Eκδήλωση «Μνήμη Εθνικής Αντίστασης 1941-1944», το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στην Αιανή

20 Ιανουαρίου 2020
12:18
Κανένα σχόλιο

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση «Μνήμη Εθνικής Αντίστασης 1941-1944», που διοργανώνουμε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στην Αιανή.

Συμπληρώνονται εβδομήντα έξι χρόνια από την 25η Γενάρη του 1944, όταν οι Γερμανοί κατακτητές, αφού το πρωί σκότωσαν τον αντάρτη Γιάννη Γιαννάκη-Στάμο, στη συνέχεια με την απειλή των πολυβόλων συγκέντρωσαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου όλους τους άνδρες της Αιανής για ομαδική εκτέλεση, η οποία όμως αποφεύχθηκε χάριν του ευφυούς χειρισμού των τότε πολιτικών υπευθύνων του Ε.Α.Μ. του χωριού μας .

Ο Πρόεδρος

Αστέριος Βαβλιάρας

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

09:30 Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αιανής με τη συμμετοχή των

Σχολείων της Αιανής

10:30 Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης

10:45 Κατάθεση στεφάνων από επισήμους και εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων

10:50 Σιγή ενός λεπτού

10:55 Εθνικός Ύμνος

11:00 Ομιλία για τον εορτασμό της « Εθνικής Αντίστασης» από τον πρώην Δήμαρχο Αιανής και

Συνταξιούχο Δάσκαλο κ. Στέφανο Βαβλιάρα

11:15 Χαιρετισμοί εκπροσώπων Αντιστασιακών Οργανώσεων

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.