ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: “Αντιφασιστική συγκέντρωση – παρέμβαση στην Πτολεμαΐδα, Σάββατο 1 Φλεβάρη, 12 το μεσημέρι – Έξω οι νεοναζί από την Πτολεμαΐδα”

29 Ιανουαρίου 2020
14:30

 

Tην Κυριακή 2 Φλεβάρη φασίστες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα προγραμματίζουν την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου μίσους στην Πτολεμαΐδα. Επέλεξαν την Πτολεμαΐδα ποντάροντας στην ευνοϊκή μεταχείριση από το τοπικό κατεστημένο, όπως έγινε και πέρυσι, ενώ στόχο έχουν να εγκαθιδρύσουν ένα νεοναζιστικό ορμητήριο στη Β.Ελλάδα και δη στη Δυτική Μακεδονία.

Ο φασισμός δεν νικήθηκε επειδή η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός Βουλής. Ο φασισμός συνεχίζει να απειλεί. Τον ευνοούν οι κυβερνητικές πολιτικές της λιτότητας, του εθνικισμού, του ρατσισμού, της κατατρομοκράτησης όσων αντιστέκονται σε όλα αυτά. Τον ευνοούν η ατιμωρησία της Χρυσής Αυγής, των δολοφόνων αγωνιστών και ανυπεράσπιστων ανθρώπων, η όξυνση των ελληνοτουρκικών διαφορών που φέρνουν το ενδεχόμενο πολέμου όλο και πιο κοντά.

Ζούμε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να δώσει το χαριστικό χτύπημα στην περιοχή μας, επισπεύδοντας το κλείσιμο των τελευταίων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Είναι πολύ βολικό για την κυβέρνηση να αναζητηθούν αποδιοπομπαίοι τράγοι, όπως οι πρόσφυγες ή οι γειτονικοί λαοί. Είναι πολύ βολικό η ανασφάλεια που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, για τη φτώχεια, την ανεργία και τα κύματα μετανάστευσης (που μας περιμένουν αν δεν ανατρέψουμε τα κυβερνητικά σχέδια) να μετατραπεί σε οργή για τους πρόσφυγες, τους Βορειομακεδόνες, Αλβανούς ή τους Τούρκους εργάτ(ρι)ες, ενώ αντικειμενικά είναι ανάγκη να μετατραπεί σε ξεσηκωμό φορέων, συνδικάτων και απλού κόσμου ενάντια στα σχέδια για ερήμωση της πόλης. Μια νέα επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους με μαζικούς λαϊκούς αγώνες. Εχθρός μας είναι η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, οι τραπεζίτες, όχι οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και οι γειτονικοί λαοί! Αγώνας ενάντια στο οργανωμένο σχέδιο για μαρασμό της περιοχής μας, απέναντι στο κεφάλαιο, την κυβέρνηση και τα τσιράκια τους, δηλαδή τους φασίστες.

Ούτε στις 2 Φλεβάρη ούτε ποτέ και πουθενά! Έξω οι νεοναζί από την Πτολεμαΐδα!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

12 σχόλια

    • Ακομματιστοι τυποις… πατριωτες της οκας
      και ψηφοφοροι του Μητσοτακη ή του Βελοπουλου
      μας εχετε τουμπανιασει τα μεζεα!

  • Εσείς που γράψατε το κείμενο φαντάζομαι πως αναφέροντας την λέξη “Βορειομακεδόνες” προσπαθείτε να “ζορίσετε” κατά κάποιο τρόπο τους φασίστες που θα το διαβάσουν. Δυστυχώς δεν είμαστε όλοι φασίστες και η λέξη συνεχίζει να μας ενοχλεί. Όχι σαν λέξη αλλά για όλα αυτά που κρύβει από πίσω και τα γνωρίζετε πολύ καλά. Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν έχω με τον πολίτη από τα Σκόπια και τίποτα δεν μας χωρίζει όμως η προπαγάνδα των κυβερνήσεων τους με βρίσκει αντίθετο (όπως και των δικών μας κυβερνήσεων κατά καιρούς). Εσείς χρησιμοποιώντας αυτήν την λέξη δέχεστε την προπαγάνδα και αναγνωρίζετε ένα ψέμα.

