kozan.gr: Έρχεται εξοµοίωση, από το 2020, των κλιµάκων κατανάλωσης νερού των Τοπικών ∆ιαµερισµάτων µε αυτές της πόλης της Κοζάνης, µε τις αναγκαίες προσαρµογές των τιµών αυτών, για τα έτη 2020, 2021, 2022 – Διατηρείται το ειδικό τέλος 80%

3 Ιανουαρίου 2020
13:16

 

Έρχεται εξοµοίωση, από το 2020, των κλιµάκων κατανάλωσης νερού των Τοπικών ∆ιαµερισµάτων µε αυτές της πόλης της Κοζάνης, µε τις αναγκαίες προσαρµογές των τιµών αυτών, για τα έτη 2020, 2021, 2022, ενώ διατηρείται το ειδικό τέλος 80. Αυτή είναι η τελευταία απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Κοζάνης (που θα “έρθει” για ‘έγκριση στο Δ.Σ. Κοζάνης) στην οποία, συγκεκριμένα, προβλέπονται, τα παρακάτω:

 

1) Εξοµοίωση από το 2020 των κλιµάκων κατανάλωσης νερού των Τοπικών ∆ιαµερισµάτων µε αυτές της πόλης της Κοζάνης, µε τις αναγκαίες προσαρµογές των τιµών αυτών, για τα έτη 2020, 2021, 2022, για να υπάρχει διαφοροποίηση. Τις σε βάθος τριετίας, αναπροσαρµογές των ποσοστών χρέωσης αποχέτευσης επί της αξίας νερού, από 40% και 85% που είναι σήµερα, σε 45% και 90% για το 2020, σε 45% και 95% για το 2021 και σε 50% και 100% για το 2022. Την διατήρηση αµετάβλητων των τιµολογίων ύδρευσης-αποχέτευσης- τηλεθέρµανσης για το 2020 στις κοινές παρεχόµενες υπηρεσίες, στα τιµολόγια ύδρευσης πόλης της Κοζάνης και στο ειδικό τέλος 80% στα τιµολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης της πόλης της Κοζάνης και Τοπικών ∆ιαµερισµάτων .

2) Την διατήρηση αµετάβλητου του τιµολογίου τηλεθέρµανσης και για το 2020 στα επίπεδα του 2019, σύµφωνα µε την 52/2009 απόφαση του ∆.Σ. της ∆ΕΥΑΚ, απορροφώντας ουσιαστικά την αύξηση του λειτουργικού της κόστους µε ανάλογο περιορισµό του θετικού αποτελέσµατος της τηλεθέρµανσης, συµβάλλοντας µε τον τρόπο αυτό στην διατήρηση του
κόστους του οικογενειακού προϋπολογισµού των καταναλωτών, παρά την εισήγηση αύξησης
από την αρµόδια υπηρεσία. Το ύψος της αύξησης και ο χρόνος εφαρµογής αυτής, συναρτάται
από τις οριστικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραµµα εξελίξεων, που αφορά την απόσυρση των λιγνιτικών µονάδων της ∆ΕΗ Α.Ε., στην περιοχή.

3) Την άµεση ενσωµάτωση του περιβαλλοντικού κόστους και του κόστους πόρου, στο τιµολόγιο ύδρευσης, όταν αυτά ανακοινωθούν επισήµως, όπως ο νόµος ορίζει.

4) Την µετονοµασία του «τέλους συντήρησης υδροµέτρου» σε «τέλος αντικατάστασης
υδροµέτρου», το οποίο ετησίως ανέρχεται στο ποσό των 6,18 ευρώ.

5) Την τροποποίηση του τιµολογίου των ∆ηµόσιων κτιρίων και εναρµόνιση του, µε την
παράγραφο 6 του άρθρου 5 του Ν.4483/2017, το οποίο αναφέρει: Στα τέλη και τις δαπάνες που προβλέπονται στο παρόν άρθρο υπόκεινται όλα ανεξαιρέτως τα φυσικά και νοµικά πρόσωπα, συµπεριλαµβανοµένου και του Ελληνικού ∆ηµοσίου, καταργούµενης κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης. Η παρ. 2 του άρθρου εικοστού δεύτερου του ν. 4411/2016 (Α΄ 142) διατηρείται σε ισχύ.».

6) Την µεταβολή των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Τιµολόγιο Ύδρευσης (Κ.Τ.Υ.) από το
2020, για λόγους διεύρυνσης των δικαιούχων καταναλωτών και επίσης για λειτουργικούς
λόγους. Έτσι από το 2020, δεν θα ελέγχονται τα εισοδήµατα, η οικογενειακή κατάσταση, η
αναπηρία και η ανεργία των καταναλωτών για την ένταξη τους στο Κ.Τ.Υ., αλλά θα αρκεί η
προηγούµενη ένταξη τους στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Με τον
τρόπο αυτό περιορίζουµε τα ζητούµενα ευαίσθητα προσωπικά δεδοµένα των καταναλωτών.
Σε επίπεδο ∆ήµου Κοζάνης τα ενταγµένα νοικοκυριά στο κοινωνικό τιµολόγιο ηλεκτρικής
ενέργειας, ανέρχονται σε πάνω από 3.200, σύµφωνα µε πληροφορίες από τις αντίστοιχες
εταιρίες, επειδή τα εισοδηµατικά όρια ένταξης είναι κατά πολύ υψηλότερα σε αυτά τα κοινωνικά τιµολόγια. Οι εκπτώσεις όσων εντάσσονται µετά από αίτηση τους στο Κ.Τ.Υ., θα είναι 50% στο πάγιο και 50% στην ετήσια κατανάλωση έως 120 κυβικά και 180 κυβικά για τους πολύτεκνους.

