Δυτ. Μακεδονία: Επενδύσεις και φορολογικά κίνητρα, ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο, για την μετάβαση

10 Ιανουαρίου 2020
13:40
Κανένα σχόλιο

Την προσέλκυση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων , με ειδικά φορολογικά κίνητρα και άλλα μέτρα στήριξης στη Δυτ. Μακεδονία, ζήτησε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην Κοζάνη Δημήτρης Κοεμτζόπουλος, αναφερόμενος στην φάση μετάβασης και την απολιγνιτοποίηση της περιοχής, με βάση το νέο ενεργειακό σχεδιασμό.

«Οι ευθύνες για να υπάρξει ομαλή και δίκαιη μετάβαση στην Δυτ. Μακεδονία, ανήκουν στην Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ.Κοεμτζόπουλος, προσθέτοντας ότι «οι ευθύνες των θεσμικών φορέων και αρχών στην περιφέρεια, είναι να προσδιορίσουν τι θέλουν και πως μπορεί να προχωρήσει αναπτυξιακά η περιοχή κατά τη νέα περίοδο, με οργανωμένο και συντεταγμένο τρόπο».

Ο κ. Κοεμτζόπουλος υποστήριξε ότι είναι πολύ σημαντικά ζητήματα η αποκατάσταση των εδαφών και η λειτουργία των τηλεθερμάνσεων στα αστικά κέντρα και έκανε γνωστό μάλιστα ότι το περιφερειακό παράρτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου στη Δυτ. Μακεδονία, θα θέσει ως θέμα άμεσης προτεραιότητας στην Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το ζήτημα της μετάβασης και της στήριξης της περιοχής, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας «νέος ισχυρός σύμμαχος, στην κρίσιμη περίοδο που διανύει ο τόπος».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.