    Ο αγώνας πλέον είναι ενάντια σε κάθε είδους και μορφής φασισμού είτε δεξιού είτε αριστερού και εμείς που βλέπουμε καθαρά πάντα θα είμαστε απέναντι σας (χρυσαυγίτες, αναρχικούς, βελοπουλέικους, νεοφιλελέδες, αριστερούς της πλάκας κοκ).
    Μπορεί να είμαστε λίγοι αλλά υπάρχουμε!

    • Αν ειναι ετσι οπως τα περιγραφεις φιλε μας…
      τοτε μπραβο σου συγχαρητηρια… και σε βρισκω εγω τουλαχιστον προσωπικα και πολυ σωστο!
      Τους πραγματικους κι αυθεντικους απολιτικ 100%
      τους σεβομαι και οχι μονο τους σεβομαι αλλα ειμαι και μαζι τους. Τους ντεμεκ πατριωτεςπου πολεμουσαν (και ακομα πολεμανε) να βγαλουν προς τα εξω την εικονα του απολιτικ δηθεν ακομματιστου ψηφιζοντας βελοπουλους και μητσοτακηδες θα τους εχω παντα απεναντι και θα ξεσκεπαζω την βρωμια τους.
      Το αυτο φυσικα ισχυει για τους ντεμεκ αναρχικους
      γιατι υπαρχουν και αυθεντικοι αναρχικοι που πολεμανε με το μυαλο και τις ιδεες τους , ειναι λιγοι αλλα υπαρχουνε! Δεν εχουν καμια σχεση με μπαχαλακηδες!

      • Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε ποτέ να απαλλαγούμε από τους πάσης φύσεως “ντεμέκ” φίλε μου οι οποίοι πάντα θα κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά.
        Οι άνθρωποι που πολεμάνε με τις ιδέες τους και παραμένουν πιστοί σε αυτές είναι άξιοι σεβασμού!
        Να είσαι καλά και καλή συνέχεια…

  • Να υπενθυμίσω στους συντρόφους:
    1. Ο αντιφασισμός δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της αριστεράς
    2. Σύμφωνα με την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την κοινή λογική δεν υπάρχουν Βορειομακεδόνες αλλά μόνο Μακεδόνες

    • Εμεις να δεις ποσο εχουμε σιχαθει κατι φελλους ντεμεκ πατριωτες της οκας τοσα χρονια με τα παχια λογακια και την δηθεν τρανη αγαπη για την πατριδα τους αλλα μπροστα στον σιγουρο μισθουλακο της μαμας Δεη (και αλλου!) ολα μενανε στα λογια.
      Ξαφνικα καποιοι θυμηθηκανε τα Ιμια την πατριδα το ενα το αλλο… δε ξερω κι εγω τι… απο το 2015 και μετα… στην προ κριση και κυριως στην προ-Συριζα εποχη δεν κουνιοταν φυλλο
      καποιοι το ιδιο κανουν παλι και σημερα , λαληστατοι ηταν μεχρι να φυγει ο Συριζα
      τωρα που εφυγε και ηρθε αυτος που ψηφισανε ειναι παλι μουγκα. Ελπιζω να καταλαβες σε ποιους αναφερομαι ετσι? 50 ατομα μετρημενα που περιφερουν την σημαια απο δω κι απο κει με μια κοκκινη μπογια πανω , τρομεροι πατριωτες

  • Αντιφασιστες και φασιστες ειστε το ιδιο πραγμα!! Εμεις ο απλος και αγνος λαος αρκετα σας ανεχθηκαμε ολα αυτα τα χρονια…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.