Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα με τον Γ.Γ. ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων, Δημήτρη Σκάλκο

9 Ιανουαρίου 2020
09:43

 

 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, συναντήθηκε με τον Γ.Γ. ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων, Δημήτρη Σκάλκο, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου 2020.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες που ανοίγονται τη νέα προγραμματική περίοδο, αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, δεδομένης της επερχόμενης απολιγνιτοποίησης, καθώς ο κ. Σκάλκος συμμετέχει στις διαδικασίες σχεδιασμού του master plan για τη μεταλιγνιτική περίοδο.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης υπογράμμισε πως «μια περιοχή σαν τη δική μας, που βάσισε την ανάπτυξή της εδώ και πολλά χρόνια σχεδόν αποκλειστικά στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής με εξόρυξη λιγνίτη, μεταβαίνοντας σε μία νέα περίοδο ηλεκτροπαραγωγής με καθαρότερες πηγές ενέργειας, σίγουρα θα αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα αναπτυξιακού προσανατολισμού. Αυτή είναι η πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και χρειαζόμαστε την αρωγή της πολιτείας για τη δημιουργία νέων προοπτικών ανάπτυξης μέσω των επενδύσεων».

13 σχόλια

  • Βάζω στοίχημα πως δε θα γίνει τίποτα ούτε καν αποκατάσταση περιβάλλοντος, σιγά μη βουλώσουν τις τρύπες και γκρεμίσουν τα κτίρια και η Κοζάνη σε 10 χρόνια θάχει 25 χιλιάδες κατοίκους.

  • Χρηματοδοτικές ευκαιρίες αμέτρητες.
    Δημος κοζανης ανίκανος να τις εκμεταλλευτεί οπως και ολοι οι αλλοι.
    Χορτασαμε φωτογραφιες και συναντησεις.
    Ανικανοι να κανουν στοιχοιωδη εργα και μελετες ολοι τους
    Μονο συσκεψεις μπορουν να κανουν που ειναι ανεξοδες και γαι το θεαθηναι

  • Ο καθένας κάνει το κομμάτι του στην πίστα της δημοσιότητας. Δεν υπάρχει συντονισμένη πολιτική, πχ απο την περιφέρεια που πρεπει να ηγηθει αυτης της μετάβασης. Ολοι επιδιώκουν την αυτοπροβολή και το ίδιο όφελος, κανείς το κοινό καλό.

  • Αυτή η συνάντηση θα είχε νόημα εάν ήταν μαζί με τον περιφερειάρχη και ένα ολοκληρωμένο πλάνο. Το οποίο θα ερχόταν μέσα από μια διαβούλευση σε δημοτικά συμβούλια συγκεκριμένα για αυτό το λόγο και σκοπό. Δυστυχώς δεν υπάρχει οργανωμένη πρωτοβουλία, ο καθένας από τη μεριά του κάνει άσκοπες προσπαθειες. Όσες συναντήσεις και αν κάνει ο δήμαρχος και ο κάθε δήμαρχος μόνος του, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργεί έξοδα μετακίνησης. Προσπαθήστε να κάνετε μια ομάδα εργασίας από περιφερειάρχη και δημάρχους με σκοπό την παρουσίαση ενός πλάνου για την περιοχη.

  • Τουλάχιστον ο συγκεκριμένος δήμαρχος έχει αποδείξει πόσες έτοιμες μελέτες και έργα είχε αφήσει στους προηγούμενους. Μην τα ισοπεδώνετε λοιπόν όλα και να είστε σίγουροι ότι ο Δήμαρχος για θέματα ΕΣΠΑ και Χρηματοδοτήσεων είναι κεφάλαιο για την περιοχή μας.

    • Πόσες μελέτες άφησε και ποιες ήταν της περιόδου του και όχι του Πάρι; 30 χρόνια διοίκηση, αλίμονο αν δεν είχαν κανει και τρεις μελέτες. Για ρωτήστε και την κα Νανοπούλου να σας πει.

  • Είναι τουλάχιστον άδικο γι αυτόν που κάνει κάποιες προσπάθειες να του χρεώνουμε την αδιαφορία των υπολοίπων.
    Εκεί είναι ο Μαλούτας, ας τον ρωτήσουν για το πλάνο του και αν μπορούν ας τον βοηθήσουν οι της περιφέρειας.

  • Αναλογιζόμαστε τα χρήματα που δαπανήθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια, βλέπουμε την Κοζάνη και κλαίμε… Ούτε ο σεισμός την έσωσε… Αντί να δημιουργήσουν χώρους και να ανοίξουν δρόμους, φάγανε και τον ελάχιστο ελεύθερο χώρο που υπήρχε… ούτε περιφερειακό δρόμο δεν αξιώθηκαν να κάνουν… απλά έριξαν κάποια δις για να κάνουν ΖΕΠ στα κατσάβραχα…

  • Μελέτες? ποιες μελέτες? 30 χρόνια μελετούν το βιοτεχνικό πάρκο, 30 χρόνια μελετούν το πάρκο ξύλου, 30 χρόνια μελετούν τη νότια περιφερειακή, 30 χρόνια προετοιμάζονται για την μεταλιγνιτική εποχή… πότε επιτέλους θα τελειώσουν οι μελέτες?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.