kozan.gr: Επίτιμος Δημότης Βελβεντού ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος (Βίντεο & Φωτογραφίες)

12 Ιανουαρίου 2020
12:25

Πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής 12 Ιανουαρίου,  η τελετή Ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας,  σε Επίτιμο Δημότη Βελβεντού.

 

 

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΎ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας υποδεχόμαστε στον επανασυσταθέντα Δήμο Βελβεντού. Είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία που αυτός ο τόπος δέχεται την επίσκεψη του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της πατρίδας μας κι αυτό είναι γεγονός τιμητικό και συμβολικό. Αποτελεί εξαιρετική τιμή για μας και για τους συνδημότες και συμπολίτες μας κι ανανεώνει το σύνδεσμό μας με το έθνος μας, αφού το πρόσωπό σας συμβολίζει την ενότητα και την ομοψυχία του λαού μας.

Αυτήν την ενότητα σε τοπικό επίπεδο την σφυρηλατήσαμε στον τόπο μας με αγώνες και δώσαμε ένα παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα ότι οι αγώνες όταν στηρίζονται σε δίκαια αιτήματα και στην ενότητα των πολιτών, τότε κερδίζονται.

Η αφορμή για να σας απευθύνουμε αυτήν την άκρως τιμητική για μας πρόσκληση σχετίζεται με το γεγονός της επανεκκίνησης του Δήμου μας μετά την επανασύσταση και την επαναλειτουργία του από 1η Σεπτεμβρίου του 2019, που πραγματοποιήθηκε με τον Ν.4600/6-3-2019 της Βουλής των Ελλήνων. Νόμο που κατέθεσε στη Βουλή ο τότε Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης και τον στήριξαν τόσο οι τότε τοπικοί βουλευτές όσο και ο πρώην περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης.

Γιορτάζουμε, εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, την επαναφορά της αυτοδιοίκησης στον τόπο μας, αυτήν που ασκήσαμε ως κοινωνία με ευλάβεια εδώ κι έναν αιώνα. Οι αρχές της Εγγύτητας, της Επικουρικότητας και της Τοπικής Αυτονομίας επανέρχονται λειτουργικά στον τόπο μας μετά την επανεκκίνηση του Δήμου μας. Η δική σας επίσκεψη επισφραγίζει εορταστικά αυτήν την εξέλιξη και τιμά την τοπική μας δημοκρατία. Δεν λησμονούμε ότι διατελέσατε επί σειρά ετών Υπουργός των Εσωτερικών και εργαστήκατε για την αυτοδιοίκηση αφήνοντας το δικό σας ποιοτικό αποτύπωμα.

Ωστόσο, αν η αφορμή της πρόσκλησής μας είναι το γεγονός της επανασύστασης του Δήμου μας, οι αιτίες είναι ιδιαιτέρως πολλές. Και έχουν να κάνουν πρώτον με την αναγνώριση της πολύχρονης και πολύπλευρης προσφοράς σας στην πατρίδα, την λαμπρή ακαδημαϊκή και επιστημονική σας σταδιοδρομία και των υπηρεσιών σας στην πολιτική, στον πολιτισμό, στην επιστήμη και στον άνθρωπο, που θέλουμε ως δημοτική αρχή να τιμήσουμε με την ανακήρυξή σας σε Επίτιμο Δημότη του Βελβεντού. Και δεύτερον έχουν να κάνουν με τη διαδρομή του Βελβεντού στην ιστορική του πορεία.

Τούτος ο μικρός τόπος, εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε, έχει να επιδείξει μια μακραίωνη ιστορία όπως καταμαρτυρούν τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης στην περιοχή μας από το 4.500 π.χ., τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά του μνημεία περνώντας μέσα από τον χριστιανισμό, τα προτάγματα των ντόπιων ιερολοχιτών και των Μακεδονομάχων του, οι αγώνες και οι θυσίες των κατοίκων στην Εθνική Αντίσταση και φτάνοντας στη διαδρομή του χρόνου προς το σήμερα το υπεραιωνόβιο συνεταιριστικό και συνεργατικό του κίνημα, οι διακεκριμένοι επιστήμονες, οι Πανεπιστημιακοί του δάσκαλοι και οι Ακαδημαϊκοί που ανέδειξε σε πλείστα όσα πεδία της επιστήμης των γραμμάτων και του πνεύματος ξεκινώντας από τον πρώτο πολεοδόμο της Αθήνας Αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη και φτάνοντας στους σύγχρονους ακαδημαϊκούς μας, τον Γέροντα Περγάμου κ. Ιωάννη Ζηζιούλα και τον Καθηγητή της Καρδιολογίας κ. Χαρίσιο Μπουντούλα. Είναι τέλος και η άμεση καθημερινή δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας μας με τις λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων, τις συλλογικές της εκφράσεις σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας και τη συμμετοχή των πολιτών στην χάραξη της πορείας αυτού του τόπου στο μακρύ ποτάμι του χρόνου.

Όλα αυτά θελήσαμε να τιμήσουμε και ως Δημοτικό Συμβούλιο θεωρήσαμε ότι με την έλευσή σας αποδίδονται οι δέουσες τιμές στην τοπική μας ιστορία, στους θεσμούς και προπαντός στο πρόσωπό σας.

Θα ήθελα εξ ονόματος αυτής της κοινωνίας και με ιδιαίτερη συγκίνηση και σεβασμό προς εσάς, να σας απευθύνω τις θερμές μας ευχαριστίες για την τιμητική και ιστορική για την πόλη μας παρουσία σας εδώ και να καλέσω στο βήμα την Πρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου κυρία Βάγια Μαλλού για να αναγνώσει την ιστορική απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για την Ανακήρυξή σας σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Βελβεντού.

Σας ευχαριστώ.

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.