Οδηγίες
0 από 14 βήματα ολοκληρώθηκαν
-
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
-
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
-
Την μοιράζουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
-
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
-
Αρωματίζουμε με το κονιάκ.
-
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
-
Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε.
-
Στα 2/3 της κρέμας βάζουμε τα κομμένα ferrero rocher και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
-
Προαιρετικά σιροπιάζουμε το ένα παντεσπάνι και από πάνω απλώνουμε την κρέμα με τα ferrero.
-
Καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε προαιρετικά .
-
Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
-
Στην κρέμα που έχουμε κρατήσει ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
-
Με την κρέμα καλύπτουμε το γλυκό και διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα και ferrero.
-
Αφήνουμε για 2 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.