Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κ. Καναβός για την καταστροφή, από φωτιά, του Δημοτικού Σχολείου στο Τρίκωμο Γρεβενών

17 Ιανουαρίου 2020
15:43

Σήμερα είναι μία άλλη μέρα! Μαύρη μέρα! Όλοι οι Τρικωμιώτες έχασαν κάτι από την μνήμη τους, τον πολιτισμό, την ιστορία τους, την ίδια τους την ψυχή. Το πολιτιστικό σημείο αναφοράς του χωριού κάηκε! Όπως τότε που ο ναζισμός άφηνε την ταυτότητά του και έκαιγε ότι ελευθέρωνε τη σκέψη! Κάηκε, δυστυχώς χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσης, και το αρχειακό υλικό που ξετύλιγε την ιστορική διαδρομή της εκπαίδευσης του σχολείου. Για την οικογένεια των “Καναβών” αποτελεί μία επιπλέον συναισθηματική φόρτιση λόγω της πολυετής παρουσίας του αείμνηστου Καναβού Βάϊου ως Δασκάλου του σχολείου. Η μνήμη του αγαπημένου μου θείου είναι συνυφασμένη με το σχολείο! Για μένα ο χώρος έδιδε μια περαιτέρω ιερότητα στην μνήμη του.

Το χωριό μας (όπως και τα περισσότερα) έμεινε ζωντανό και συνέχισε την παρουσία του μέσα από φωτιά και στάχτη που άφησε πίσω του ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος και ο εμφύλιος. Είχε μετέπειτα μία παρουσία έντονη, στην οικονομία, τις επιστήμες και τον πολιτισμό των Γρεβενών και όχι μόνο. Όπως οι παππούδες μας, παρά το πένθος τους, έστησαν το χωριό στα πόδια του μετά το τέλος του πολέμου, έτσι και όλοι εμείς, έχουμε την υποχρέωση να ξαναφτιάξουμε το σχολείο μας. Και θα το ξαναφτιάξουμε! Δεν αντέχει το χωριό μας άλλα δάκρυα και πόνο! Ψηλά το κεφάλι χωριανοί! Όλοι μαζί θα βρούμε τον τρόπο.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.