kozan.gr: O Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Μύρου, από τον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Κοζάνης, οι αφίσες κατά των αμβλώσεων, στο μετρό της Αθήνας, που “κατέβηκαν”: “Οι διαφημίσεις για τις παρελάσεις των ομοφυλοφίλων, όταν κι η ίδια η Βουλή φωταγωγήθηκε με τα χρώματα των ομοφυλοφίλων, αυτά δεν πειράζουν;” (Βίντεο)

18 Ιανουαρίου 2020
11:37

 

Κατά το κήρυγμά του, στη σημερινή πανηγυρική δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Κοζάνης, ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Μύρου, αναφέρθηκε και στη συζήτηση που απασχόλησε τις προηγούμενες μέρες την ελληνική κοινωνία με τις αφίσες κατά των αμβλώσεων, στο Μετρό της Αθήνας, που “κατέβηκαν”.

 

8 σχόλια

  • Το τι θα κανει η γυναίκα ειναι καθαρά προσωπική επιλογή. Το κράτος θα πρέπει να διασφαλίζει την ελευθερία την επιλογής . Έτσι όπως άλλωστε έκανε και ο Κυριος με τον άνθρωπο. Με όλο το σεβασμό .

    • Σωστά! Η σύγχρονη εκκλησία στηλιτεύει την αμαρτία λέει και όχι τον αμαρτωλό. Την πράξη και όχι τον άνθρωπο. Εν τω μεταξύ η δουλειά της είναι να φτάσει η αγάπη του Χριστού στους αμαρτωλούς ανθρώπους. Που είναι η αγάπη οεο; αδέρφια μου αμαρτωλοί;

  • Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ,ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΠΩΣ Η ΑΜΒΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ.Ο ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΟΤΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΑΙ Ν`ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.

  • Δεν καταλάβατε, πάτερ μου, ότι ζούμε σε οιονεί σκλαβιά μπολσεβικισμού. Όπως στα κάτεργα του υπαρκτού σοσιαλισμού, ό,τι δεν άρεσε στο καθεστώς βαφτιζόταν «αντιδραστικό» και απαγορευόταν, έτσι και με την κυβέρνηση Κούλη, ό,τι αντιβαίνει στην νέα τάξη καλείται «διχαστικό», «ρητορική μίσους» κ.τ.ό. και λογοκρίνεται ή και διώκεται ποινικώς.

  • O π. Αυγουστίνος υπενθύμησε βασική διδασκαλία της Εκκλησίας μας ότι η έκτρωση είναι φόνος και δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή.
    Οι αφίσες δεν διέδιδαν ψέματα, δεν προέτρεπαν σε παρανομία, δεν ήταν γραμμένη σ΄αυτές η λέξη έκτρωση ή άμβλωση. Επρόκειτο για παράθεση κάποιων αναντίρρητων δεδομένων για τα αγέννητα παιδιά.
    Η απόσυρση των αφισών του μετρό ισοδυναμεί με επίσημη, κρατικώς επιβαλλόμενη, φίμωση της ελευθερίας της έκφρασης. Με ωμή καταπάτηση δηλαδή μιας θεμελιώδους διάταξης του Συντάγματος.
    Με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να αποσυρθούν και οι αφίσες του τύπου “Ναι στη ζωή όχι στα ναρκωτικά” γιατί προσβάλλουν κάποιους χρήστες ναρκωτικών.

    • Μωρέ μπράβο. Το μάθατε καλά το ποίημα όλοι εσείς οι “ορθόδοξοι” και παίζετε και με τις λέξεις. Δεν έγραφε πουθενά άμβλωση… Μα κατευθείαν εκεί παρέπεμπε! Πλάκα κάνετε; Φροντίστε να νουθετήσετε άνθρωπέ μου τα παιδιά σας υγιώς περί σεξουαλικότητας και ανθρωπίνων σχέσεων κι η κάθε οργάνωση να κάνει το ίδιο με τους πολίτες. Λες και δεν ξέρουμε ότι είναι φόνος.

      • Εσύ ο super ορθόδοξος γιατί ενοχλήθηκες ; Έχω την αίσθηση ότι κάτι σου λείπει, κάτι σoυ φταίει, κάτι δεν καταλαβαίνεις.

        • Εγώ ποτέ δεν είπα ότι είμαι “Ορθόδοξος” και μάλιστα σαν μερικούς μερικούς. Χίλιες φορές στην κόλαση παρά μια ώρα κάθε Κυριακή να αυτοδικαιώνομαι. υποκριτές. Θρησκευόμενοι σταύρωσαν το Χριστό και θρησκευόμενοι τον ξανασταυρώνουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.