίας, για δεξιότητες και επαγγελματική σταδιοδρομία, καθώς και για ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Επιπλέον, την ίδια ημέρα, συμμετείχε στο συνέδριο ως ομιλητής και ενημέρωσε το κοινό για τις δράσεις, τα προγράμματα, τον ρόλο και τις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρει ο ΟΕΝΕΦ και που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και την απασχολησιμότητα. 

 

Πολύ σημαντική υπήρξε και η συμβολή του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στην προώθηση του συνεδρίου και την ενεργή συμμετοχή και εμπλοκή των νέων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν περίπου 60 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από την Καστοριά, έπειτα από την άριστη συνεργασία που είχαν με το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Αντίστοιχα, μέσα από τη συνεργασία του Κέντρου με τους καθηγητές και μαθητές του 1ου και 2ου  ΓΕΛ Φλώρινας, 60 μαθητές από την πόλη της Φλώρινας, είχαν την ευκαιρία να μετακινηθούν και να συμμετέχουν στο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου.

 

Οφείλουμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές – μαθήτριες, φοιτητές – φοιτήτριες και εκπαιδευτικούς για την άψογη και δημιουργική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για την άμεση ανταπόκριση, προθυμία και ενδιαφέρον που έδειξαν να συμμετέχουν στο συνέδριο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.