Εορδαία: Nα ακυρώσει το Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση της έλευσης σκουπιδιών από την Κέρκυρα

8 Ιανουαρίου 2020
15:39

Την αντίθεση της στην έλευση των σκουπιδιών της Κέρκυρας στην περιοχή εκφράζει Ομάδα πολιτών από την Εορδαία θεωρώντας ότι οι συνέπειες για την Υγεία των κατοίκων της θα είναι ανυπολόγιστες κι ακόμη πως τίθεται θέμα επιβίωσης τους. Τις προηγούμενες ημέρες εκπρόσωπος της Ομάδας υπέβαλε αίτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας για να συζητηθεί το θέμα ζητώντας να το αντιμετωπίσει με ευαισθησία και να ακυρώσει  την απόφαση αυτή για το καλό του τόπου επισυνάπτοντας και τις υπογραφές διαμαρτυρίας πολιτών που αντιδρούν στην ενέργεια αυτή για «να μη μετατραπεί η περιοχή σε χωματερή» Η ίδια ομάδα,  αντιστάθηκε και στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Άσκιο, και ανεξάρτητα, όπως υποστηρίζουν, από την εξέλιξη οι ακτιβιστικές τους δράσεις θα συνεχιστούν, όπως και στο θέμα των σκουπιδιών,μέχρι την τελική δικαίωση, έχοντας πλήρη επίγνωση της υπεροχής  των οικονομικών συμφερόντων.  Παρά το γεγονός ότι η κοινωνία, όπως σημειώνουν, αργεί να κινητοποιηθεί και να πάρει θέση στα ζητήματα αυτά, εν τούτοις καλούν όλους τους πολίτες να συνταχθούν μαζί τους και να δώσουν κοινό  αγώνα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

12 σχόλια

  • Ποια είναι αυτή η ομάδα ρε παιδιά; Που τους βρίσκει κάποιος; Που και ποτέ μαζεύουν υπογραφές; Ποτέ προβλήθηκε το θέμα; Kozan περιμένουμε περισσότερα από εσάς… εκτός αν είναι κλειστή λέσχη.

  • Δλδ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι υπάρχει μέλλον κ προοπτική στην περιοχή μας … Θα γίνουμε χωματερή … Ποια είναι αυτή η ομάδα κ εμείς κοιμόμαστε; Εύγε στους ιθύνοντες που δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες για την Πτολεμαΐδα

  • Θα δειτε τις συνεπειες στην υγεια μις κλεισει η δεη. Η κυριοτερη θα ναι η πεινα. Και μετα θα παρακαλατε να σας φερουν σκουπιδια για να χετε δουλεια

  • Δηλαδή τα σκουπίδια μόνο απο την Κέρκυρα είναι τόσο βλαβερά,αν ήταν απο άλλη περιοχή της Ελλάδας είναι σύμφωνοι αυτοί οι πολίτες;

  • Ανάθεμα αν ξέρουν πως έρχονται τα “σκουπίδια” στον ΧΥΤΗ Νοτίου Πεδίου, πως επεξεργάζονται, και πως θάβονται. Και μόνο η χρίση του όρου χωματερή δείχνει την άγνοια τους.
    Άραγε σε τι διαφέρουν τα «σκουπίδια» της Κερκύρας από τα υπόλοιπα των δήμων που δέχεται το ο ΧΥΤΗ Νοτίου Πεδίου;
    Με υπερβολές του τύπου «θεωρώντας ότι οι συνέπειες για την Υγεία των κατοίκων της θα είναι ανυπολόγιστες κι ακόμη πως τίθεται θέμα επιβίωσης τους.» νομίζουν ότι χουν δίκιο.
    Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

    • Πες τα ρε φίλε…. έγιναν όλοι ειδικοί…. Τα σκουπίδια θα είναι από τις καλύτερες business στο μέλλον και μια σοβαρή διέξοδος για την περιοχή και οι άλλοι φοβούνται που θα τα πάνε σε εξωφλημενο λιγνιτωρυχείο…. Ωστόσο η ιστορία μεταφοράς απορριμμάτων από άλλες περιοχές θα πρέπει να έχει ανταποδοτικό όφελος για την κοινωνία της περιοχής

    • το ότι έρχονται της Βέροιας δεν τους πείραξε, εννοείται ότι δεν ξέρουν τίποτα για ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων όσοι υπογράφουν κ φυσικά ούτε ανακύκλωση κάνουν

  • Πόσο αμόρφωτοι μπορεί να είμαστε σαν λαός.. Σε όλες τις χώρες βγάζουν χρήματα από τα σκουπίδια στην πττολεμαιδα θα γίνει χωματερή! Διαβάστε και λιγο.. Καλό κάνει..

    • Το ότι μια μερίδα του πληθυσμού δεν θέλει στην περιοχή του αυτήν την μπιζνα δεν τον καθιστά αμόρφωτο.
      Απλώς δεν θέλει.

  • τη λεκάνη του λιγνίτη τη θέλουν σκουπιδότοπο της Ελλάδος, μόλις σταματήσει το κάρβουνο και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα…
    ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ.

  • Τα σκουπίδια δεν τα θέλουν, μήπως γίνουν χωματερή.
    Τις ανεμογεννήτριες δεν τις θέλουν, ρυπαίνουν την αισθητική τους.
    Τη ΔΕΗ δεν τη θέλουν (ή τη θέλουν;)

    Τι θέλουν μπορούν να μας πουν;

  • Αυτό που γίνεται με τα σκουπίδια είναι όχι απλά καταστροφικό αλλά εγκληματικό, η κάθε περιοχή πρέπει τα δικά της να φροντίζει και με τον καλύτερο τρόπο. Τα τέρατα των ανεμογεννητριών έγκλημα είναι πολλαπλό και καταστρέφουν τους τελευταίους που μας απέμειναν Παραδείσους, προπαντώς τινάζουν στον αέρα τις υδατοδεξαμενές μας!!! Οι ίδιες εταιρείες που σήμερα μας πουλάν και χρυσοπληρώνουμε τις παρωχημένες τεχνολογίες τους σε ανεμογεννήτριες, αύριο θα μας πουλάν το νερό!!! Η θέση μας για την ΔΕΗ είναι αυτή που έχουν και Επιστήμονες όπως ο κύριος Φώσκολος, δηλαδή εξυγιασμένα χρησιμοποιούμε τα δικά μας αξιόπιστα ορυκτά καύσιμα και αγωνιζόμαστε να δικαιωθούμε στον τομέα αυτό, απλά και καθαρά λόγια.
    Παρουσιάσεις κάναμε σχετικά και πρώτα ο Θεός θα ξανακάνουμε, όσοι θέλουν να μάθουν θα είναι εκεί και θα ενημερώσουν και άλλους επίσης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.