kozan.gr: Ο Δήμαρχος Βοΐου, Χ. Ζευκλής, για πρώτη φορά, παραδέχτηκε δημόσια, πως υπάρχει επίσημη πρόταση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία Προαναχωρητικού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών, στα όρια του Δήμου Βοΐου, με επικρατέστερο σημείο δημιουργίας μια περιοχή κοντά στο Παρόχθιο Βοΐου – Η Δομή θα φιλοξενεί 500 άτομα και θα υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία (Βίντεο)

29 Ιανουαρίου 2020
19:17

 

Ο Δήμαρχος Βοΐου, Χ. Ζευκλής, για πρώτη φορά, από το Τσοτύλι, το απόγευμα της  Τετάρτης 29/1, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης των κατοίκων της εν λόγω Τοπικής Κοινότητας, παραδέχτηκε δημόσια κι ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα όσα ακουγόντουσαν στο παρασκήνιο, πως, υπάρχει επίσημη πρόταση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοϊδη για τη δημιουργία Προ.Κε.Κ.Α. (Προαναχωρητικού Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών) στα όρια του Δήμου Βοΐου. Διευκρίνισε πως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμιά δέσμευση από πλευράς Δήμου Βοΐου και καμία πίεση από πλευράς Υπουργείου για να δημιουργηθεί αυτή η δομή, δηλαδή ένα Κέντρο Κράτησης Κλειστού Τύπου, ουσιαστικά μια φυλακή, στην οποία θα φιλοξενούνται άνθρωποι που εισήλθαν στην χώρα μας παράνομα. Ο κ. Ζευκλής αποκάλυψε, πως, τις προηγούμενες μέρες,  κλιμάκιο του Υπουργείου, επισκέφτηκε το Βόιο για να επιθεωρήσει τους χώρους που τους υπεδείχθησαν από την πλευρά του Δήμου κι ως πιο κατάλληλο μέρος για τη δημιουργία της προαναφερθείσας Δομής κρίθηκε ένας χώρος κοντά στο Παρόχθιο Βοΐου, που είναι χτισμένο στη βόρεια όχθη του ποταμού Πραμόριτσα, παραποτάμου του Αλιάκμονα, σε υψόμετρο 580 μέτρων, κοντά στο Τσοτύλι. Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται είτε μέσω Νεαπόλεως, περνώντας μέσα από το Πυλωρί που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά, είτε μέσω Τσοτυλίου.

Ο κ. Ζευκλής περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά της δομής, η οποία όπως υπογράμμισε είναι της Ελληνικής Αστυνομίας κι όχι του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σημείωσε πως θα καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 20 στρέμματα, θα έχει διπλές περιφράξεις με κενό ασφαλείας (τύπου ΝΑΤΟ), ενώ θα διαθέτει μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας, Αναψυκτήρια κτλ.. Η  πρόταση που έγινε από το Υπουργείο, προς το Δήμο, ως ανταποδοτικό όφελος, για τη δημιουργία της συγκεκριμένης δομής, έχει να κάνει με την πρόσληψη περίπου 150 συνοριοφυλάκων που θα απασχοληθούν εκεί κι η πλειοψηφία τους μπορεί να είναι από την περιοχή καθώς θα υπάρχει ειδική πριμοδότηση (μοριοδότηση) για τους ντόπιους. Παράλληλα θα προσληφθεί κι άλλο προσωπικό από την περιοχή, που θα κληθεί να καλύψει άλλες λειτουργικές ανάγκες της δομής.

Κείμενο kozan.gr – Φωτογραφίες radiosiatista.gr και βίντεο Βόιο εν οίδα ότι

 

 

 

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.