kozan.gr: Ο τέως Διοικητής του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης αποκαλύπτει, ότι φτάσαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό για την κατασκευή νέων κτηριακών εγκαταστάσεων (5.000 τ.μ. περίπου) του νοσοκομείου Κοζάνης στον ήδη χωροθετημένο χώρο και πέριξ αυτού – Εγκρίθηκε και ποσό 14 εκ ευρώ για την εκτέλεση  του συνολικού έργου – Από αυτά, τα 3,5 εκ ευρώ θα ήταν για τη χρηματοδότηση της μελέτης, ποσό που κρίθηκε απαγορευτικό από το Υπουργείο Υγείας και “πάγωσαν” τα πάντα (Βίντεο)

25 Ιανουαρίου 2020
07:24

 

Συνέντευξη στην εκπομπή “Manufactum”, του TOP Channel, με την Ρίτα Τσιούρα, παραχώρησε, την Παρασκευή 24/1, o τέως Διοικητής του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης Γιώργος Χιωτίδης, μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως  φτάσαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό για την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων (5.000 τ.μ. περίπου) του νοσοκομείου Κοζάνης στον  ήδη χωροθετημένο χώρο και πέριξ αυτού. Εγκρίθηκε και ποσό 14 εκ ευρώ για την εκτέλεση  του συνολικού έργου. Από αυτά, τα 3,5 εκ ευρώ θα ήταν για τη χρηματοδότηση της μελέτης, ποσό που κρίθηκε απαγορευτικό από το Υπουργείο Υγείας και “πάγωσαν” τα πάντα.

Μπορείτε να δείτε ΟΛΗ τη συνέντευξη εδώ….

14 σχόλια

  • Καλά έκανε το υπουργείο και δεν ενέκρινε το εξωφρενικό αυτό ποσό.
    Γιατί δεν έγινε καμία προσπάθεια η μελέτη να γίνει από την ΚΤΥΠ (κτιριακες υποδομες ) εταιρεία του δημόσιου που θα έκανε τη μελέτη με μηδενικό κόστος; ;
    Επέκταση σε ένα κτίριο με δύσκολη πρόσβαση , χωρίς δυνατότητα στάθμευσης, με δύσκολή προσέγγιση από τα ασθενοφόρα, γιατί συζητάμε για επέκταση και όχι για ένα ΝΈΟ υπερσύγχρονο νοσοκομείο για όλη την Δυτική Μακεδονία.
    Γιατί κάποιοι θέλουν ένα κέντρο υγείας για την Κοζάνη και όχι ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο για την Δυτική Μακεδονία; ;
    Και φυσικά να μας εξηγήσει γιατί πήρε αξονικό 16 τομών και όχι 64? Για να συνεχίσουν να έχουν δουλειά οι ιδιώτες μόνο και όχι το κρατικό?

  • Ποιος είναι αυτός που θα έκανε τη μελέτη έναντι του ποσού των 3,5 εκ. ευρώ; Για να σοβαρευτούμε λίγο.
    Ας αλλάξουμε λογική, αν θέλουμε να προχωρήσει κάτι σωστά σε αυτό τον τόπο.

  • Είναι ντροπή για την επιβαρυμένη τοσα χρόνι από την καύση του λιγνιτη, Κοζάνη και Πτολεμαϊδα, να κλείνουν τα εργοαστάσια και να μην έχει μείνει πίσω ένα νοσοκομείο της προκοπής – κοντά στον κόμβο της Εγνατίας, για να εξυπηρετεί όλη την δυτική Μακεδονία.
    Θα μπορούσε να μπει και στον σχεδιασμό που υποτίθεται θα δημιουργηθεί στα πλαίσια της απολιγνιτωποίησης. Μπορεί να μην παράγει πλούτο αλλά οφείλει να κατασκευαστεί για να αντιμετωπιστουν τα προβλήματα που προκάλεσε η επιβλαβής καύση του λιγνίτη.

  • Τελικά το δούλεμα πάει σύννεφο. Ο κ. Χιωτίδης δεν έχει το θάρρος να πει, ότι η κυβέρνηση την οποία και εκπροσωπούσε, ήθελε να κλείσει το νοσοκομείο της Κοζάνης. Ο δε κ. Πολάκης απέρριψε , όχι τη μελέτη, διότι αυτή απλά δεν υπήρχε, αλλά και αυτή ακόμα τη πρόφαση για καλυτέρευση του νοσοκομείου της Κοζάνης. Αυτό δε, έγινε τον Αύγουστο του 2017.Επομένως δε του φταίνε οι εκλογές που μεσολάβησαν ,γιατί γι’ αυτες μεσολάβησαν 2 ολόκληρα χρόνια. Αλλά και μετά από δυόμισι χρόνια από τότε που απορρίφθηκε η πρόθεση και όχι μελέτη, ή εστω προμελέτη, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έκανε καμμία απολύτως κίνηση, όχι για να επιλύσει το ζήτημα αλλά ούτε καν να το επαναφέρει ,έστω προς συζήτηση.

  • Είμαστε η μοναδική περιφέρεια χωρίς ένα αξιοπρεπές νοσοκομείο!
    Κτήρια κι επάνδρωση.

    Γράφω από το μοναδικό Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου είμαστε στην καφετέρια πολλοί Κοζανίτες και κλαίνε παρέα την μοίρα μας…

    Δεν μιλάμε για Πανεπιστημιακό με εξειδίκευση στα πνευμονολογικά αλλά κάτι που να μην χρειάζεται αν αρρωστήσουμε να ξενιτευτούμε και να επιβαρυνόμαστε με ένα κάρο έξοδα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.