Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με το γενικό τίτλο «Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις της ιστορίας των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας»,

28 Ιανουαρίου 2020
13:35

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με το γενικό τίτλο «Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις της ιστορίας των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας», στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις πόλεις της Περιφέρειάς μας που υπήρχαν εβραϊκές κοινότητες την Καστοριά (18-19/1/2020) και Φλώρινα (26/1/2020). Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τους αντίστοιχους Δήμους.

Ιδιαίτερα συγκινητική για τους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία ήταν η ημερίδα της Φλώρινας με τον ειδικότερο τίτλο «Απόντες» στη Γενέθλια Γη, που έκλεισε και τον κύκλο εκδηλώσεων, στην επιτυχία της οποίας συνέβαλλαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Αναστασία Γκίκα η οποία και χαιρέτησε την εκδήλωση εκ μέρους του Υπουργείου. Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο κος Σολομών Παρέντε ως εκπρόσωπος του κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

Στην ημερίδα από έγκριτους εισηγητές παρουσιάστηκε η ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της πόλης και ξεδιπλώθηκαν εικόνες, περιγραφές και συναισθήματα που χαρακτήριζαν τις σχέσεις που υπήρχαν ανάμεσα στην εβραϊκή κοινότητα και τους υπόλοιπους Φλωρινιώτες.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν διδακτικές τεχνικές και προσεγγίσεις που μπορούν να θωρακίσουν τους μαθητές μας απέναντι σε τέτοια φριχτά φαινόμενα όπως το Ολοκαύτωμα και τονίστηκε ο ρόλος της εκπαίδευσης για την υπεράσπιση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ευχαριστεί θερμά όλους όσους τίμησαν τον κύκλο εκδηλώσεων με αφορμή την ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

   

2 σχόλια

  • Ποτε πια φασισμός ..! Όλες οι καταγωγές μας προέρχονται από τον κοινό πρόγονο μας . Όλα τα πιστεύω :φυλετικά εθνικά θρησκευτικά ,εκτός από τα ναζιστικα έχουν την ίδια αξία και τον ίδιο τόπο :τον πλανήτη γη…

    • Συμφωνώ απόλυτα κ. Μητλιάγκα. Αλλά λέγοντας για “όλα τα πιστεύω” βάζετε μέσα και το κομμουνισμό; Γιατί απ’ ότι βλέπω εξαιρείτε μόνο το ναζισμό. Καλό είναι βεβαίως να μην ξεχνάμε τι έχει υποστεί η εβραϊκή κοινότητα (κι όχι μόνο) από τον Στάλιν.

      Φιλικά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.