Οι λογαριασµοί εξακολουθούν να εκδίδονται κάθε 4 µήνες για την πόλη της Κοζάνη και κάθε 6 µήνες στους λοιπούς Οικισµούς (Τ.Κ., Τ.∆. κτλ), µε αντίστοιχο επιµερισµό της κατανάλωσης. Με την αίτηση τους οι καταναλωτές θα συνυποβάλουν και αντίγραφο του πιο πρόσφατου
λογαριασµού ηλεκτρικής ενέργειας, από τον οποίο θα προκύπτει η παροχή κοινωνικού
τιµολογίου ηλεκτρικής ενέργειας για την συγκεκριµένη κατοικία, ή κάθε άλλο πρόσφορο
αποδεικτικό έγγραφο. Η ένταξη των καταναλωτών στο Κ.Τ.Υ. θα είναι ετήσια. Η λήξη της
ένταξης θα επέρχεται µετά το τέλος του επόµενου έτους από το έτος εντός του οποίου
υπέβαλαν το αίτηµα τους. Προϋπόθεση ένταξης εξακολουθεί να αποτελεί η µη ύπαρξη
σηµαντικών ληξιπρόθεσµων υποχρεώσεων των ενδιαφερόµενων καταναλωτών προς την
∆.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, από όποια αιτία και αν προέρχονται αυτές. Οι καταναλωτές που µέχρι
σήµερα είναι ενταγµένοι στο Κ.Τ.Υ. ή θα ενταχθούν έως το τέλος του 2019, µε τα κριτήρια που
ισχύουν έως τότε, θα παραµείνουν σε αυτό έως το τέλος του 2020. Το κόστος για την ∆.Ε.Υ.Α.
Κοζάνης, από το Κ.Τ.Υ., δεν µπορεί να ξεπεράσει τις 320.000,00 ευρώ. Το τµήµα πελατείας
της ∆.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, θα παραλαµβάνει και θα διαχειρίζεται τις σχετικές αιτήσεις των
καταναλωτών, µετά την πρωτοκόλληση τους. Αρµόδια τριµελή επιτροπή της ∆.Ε.Υ.Α. Κοζάνης
θα επιλαµβάνεται των όποιων ιδιαίτερων θεµάτων πιθανόν προκύψουν κατά την εφαρµογή και δεν αντιµετωπίζονται από την παρούσα. Η αρµόδια επιτροπή θα έχει ετήσια διάρκεια και
ορίζεται όµοια µε τις αντίστοιχες µέχρι σήµερα διαδικασίες και καλεί το Συµβούλιο να
αποφασίσει σχετικά.

Τα τιµολόγια ύδρευσης – αποχέτευσης- τηλεθέρµανσης έτους 2020 διαµορφώνονται ως εξής:

 

30 σχόλια

  • Που σημαίνει τη βάψαμε εμείς στα χωριά.Πλήρωνε ραγιά. Τι δεν το λέτε με μισή πρόταση και μας αραδιάζετε όλο αυτό το ποτάμι;

  • ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕΓΛΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ.ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ Η ΔΕΥΑΚ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΚΤΙΡΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗς ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

  • ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΑΛΑ.ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ Η ΔΕΥΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΣΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑΙΩΝ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

  • Και τώρα θα αρχίσουν παλι τα τραγελαφικά. Ο Σημανδρακος δεν θα το ψηφίσει. Η συμπολίτευση θα κάνει αντιπολίτευση!! Και όλα καλα. Κατά τα αλλα είστε μαζί αλλα και χωρια. Ξεκαθαρες κουβεντες κυριοι απο την αρχη. Πρωτα μας ειστε οτι θα φύγει το 80% και τώρα το περνάτε. Συγχαρητήρια..

  • αυτό το χαράτσι είναι καταστροφή για τα χωριά, πρέπει να ξεσηκωθούμε. Δεν έβαλε ο Δήμος δραχμή για τα χωριά, πρέπει μειώσει την τιμή του νερού οχι να την αυξήσει

    • Σκεψου να ποτιζεις το μπαξε μ αυτες τις τιμες. Σκεψου τιμες που θα εχουν τα λαχανικα σε λιγο στις λαικες κ παντου. Αυτες οι αυξησεις θα συμπαρασυρουν μια αλυσιδα αυξησεων σε πολλα αλλα

