Καμία αύξηση στα τιμολόγια του νερού της ΔΕΥΑΚ. Κατάργηση του ειδικού τέλους 80% επί της αξίας του νερού. Όχι αλλά βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

Εργαζόμενοι Οικοδόμοι, συνάδελφοι στα συναφή επαγγέλματα, Έλληνες και μετανάστες,

Στα καθημερινά προβλήματα που βιώνουμε στους χώρους δουλειάς μας ή στην ανεργία μας, βλέποντας τους μισθούς να μειώνονται όλο και περισσότερο, να μην υπάρχει δουλειά και μεροκάματο, επιδιώκεται να φορτωθεί ακόμα ένα βάρος στις πλάτες μας μέσα από την αύξηση των τιμολογίων του νερού που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΚ και προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Πέραν τούτου δεν αποκλείει και τις μελλοντικές αυξήσεις στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης.

Η πρόταση της ΔΕΥΑΚ για αυξήσεις – εξομοίωση των τιμολόγιων των τοπικών διαμερισμάτων με αυτά της Κοζάνης- καθώς και η διατήρηση του ειδικού τέλους 80% επί της αξίας του νερού, που διατηρείται και από την σημερινή αλλά και από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Ειδικά για τους συνάδελφους οικοδόμους στα χωριά που κατά εκατοντάδες έχουν εγκαταλείψει τις οικογένειες τους για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό και καλούνται να πληρώνουν ακόμα περισσότερο για το νερό που θα έπρεπε να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Οι οικοδόμοι τόσο τα χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά και τα χρόνια της περιβόητης ανάπτυξης έχουμε υποστεί μεγάλες απώλειες στα δικαιώματα μας, ανεργία, διάλυση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εντατικοποίηση της εργασίας 12ωρα και εργατικά ατυχήματα, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, 80% ανεργία κοκ. Δεν αντέχουμε και άλλες αυξήσεις και αλλά βάρη στις πλάτες μας.

Το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων καλεί κάθε συνάδελφο, κάθε εργαζόμενο σε κινητοποίηση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όποτε έρθει για συζήτηση το θέμα για αυξήσεις στα τιμολόγια.

Διεκδικούμε:

– Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ. Όχι στην εξομοίωση των τιμολογίων των τοπικών διαμερισμάτων με της πόλης της Κοζάνης.

– Μείωση 50% στα τιμολόγια του νερού και κατάργηση του ειδικού τέλους 80% επί της αξίας του νερού.

– Αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης στην πόλη και στα τοπικά διαμερίσματα.

– Να καταργηθεί το τέλος επανασύνδεσης για όσους καταναλωτές τους έγινε διακοπή.

– Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στο νερό και την αποχέτευση, τουλάχιστον σε ότι αφορά την οικιακή κατανάλωση.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην ΔΕΥΑΚ και στις απαραίτητες ειδικότητες. Να παραχωρούνται όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους.

– Να μην γίνεται καμία διακοπή νερού σε κανένα άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο που δεν μπορεί να πληρώσει.

– Φθηνή τηλεθέρμανση για την λαϊκή κατανάλωση, καμία αύξηση στα τιμολόγια. Κατασκευή δικτύου σύνδεσης της τηλεθέρμανσης με τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Κοζάνης.

Κοζάνη 14.1.2020