Oμόφωνη υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2020 του Δήμου Σερβίων στην αντιπρόταση προγράμματος που κατατέθηκε από κοινού από παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Κωνσταντόπουλος, Σπυρίδου)

21 Δεκεμβρίου 2019
06:57

Η συνήθης εικόνα της έντονης έως ακραίας αντιπαράθεσης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που ζήσαμε τουλάχιστον την περίοδο της απελθούσας δημοτικής αρχής και στις πρώτες συνεδριάσεις της νέας, άλλαξε άρδην στη συνεδρίαση της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2019, με την ομόφωνη υπερψήφιση της αντιπρότασης της αντιπολίτευσης(!) στο «καυτό» θέμα του Τεχνικού Προγράμματος,

…την ομόφωνη καταψήφιση εισηγήσεων της …πλειοψηφίας (δεν ξανάγινε!) και τον ορισμό εκπροσώπησης του Δήμου στην αντιπολίτευση!

Αναλυτικότερα είδαμε:

– Την ομόφωνη υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2020 του Δήμου Σερβίων στην αντιπρόταση προγράμματος που κατατέθηκε από κοινού από παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Κωνσταντόπουλος, Σπυρίδου). Επρόκειτο στην ουσία για την πρόταση της πλειοψηφίας, από την οποία αφαιρέθηκε δαπάνη ποσού 24.240,64 € (για σύνταξη διαχειριστικού σχεδίου υδάτων) και προστέθηκαν δαπάνες υπηρεσιών Ύδρευσης, Άρδευσης και Αποχέτευσης, καθώς και υπηρεσίας Τεχνικών Έργων (ποτίστρες, αγροτική-δασική οδοποιία) συνολικής επιπλέον δαπάνης περίπου 315.000 €. Η παράταξη Γεωργακόπουλου υπερψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020, πλην των κωδικών που αφορούν έργα του προγράμματος του υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος». Τελικά οι δαπάνες του εγκεκριμένου Τεχνικού Προγράμματος 2020 του Δήμου Σερβίων ανέρχονται στο ποσό των 12.638.433,90 €.

– Την ομόφωνη …καταψήφιση των εισηγήσεων της πλειοψηφίας με πρόταση της αντιπολίτευσης και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (!) στα θέματα 17 & 18 της Η.Δ., «Περί ανάκλησης αποφάσεων για συμμετοχή του δήμου στο “Δίκτυο πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα”», ετήσιας δαπάνης 3.000 € και «Περί ανάκλησης αποφάσεων για συνδρομή του Δήμου σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα», δαπάνης όχι μεγαλύτερης από 500-600 € ετησίως. Νομίζουμε ότι αυτό δεν ξανάγινε ποτέ και πουθενά!

– Την πρόταση του δημάρχου Χρ. Ελευθερίου για τον ορισμό του Β. Κωνσταντόπουλου σαν εκπροσώπου του Δήμου στην ΔΙΑΔΥΜΑ (θέμα Α/Α 15), θέση την οποία αποδέχτηκε για θητεία ενός (1) έτους.

ΥΓ. 1. Το Πνεύμα των Χριστουγέννων έκανε το θαύμα του! Τελικά σ’ αυτόν Δήμο (Σερβίων) δεν πλήττουμε ποτέ!

ΥΓ. 2. Για να το δούμε πιο σοβαρά το θέμα, η όλη εικόνα της συνεδρίασης(!) προσφέρεται και για έναν γενικότερο προβληματισμό, αφού καταδεικνύει την αναγκαιότητα για προγραμματική συνεργασία παρατάξεων που έχει προβλέψει ο νομοθέτης, αλλά στον Δήμο Σερβίων δεν ευοδώθηκε… Γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας…

ΥΓ. 3. Θα επανέλθουμε με αναλυτικά στοιχεία και πίνακες του Τεχνικού Προγράμματος 2020 του Δήμου Σερβίων.

mikrovalto.gr

3 σχόλια

  • Να λέμε αλήθειες
    Τι ακριβώς ήταν η κοινή πρόταση όπως γράφεται, δεν ήταν το Τεχνικό Πρόγραμμα που πρότεινε ο Δήμαρχος συν 5 επί πλέον έργα φούσκας;
    Αναφέρω φούσκας γιατί η χρηματοδότησή τους από Τοπικό Πόρο του 18 και 19, δεν είναι βέβαιο, στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ΔΕΗ, θα υπάρχει.

  • Και αυτά τα 315.000 επιπλέον που έβαλαν που θα τα βρούνε;
    Και για ποιο λόγο πληρώνουν συνδρομές σε εφημερίδες οι δήμοι της Κοζάνης;

    • Αυτά τα 315.000 € έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο, ήταν ήδη ενταγμένα με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων στον Πόρο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.