Επιστολή αναγνώστριας του kozan.gr: Τα αδεσποτάκια της γειτονιάς περιοχή Αγίου Νικάνορα θύματα κι αυτά της αδιαφορίας της Πολιτείας – Η κατάσταση στο απροχώρητο (Φωτογραφίες)

13 Ιανουαρίου 2020
13:21

 

Η κατάσταση με τα αδέσποτα στην περιοχή του Αγ. Νικάνορα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μετά από καταγγελίες για επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε ανθρώπους (συγγενικό μου πρόσωπο υπέστη δάγκωμα από σκύλο) ήρθαν και μάζεψαν κάποια αδέσποτα, όμως όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες που σας στέλνω οι μάνες γεννοβολούν. Και βεβαία αυτά τα αδεσποτάκια δεν φταίνε σε τίποτα αφού και αυτά δεν θα βρεθεί κανένας να τα φροντίσει όμως η αδιαφορία της Πολιτείας να εφαρμόσει ένα σύγχρονο και αξιόπιστο σύστημα στείρωσης γεννά τέτοιες καταστάσεις με τα παιδιά και εμάς να φοβόμαστε αύριο – μεθαύριο να κινηθούμε από το ένα μέρος στο άλλο λόγω ύπαρξης  αδέσποτων σε αγέλες.

 

6 σχόλια

  • Όσο είναι μικρά είναι χαριτωμένα και ακίνδυνα, μεγαλώνοντας όμως θα είναι μια αγέλη πως θα ταϊστούν; πως θα επιβιώσουν;πως θα στειρωθουν; πως δεν θα είναι φορείς ασθενειών; το μέρος που μεγαλώνουν θα είναι το καταφύγιο τους και μεις που περνάμε από εκεί θα “κινδυνευουμαι” καθημερινά…. Κάθε μέρα πολλαπλασιαζονται και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο…..

  • Θα πρέπει κατ’ αρχάς να συμφωνήσουμε όλοι ότι πίσω από το πρόβλημα των αδέσποτων βρίσκεται (κλασικά) ο ανθρώπινος παράγοντας. Προφανώς δεν υπάρχει κάποια σκοτεινή συνωμοσία από τους σκύλους να καταλάβουν την πόλη διά της αναπαραγωγής. Θα πρέπει λοιπόν το πρόβλημα να λυθεί από τη ρίζα και αυτό είναι η εγκληματική συνήθεια συμπολιτών μας από κάθε μεριά του Δήμου, οι οποίοι αναλαμβάνουν ένα ζώο και όταν το βαρεθούν το αμολάνε στο πιο βολικό σημείο, συνήθως νύχτα και με προσοχή για να μη τους πιάσει κανένα μάτι. Γνωρίζουμε δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις όπου σκυλιά αφέθηκαν αστείρωτα και γεννήσανε, με τα γνωστά αποτελέσματα. Αυτή η συνήθεια είναι σχεδόν καθημερινή και το φαινόμενο κατάντησε να είναι νοσηρό. Θα πρέπει λοιπόν να αφήσουμε τον στρουθοκαμηλισμό και να καταγγέλουμε περιστατικά όπου ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ γείτονες, συγγενείς, φίλοι, φίλοι φίλων παρατάνε τα ζώα τους επειδή ένα πρωί ξύπνησαν και τα βαρέθηκαν. Δε γίνεται να μη ξέρει ΠΟΤΕ κανείς ΤΙΠΟΤΑ αλλά όλοι να σχολιάζουν στα social για το πρόβλημα. Ούτε είναι λογική ότι δε θα καρφώσω τον φίλο μου ή τον τρελό του χωριού, γιατί με την ίδια λογική όλοι όσοι παρατάνε τα ζώα τους είναι φίλοι και γνωστοί κάποιου. Αν λοιπόν δε θέλετε να τα ταϊζετε όταν είναι αδέσποτα, είναι 100% επιλογή σας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. Το πρόβλημα ξεκινάει και τελειώνει στον άνθρωπο, αυτόν θα πρέπει να ψάξετε και αυτόν θα πρέπει να κατηγορείτε. Και θα πρέπει ο Δήμος να οργανώσει καμπάνιες ενημέρωσης ώστε αυτά τα τριτοκοσμικά φαινόμενα να αναδειχθούν και να εκλείψουν, όπως σταμάτησε το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους. Όποιος γνωρίζει καταγγέλει, δε σχολιάζει ανώνυμα.

  • Γελάω πολύ όταν λέξεις μοδάτες όπως αδεσποτάκια, κοριτσάκια, παιδάκια, αγοράκια που όλες απευθύνονται σε ζώα τετράποδα όπως είναι ο σκύλος. Συνέλθετε σκυλόφιλες και αγαπήστε τους ανθρώπους φυσιολογικά και φυσιολογικά να αγαπάτε και τους σκύλους σας.

  • δωστε ρε τροφη τα αποφαγια μη τα πετατε στους καδους,ψυχες ειναι ρε τα ζωα.ολοι τρωμε το φαγητο μας αυτα ρωτησε κανεις απο που θα φανε;που ειναι η ανθρωπια μας ρε;κριμα απο το θεο ειναι ειτε γατες ειτε σκυλακια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.