      • Οι αγρότες κηπευτικών στον κάμπο των Σερβίων πχ πληρώνουμε μια υπηρεσία που μας δίνει νερό με αντλίες από τη λίμνη.
        Δεκαπέντε στρέμματα κηπευτικά, κοστίζουν κάνα χιλιάρικο το χρόνο,στο ΤΟΕΒ Σερβίων το οποίο χρωστάει μισό εκατομμύριο στη ΔΕΗ,και στο οποίο χρωστούν εκατομμύρια μεγαλοτσιφλικαδες του κάμπου.
        Τα λεφτά στα λεφτά δηλαδή και οι νέοι φτωχοί φτωχότεροι.
        Συν τοις άλλοις ο δημόσιος υπάλληλος που ηγείται αυτής της υπηρεσίας, δουλεύει παράνομα και ως μελετητής γεωπόνος(δηλώσεις οσδε κλπ).
        Πολύ χρήμα,ατσαλακωτα.
        Δουλεύετε εσείς πτυχιούχοι για 440 ευρώ…

  • ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ, ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ; ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ; Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.

  • Συγχαρητήρια, πληρώνουμε πετρέλαιο για να ζεσταθούμε αντί για τηλεθέρμανση, αυξήστε τώρα και το νερό! Τουλάχιστο μπορείτε να περνάτε με βυτία να μας δίνετε δωρεάν νερό να ποτίζουμε τα δέντρα, το γκαζόν στην αυλή, εκτός αν προτιμάτε τα σπίτια στα χωριά να έχουν αυλές με τσιμέντο

  • Μαλουτα τώρα που δεν θα το ψηφίσουν ο Μιχαηλιδης και ο Σημανδρακος τι θα κανείς;

  • Το κτίριο που προοριζόταν για πάρκο ξυλουργών γιατί δεν το αξιοποιήτε κύριοι του Δήμου? Είναι σωστό να το αφήνετε να ρημάζει? Στεγάστε μια επιχείρηση , να μειώσετε τα ενοίκια.
    Αναφέρθηκε απο προηγούμενους οτι υπάρχει μισθολόγιο πολύ ΄΄ιδιαίτερ﨨 για την δευακ. Διαψεύστε το και δημοσιεύστε το μισθολόγιο, έτσι για να αποδείξετε οτι είναι ψευδές.

    • Πώς να το διαψεύσουν,παίρνουν μισθό διπλάσιο τουλάχιστον απ’ όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους.και το πολυτελές κτίριο ποιος θα το πληρώσει;φυσικά οι δημότες με το 80 τοις εκατό.εκει πάει αυτο το ποσό,μη γελιεστε ότι πάει σε έργα.

  • Έτσι ενεργούν τα μονοπώλια. Κάνουν ό,τι γουστάρουν, όποτε γουστάρουν και σ’ όποιον αρέσει.

    Μόνο που υποτίθεται πως η ΔΕΥΑΚ είναι ΔΗΜΟΤΙΚΉ, υπάρχει για τους δημότες κι όχι για τους υπαλλήλους της.

  • ΜΠΑΡΒΟ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΑΝΕ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΕΒΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.

  • Μια επιχείρηση και πόσο μάλλον όταν είναι δημοτική αν δεν βγαίνει μειώνει τα λειτουργικά της έξοδα και σαν έσχατη λύση αυξάνει τα τιμολόγια.

    Όταν σαν πρώτη λύση επιλέγεται πάντα η αυξηση των τιμολογίων τότε μιλάμε για ανίκανη διοίκηση.

    Μειώστε τους προκλητικούς μισθούς που δίνεται,μειωστε το προσωπικό και μετά βλέπουμε.

    και επιτέλους καταργήστε το 80% που μπορεί πολύ εύκολα να αναπληρωθει με περιορισμό σπατάλης του Δήμου.

    Η τιμή του νερού είναι εξωφρενικά υψηλή και είναι παράλογο οικογένειες να πληρώνουν 300 ευρώ για νερό το τετράμηνο.

    Όταν όμως ένας Δήμος χρειάζεται 300 άτομα και έχουν βολευτεί 1000 ο λογαριασμός στα κορόιδα.

  • Kαλα δεν υπαρχει λιγο φιλοτιμο σε δ/ντη,προεδρο η τμηματαρχη της δευακ γιανα γραψει δυο αραδες ως απαντηση στα τοσα αρνητικα σχολια;Aν δεν ειναι αληθεια οσα σχολιαζονται γιατι αφηνουν να σερνεται ο σχολιασμος τοσο “”εξυπνους “μας περνανε;

  • Θα ακούσεις την καρμπόν απάντηση ότι πρεπει να αποσβεστουν οι επενδύσεις και για το θεμα των μισθων ότι έχουν σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αλλά φυσικά πληρώνονται με δημόσιο χρήμα.

    Το επιχείρημα δεν στέκει γιατί και στη ΔΕΗ και σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες ιδιωτικού δικαίου είναι αλλα οι μισθοί περικοπηκαν.

    Όταν σε πληρώνει το κράτος, δηλαδή εμείς είναι αστεία να ακούγονται τέτοια πράγματα.

    Είναι θέμα καθαρά πολιτικής βούλησης του εκάστοτε Δημάρχου.

    Απλά κανείς δεν θέλει να χάσει τα ψηφαλακια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.