Στάθης Κωνσταντινίδης: “Δεν_μισούμε_Δεν_ξεχνάμε_Θα_νικήσουμε” (Δελτίο τύπου)

20 Ιανουαρίου 2020
22:47

 

 

Είχα την τιμή σήμερα να παραστώ στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, υπό την αιγίδα του κυρίου Πρωθυπουργού.
Στα νηφάλια λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτυπώνεται, νομίζω, η αλήθεια για την οριστική ήττα της τρομοκρατίας στη χώρα μας: “Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, προφανώς, και περνά μέσα από την καταστολή. Κυρίως, όμως, περνά μέσα από την απαξίωσή της. Περνά μέσα από την απονομιμοποίηση της. Από την εμπέδωση μιας κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης. Σε αυτό το ζητούμενο, κρίσιμο ρόλο αναλαμβάνει η πολιτική με όπλα το διάλογο, τη συνεννόηση και την καταλλαγή.
Ωστόσο, τίποτα θετικό, τελικά, δεν θα επιτευχθεί χωρίς την ενεργοποίηση των απλών πολιτών. Είναι αυτοί που πρώτοι καλούνται να διαφυλάξουν τη συλλογική μνήμη, ορθώνοντας με τη στάση τους το δικό τους ανάστημα απέναντι στη βία.
Κι αυτό θα συμβεί όταν κάθε νέος μας θα μεταφράσει σε δημιουργική προσπάθεια την αντισυμβατική απειθαρχία της ηλικίας του. Θα συμβεί όταν κάθε περαστικός αντιμετωπίσει το δημόσιο χώρο ως κομμάτι της προσωπικής του περιουσίας, γιατί αυτό είναι. Θα συμβεί όταν ο κάθε πολίτης αντιληφθεί ότι, απέναντι στη βία, η δική του φωνή είναι ακόμα ισχυρότερη και από την αστυνομική ασπίδα.”


Στάθης Κωνσταντινίδης

15 σχόλια

    • ΕΣΠΑ και Κασαπιδης φέρνουν τα αυτοκίνητα της αστυνομίας .. Αλήθεια ο κ Χρυσοχοΐδη γνωρίζει ότι βγάλατε δελτίο τύπου και δεν αναφέρατε ότι ο εξοπλισμός αυτός αποκτήθηκε με προγραμμα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , με το προγραμμα ΕΣΠΑ;

  • Θα μας πεις τι θα κανείς σταθικα με την απώλεια των θέσεων εργασίας στο νόμο κοζανης εάν σε ενδιαφέρει (γιατί εσυ είσαι και κάτοικος Θεσσαλονίκης), να μην ξεχνιόμαστε. Ο νόμος κοζανης σβήνει και με τη δίκη σου υπογραφή αφού ο πρωθυπουργός που στηρίζεις πουλά τον παραγωγικό ιστό του νομού μας τη ΔΕΗ, (γιατί εμείς μένουμε εδώ, και εργαζόμαστε εδώ, όχι εσυ φυσικά), και απαιτούμε όπως ζητούσες την ψήφο μας προεκλογικά χωρίς να μας πεις ΠΟΤΕ ότι θα ξεπουληθεί η ΔΕΗ άμεσα να πάρεις θέση υπέρ των συμφερόντων του νομού Κοζάνης όπου εκλέγεσαι ή να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ! Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να καταστρέψεις την Κοζάνη, την Πτολεμαιδα και όλα τα χωριά μόνο και μόνο για να κανείς το κέφι σου για ένα μισθό και μερικές φωτογραφίες. Παρακαλώ το Kozani.gr να το ανεβάσει μιας και με σεβασμο είναι γραμμένο το σχόλιο και αφορά το καλό όλων των κατοίκων του νομού Κοζάνης, του νομού μας.

    • Και ποιος εισαι εσυ που θα τον πεις να παραιτηθεί. Εμεις τον βγαλαμε οχι εσύ Συριζαιε, που οταν εβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ να πουλησει τα εργοστασια εκανες μοκο. Υοτε εγραφες να παραιτηθουν τα καιναρια οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ;

    • αυτα να τα σκεφτόσουν οταν δεν μιλούσες επι σύριζα που αποτελείωσε την ΔΕΗ με τις ΝΟΜΕ που στην ουσία ήταν η ταφόπλακα της ΔΕΗ…

  • Έχει απόλυτο δίκιο ο κύριος Μητσοτάκης, μόνο με τη συλλογική μνήμη, συνείδηση και αντίδραση μπορεί η δημοκρατία να νικήσει την τρομοκρατία.

  • Τα Θερμά μου ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κύριε Κωνσταντινίδη!!
    Πραγματικά, μπορούμε να αντιληφθούμε τη σωστή επιλογή που κάναμε και σας ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΜΕ για να εκπροσωπήσετε εσείς το Νομό μας!!!
    ΑΞΙΟΣ!!!

  • Τη ΔΕΗ θα την σέβεστε. Οι φιλελε κλπ από δεξιά δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Την ΔΕΗ ξέρουμε ποιος την κατέστρεψε εδώ και πολλά χρόνια. Ο κόσμος καταλαβαίνει!!! Να το θυμάστε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.