Εορδαία: Aγρότες υποστηρίζουν ότι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε γόνιμες γεωργικές  εκτάσεις αποτελεί απειλή για τον πρωτογενή τομέα

18 Δεκεμβρίου 2019
12:35

Απειλή για τον πρωτογενή τομέα η εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων σε γόνιμες γεωργικές  εκτάσεις, φαινόμενο που επιτείνεται, με τους Αγρότες να υποστηρίζουν ότι σταδιακά θα εκλείψει κάθε είδος καλλιέργειας και θα χάσουν τη δουλειά τους. Πάντα κατά τους ισχυρισμούς τους, οι Εταιρείες που ενδιαφέρονται για την Αγορά καλλιεργήσιμης γης προσφέρουν δελεαστικές τιμές, 200 Ευρώ το στρέμμα, γεγονός που ωθεί τους ιδιοκτήτες των αγροτικών εκτάσεων να ενδώσουν στις προτάσεις, υπογράφοντας συμβόλαια που δεσμεύουν το χωράφι τους για 25- 30 χρόνια, χωρίς να αναλογισθούν σε τι κατάσταση θα το παραλάβουν και τι ζημιές θα έχει υποστεί. Επισημαίνουν ακόμη, ότι η κατάσταση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες των κυβερνήσεων για ενασχόληση των Νέων με τον Αγροτικό τομέα και τη δυναμική Ανάπτυξη καινοτόμων καλλιεργειών, προβλέποντας, ότι εφόσον τα χωράφια τους μετατραπούν σε Πάρκα Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας, θα εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μεταναστεύσουν

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

7 σχόλια

    • Σωπα βρε που δν ξέρουμε κ ξέρουν οι άσχετοι οι Αθηναίοι, κ όχι δν θα επιστρέψουμε να πάρουν τα χωράφια μας για ένα καπρίτσιο τους.

  • Όλα θέλουν να τα καταστρέψουν ακόμα κ τις πρώτες ύλες των αγροτικών προϊόντων, εμείς από αυτό ζούμε κ αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε δν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τα χωράφια που ζούμε τις οικογένειες μας.

  • Αγρότη ο άνθρωπος ειρωνικά το λέει ότι οι Αθηναίοι ξέρουν. Προφανώς γι αυτό κάνουν ότι θέλουν Αφού αλλα σας λένε και αλλά καταλαβαίνετε

  • Δεν ζούμε στον κομμουνισμό. Το χωράφι είναι ιδιωτική περιουσία. Αν ο ιδιοκτήτης του το καλλιεργεί, το κάνει για το συμφέρον του, όχι για να ταΐσει τον πληθυσμό.

    Αν δεν τον συμφέρει, δεν το καλλιεργεί, κάνει κάτι άλλο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.