Aνακοίνωση για τα εργατικά ατυχήματα στο Νότιο Πεδίο και στον Τομέα Συνεργείων Δηζελοκίνητου Εξοπλισμού Συνεργείο Κάδων (πρώην ΣΕΤΗ)

27 Ιανουαρίου 2020
17:44
Κανένα σχόλιο

Συνάδελφοι

Το ΣΕΕΕΝ εύχεται στο συνάδελφους που τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών ταχεία ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση των τραυμάτων τους.

Τα εργατικά ατυχήματα είναι πλέον καθημερινότητα στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ Α.Ε λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας και της έλλειψης προσωπικού. Μας προβληματίζει ότι μέσα σε ένα 10ημερο είχαμε 2 ακρωτηριασμούς, την στιγμή μάλιστα που έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων το 2023 και όλα συνηγορούν πως οδηγούμαστε σε χαλάρωση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και συντήρησης του εξοπλισμού.

Όλα αυτά τα χρόνια τα εργατικά ατυχήματα έχουν μπει σε ημερήσια διάταξη καθώς μέχρι και σήμερα η πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει την ζωή των εργαζομένων ως κόστος. Τα επόμενα χρόνια η κατάσταση με το σχέδιο απολιγνιτοποίησης θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο με τις σχεδιαζόμενες απολύσεις, την επέκταση των εργολαβιών στην ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ Α.Ε όλων των εργασιακών σχέσεων να συσπειρωθούν και να παλέψουν

Να μην κλείσουν Ιατρεία στους ΑΗΣ και τα ορυχεία. Άμεσες προσλήψεις μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών.

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Να καταργηθούν οι εργολαβίες και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

Να σταματήσουν τα 12ωρα-16ώρα στους ΑΗΣ και η εντατικοποίηση της εργασίας. 8ωρο-5νθημερο

Κατάργηση του δουλεμπορίου και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Τήρηση τώρα όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Το ΣΕΕΕΝ θα προχωρήσει την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 12:00 σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΛΚΔΜ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.